Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos V

Silma, Lina, kada jums jodas, kaip jauciates? Ar jau darete kokius nors tyrimus?
Sekmes visoms, sveikime
4u.gif
[/quote]

Labutis. Savijauta tikrai šiaip sau, gerklėje rodos kažkas tokio, tarsi būtų gerklė nudeginta ar kažkas įstrigę, rodos negali nuryti. Ar jums yra kas nors panašaus? Visos kaip nors laikykimės 4u.gif Jodas man vasario 27 d. Prieš tai Baranauskas liepė pasidaryti plaučių rentgeno nuotrauką, nes nei vienas daktaras nebuvo to liepęs ir plaučių būsenos netyrė, ir kraujo tyrimą. O dabar vasario 5 d. pirmą kartą po operacijos vyksiu pas endokrinologę, nors jau praėjo 3 mėn. Gal ir per vėlai, bet Baranausko nuomone, ko pas juos ten važinėti, nes gydo tik jis. Bet vistiek rūpi nuvykti, nors net nežinau ką ji man gali pasakyti. O kaip jums, kokį gydymą skiria endokrinologai, kokius tyrimus daro? O kokius tyrimus apart skenavimo daro po jodo, ką dar skiria, ką rekomenduoja vartoti, kokius vitaminus ar papildus? O gal ir nieko? Man kartais atrodo, kad mūsų liga tik mūsų pačių rūpestis, juk jiems mes tik įprasta kasdienybė ir pageidautina už pinigus blush2.gif Sėkmės visoms 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės, kaip jūs laikotės? sakau, gal biškiuką mani pakonsultuosite:) buvau šį šeštadienį pas Kazanavičių, tai atliko jis tyrimus, pasakė, kad neveikia manęs tas metizolis ir dabar išrašė mėnesiui propylthyracili, o po to - pamiršau pavadinimą, namie guli receptas blush2.gif , bet menu, kad paprašiau kad lenkišką išrašytų, nes sakė, kad lenkuose 3 kart pigiau. Tai šiandien kulniuosiu į vokiečių vaistinę.
Norėjau paklaust, o gėrėt kurios šitus vaistukus, kaip nuo jų savijauta?
Atsakyti
QUOTE(Silma @ 2007 01 28, 23:06)
Labutis. Savijauta tikrai šiaip sau, gerklėje rodos kažkas tokio, tarsi būtų gerklė nudeginta ar kažkas įstrigę, rodos negali nuryti. Ar jums yra kas nors panašaus? Visos kaip nors laikykimės  4u.gif  Jodas man vasario 27 d. Prieš tai Baranauskas liepė pasidaryti plaučių rentgeno nuotrauką, nes nei vienas daktaras nebuvo to liepęs ir plaučių būsenos netyrė, ir  kraujo tyrimą. O dabar vasario 5 d. pirmą kartą po operacijos vyksiu pas endokrinologę, nors jau praėjo 3 mėn. Gal ir per vėlai, bet Baranausko nuomone, ko pas juos ten važinėti, nes gydo tik jis. Bet vistiek rūpi nuvykti, nors net nežinau ką ji man gali pasakyti. O kaip jums, kokį gydymą skiria endokrinologai, kokius tyrimus daro? O kokius tyrimus apart skenavimo daro po jodo, ką dar skiria, ką rekomenduoja vartoti, kokius vitaminus ar papildus? O gal ir nieko? Man kartais atrodo, kad mūsų liga tik mūsų pačių rūpestis, juk jiems mes tik įprasta kasdienybė ir pageidautina už pinigus blush2.gif Sėkmės visoms  4u.gif

Silma, labas, as galiu tik pasidalinti patirtimi, o patarti - nelabai. Kiek supratau, skydliaukes Ca gydymas ir yra toks, sakyciau, pasyvus. Reikia laukti du tris menesius, paskui daryti tyrimus, tada jodas, tada vel laukti ir daryti tyrimus - reguliuoti tyroksino doze ir ziureti, ar like Ca (pagal Tg). O tada vel viskas is naujo ratu, jeigu reikia. Mane tai labai erzina, as noriu veiksmo, regis, negi neimanoma ka nors daryti intensyviau ir efektyviau. Bet mane irgi taip pat 'gydo' - tyrimus daro praejus mazdaug 2,5 men. po jodo. Kadangi mane tiria kompleksiskai ligonineje, tikiuosi, zino, ka daro. Pas endokrinloga net sake neiti, tik bendrauti su seimos gydytoju. O seimos gydytojas irgi visais klausimais aiskina, kad reikia laiko - susitvarkys. Jusu siek tiek kitokia padetis, nes ligonine jau jusu nebepriziuri, taigi, manyciau, pas endokronologa nueiti gal ir verta. Nors, antra vertus, ko? Tik siuntimu del tyrimu? O siaip Baranauskas viska pasakys. Man ir pries joda ir po jodo dare labai daug visokiu kraujo tyrimu - skydliauke, kepenu, bendra ir kt. Tai tiek apie gydymus. Na, o siaip savijauta ir mano nekokia, nors jau 5,5 men. po operacijos. Man jau praejo tie visi istrigimai gerkleje, bet ta puse kaklo , kurioje buvo auglys, dar vis aptirpusi, kartais padilgcioja, nezinau, ar ne per ilgai - planuoju nueiti prie progos pas operavusi chirurga. Be to, man labai sukilo spaudimas ir cholesterolis, gal po truputi praeis. Taigi problemu nemazeja, deja...
Na, laikykimes visos, tikekimes, kad su laiku pageres. Sekmes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 29 sausio 2007 - 12:46
Laba

va jau darbelyje, atpratus dirbt, dabar pietu miego laikas, tai miegucio norisi (su vaikais miegodavau biggrin.gif )Mintys namie, niekaip prie darbelio nelinksta. Gerai, kad niekas ant galvos "nelipa"...
Daffni, kaip Tau akytės, ką gyd sakė? O propycilį ir aš gėriau per nėštumą. Man tai jokio skirtumo, kokie vaistai. Kai tik nustodavau gert (bet kuriuos), tai tyrimai vėl b logi būdavo. Taip ir kankinausi 7 m.
Tiesa, Ir aš bbuvau šeštad pas Kazanaviciu smile.gif 12.15. O tu kada?
Pas mane pasak jo, tyrimai jau geri, paliko tą pačią dozę gert. Pasirodyt po 6 mėn. O ir jaučiuosi visai gerai, taip kaip ir prieš op.

Merginos, laikykitės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Upytė @ 2007 01 29, 14:01)
Laba

va jau darbelyje, atpratus dirbt, dabar pietu miego laikas, tai miegucio norisi (su vaikais miegodavau  biggrin.gif )Mintys namie, niekaip prie darbelio nelinksta. Gerai, kad niekas ant galvos "nelipa"...
Daffni, kaip Tau akytės, ką gyd sakė? O propycilį ir aš gėriau per nėštumą. Man tai jokio skirtumo, kokie vaistai. Kai tik nustodavau gert (bet kuriuos), tai tyrimai vėl b logi būdavo. Taip ir kankinausi 7 m.
Tiesa,  Ir aš bbuvau šeštad pas Kazanaviciu  smile.gif 12.15. O tu kada?
Pas mane pasak jo, tyrimai jau geri, paliko tą pačią dozę gert. Pasirodyt po 6 mėn. O ir jaučiuosi visai gerai, taip kaip ir prieš op.

Merginos, laikykitės 4u.gif

Aš tai vakare, apie 18h buvau pas jį, tada dar 8 važiavau rezultatų tyrimų..Pas mani FT3 per daug ir sakė žiauriai didelė skydliaukė, dar ir mazgelių lygtais matė, bet sakė, dabar dar nedursiu...
Sakė gersiu kokia pusantrų metų vaistus, o jei man nepadės, tada išpjaus visą skydliaukę....
tai kažkaip baisu pasidarė, apsižliumbiau išėjusi.... Vakar jau nusiraminau, bet va šią naktį tai maniau nugaišiu..pabudau naktį su tokiais žiauriais širdies skausmais, jau taip man ją dūrė ir ranka vis tirpo.... nu prasikankinau iki paryčių, praėjo....
Dabar tai jis man baisiai akcentavo, kad nepastočiau ir nepriaugčiau svorio...nes aptetitas pas mane tai ohoho.. Nors ir hyper ji pas mane, bet svorio man nei kiek nenukrito..tai dabar bijau, kad nepriaugčiau, reiks mažiau valgyt...jei išeis ax.gif

Papildyta:
O akutės pas mane tai nieko gero, jau 3 rūšių vaistus lašinu ir tepalais akis tepu..kai tepu atrodo lyg geriau..Tai Kazanavičisu sakė, kad tos akių ligos tai susiję, bet iš kur pas mane žaizdos ragenose, tai neaišku....

tai va...
o pries kokius kelis mėnesius sakiau, kad pakutinį kartą sveikatos problemų gilioj vaikystėj turėjau...net citramonų negerdavau kai galvą skaudėdavo... o dabar vaistų, vitaminų tai krepšiai...
Atsakyti
Daffni, na man operacija tai lyg koks išganymas buvo, kai po tiek metų gydymo jokio pagerėjimo, tik chemija chemija ir chemija. Girdėjau, kad nuo to metizolio labai kepenys kenčia. O be to, pastot sunku...Ir gasdina visokiais apsigimimais/persileidimais ir pan. Nors man viskas buvo thumbup.gif
Taip kad tu labai nekreipk demesio į gčsdinimus - toks jo darbas biggrin.gif Bet saugotis reikia, gal ir visai pasveiksi.

Va va, ir aš visą gyvenimą sveika buvau, net ligoninėj iki 27 m nebuvau gulejus... Ir kaip prasidejo, tai prasidejo... Jau tirs operacijas apturėjau, ir visos jos susijusios su skydliauke, deja... verysad.gif
Atsakyti
Man tai baisiausia, kad kaži kaip ten su tais vaikiukais bus...o jei pašalina visą skydliaukę, pastojama? nu nežinau blush2.gif ....

Sutinku, kad reikia kuo mažiau prisigalvoti nesąmonių....
Atsakyti
QUOTE(Zanetux @ 2007 01 28, 22:11)
Sveikos 4u.gif
Aš jau maniau, kad mano operacija nuplauks, nes mmm vėlavo šiek tiek (nors tai tik trečios mmm po gimdymo), bet va šiandien prasidėjo. Tai jei gydytojas neatšauks operacijos, tai tada kaip sutarta - vasario 8d...
O mergaitės, kaip viskas vyksta po operacijos, kai paleidžia namo? Jokių vaistų gert nereikia ir šiaip chirurgas pasako, į ką atkreipt dėmesį ar pačiai sugalvot reik? unsure.gif
Ir dar, operacijos metu galima su kojinytėm plonom būti? Aš tai tokia greit šąlanti esu, tai man aktualus šis klausimas blush2.gif

Sveikos, atidziai viska skaiciau ir nutariau pti prie jusu prisijungti.Mat esu ka tik po skydliaukes pasalinimo operacijos. Su tuo mmm tai kone cirkai buvo: kai tik numato operacijos diena, tai ir nusimusa grafikas taip, kad isvakarese atsiranda. Bet siaip taip patekau ant operacinio stalo. Svarbiausia, kad operacijos diena nieko nebutu, nors, kiek zinau, tai nera kontroindikacija operacijai. Apskritai operacija nera baisi. Ir po operacijos nieko baisaus. Del kojinaiciu nezinau, bet as irgi is tu salanciu. Po operacijos , kai atveze i palata, tiesiog drebejau, tai aklojo keliom antklodem, is karto susilau. O kojas bintuoja elastiniu bintu ir ji palieka iki pirmo atsikelimo. Taip daro, kad nesusiformuotu trombai. Tai kojoms tikrai buvo silta. Is ligonines isejau po 3 paru (po operacijos). Dar galejau pabuti, bet nemaciau parsmes, mat viskas buvo gerai: randas tvarkoj, nuskausminamuju nereikejo, tai ir nenorejau buti ligonineje. Grizusi namo nedarbingumo lapeli turejau savaitei, o tada ejau pas savo gydytoja. Tiesa, manrandeli ne siuvo, o klijavo. Kol kas esu patenkinta. Mat po kliju randelis plonesnis (jau pradeda sasas luptis tai lieka toks plonytis kaip siulas randelis) ir perrisineti nereikia. Zaizda tai atvira, bet jeigu tau tai nemalonu, galima ja pridengti tvarsteliu. Gydytojas klause, ka renkuosi: siulus ar klijus. O apie juos ka tik buvau kazkur skaiciusi. Tai rinkausi klijus. juos reikejo pirkti. Mokejau 36.50
Papildyta:
Sveikos!
Sedziu namusoe po skydliaukes psalinimo operacijos. Kiek laiko tesiamas nedarbingumo lapelis? Dabar mane gydo musu rajono endokrinologas (toks ten ir gydymas: paziuri ir pratesia nedarbingumo lapeli) ir ar nesiulo reabilitacija sanatorijoje? O tyroksina kompensuoja? Ar jo kompensavimas nuo ligos priklauso?
Atsakyti
QUOTE(Vilte @ 2007 01 29, 17:15)
Sveikos, atidziai viska skaiciau ir nutariau pti prie jusu prisijungti.Mat esu ka tik po skydliaukes pasalinimo operacijos. Su tuo mmm tai kone cirkai buvo: kai tik numato operacijos diena, tai ir nusimusa grafikas taip, kad isvakarese atsiranda. Bet siaip taip patekau ant operacinio stalo. Svarbiausia, kad operacijos diena nieko nebutu, nors, kiek zinau, tai nera kontroindikacija operacijai. Apskritai operacija nera baisi. Ir po operacijos nieko baisaus. Del kojinaiciu nezinau, bet as irgi is tu salanciu. Po operacijos , kai atveze i palata, tiesiog drebejau, tai aklojo keliom antklodem, is karto susilau. O kojas bintuoja elastiniu bintu ir ji palieka iki pirmo atsikelimo. Taip daro, kad nesusiformuotu trombai. Tai kojoms tikrai buvo silta. Is ligonines isejau  po 3 paru (po operacijos). Dar galejau pabuti, bet nemaciau parsmes, mat viskas buvo gerai: randas tvarkoj, nuskausminamuju nereikejo, tai ir nenorejau buti ligonineje. Grizusi namo nedarbingumo lapeli turejau savaitei, o tada ejau pas savo gydytoja. Tiesa, manrandeli ne siuvo, o klijavo. Kol kas esu patenkinta. Mat po kliju randelis plonesnis (jau pradeda sasas luptis tai lieka toks plonytis kaip siulas randelis) ir perrisineti nereikia. Zaizda tai atvira, bet jeigu tau tai nemalonu, galima ja pridengti tvarsteliu. Gydytojas klause, ka renkuosi: siulus ar klijus. O apie juos ka tik buvau kazkur skaiciusi. Tai rinkausi klijus. juos reikejo pirkti. Mokejau 36.50
Papildyta:
Sveikos!
Sedziu namusoe po skydliaukes psalinimo operacijos. Kiek laiko tesiamas nedarbingumo lapelis? Dabar mane gydo musu rajono endokrinologas (toks ten ir gydymas: paziuri ir pratesia nedarbingumo lapeli) ir ar nesiulo reabilitacija sanatorijoje? O tyroksina kompensuoja? Ar jo kompensavimas nuo ligos priklauso?

na, aš tikiuosi, kad man visos skydliaukės nešalins...
kažkaip nenoriu taip iškart ant hormonų pereiti... Aišku jei prireiks, tai jau nieko nepadarysi, bet nesinorėtų iškart...
Dėl mmm, tai įtariu, kad man operacijos dieną dar gali truputį tepti, bet labai nežymiai. būna, kad užsitęsia. Bet gal bus OK. Šiandien kraują buvau nuleist, tai iš venos oi kaip varė blink.gif lotuliukas.gif O iš piršto tai sunkiai labai...
O jūs tarėtės su konkrečiu gydytoju?
Nes aš tai žadu prieš operaciją vokelį duot, tai jau galėtų tie klijai atskirai nekianuot...
O kas realiai geriau - klijai ar siūlai unsure.gif Neišmanau visai tokių reikalų sad.gif
O ar tą pačią dieną realu atsikelt iš lovos ar ne? Kateterio neveda, kad pasisiot po op? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zanetux @ 2007 01 29, 19:38)
na, aš tikiuosi, kad man visos skydliaukės nešalins...
kažkaip nenoriu taip iškart ant hormonų pereiti... Aišku jei prireiks, tai jau nieko nepadarysi, bet nesinorėtų iškart...
Dėl mmm, tai įtariu, kad man operacijos dieną dar gali truputį tepti, bet labai nežymiai. būna, kad užsitęsia. Bet gal bus OK. Šiandien kraują buvau nuleist, tai iš venos oi kaip varė blink.gif  lotuliukas.gif O iš piršto tai sunkiai labai...
O jūs tarėtės su konkrečiu gydytoju?
Nes aš tai žadu prieš operaciją vokelį duot, tai jau galėtų tie klijai atskirai nekianuot...
O kas realiai geriau - klijai ar siūlai unsure.gif Neišmanau visai tokių reikalų sad.gif
O ar tą pačią dieną realu atsikelt iš lovos ar ne? Kateterio neveda, kad pasisiot po op? g.gif

Po opreacijos i palata grizau po 4 val. ir dar mazdaug po 4 jau keliausi pati i tualeta. Svarbu, kad per anksti nesikeltum, nes gali pradeti pykinti po narkozes. Jokio kateterio nestate (atsikeliau ir pamazu nuejau pati). Diena iki operacijos galima viska valgyti, reiketu tik vakarienes atsisakyti. Po operacijos galima siek tiek isgerti vandens arba patepti bent lupas. Man pats gydytojas leido kelis gurksnius nuryti, o paskui po truputi jau pati emiau puodeli.
Del operacijos tariausi su konkreciu gydytoju, iki operacijos su juo bendravau neakivaizdziai, o paskui jau palatoje jis viska man paaiskino. O ka rinktis -siulus ar klijus....Gydytojas paliko spresti man paciai. Po kliju maziau rupesciu (nereikia perrisimu ir traukti siulu), o ir randas mazesnis bei minkstesnis. Klijus pirkau vaistineje, tad vokelis cia ko gero nepades. Na, jeigu pats gydytojas nupirktu...Beje, sake, kad pacientai ivairiai vertina tuos klijus: vieni patenkinti, kiti ne. As patenkinta.
Beje, neuzmirskite ir anesziologo, nes jis apskaiciouoja narkozes doze...
O kur operuos? Kokioje ligonineje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilte: 29 sausio 2007 - 17:58
QUOTE(Vilte @ 2007 01 29, 17:56)
Po opreacijos i palata grizau po 4 val. ir dar mazdaug po 4 jau keliausi pati i tualeta. Svarbu, kad per anksti nesikeltum, nes gali pradeti pykinti po narkozes. Jokio kateterio nestate (atsikeliau ir pamazu nuejau pati). Diena iki operacijos galima viska valgyti, reiketu tik vakarienes atsisakyti. Po operacijos galima siek tiek isgerti vandens arba patepti bent lupas. Man pats gydytojas leido kelis gurksnius nuryti, o paskui po truputi jau pati emiau puodeli.
Del operacijos tariausi su konkreciu gydytoju, iki operacijos su juo bendravau neakivaizdziai, o paskui jau palatoje jis viska man paaiskino. O ka rinktis -siulus ar klijus....Gydytojas paliko spresti man paciai. Po kliju maziau rupesciu (nereikia perrisimu ir traukti siulu), o ir randas mazesnis bei minkstesnis. Klijus pirkau vaistineje, tad vokelis cia ko gero nepades. Na, jeigu pats gydytojas nupirktu...Beje, sake, kad pacientai ivairiai vertina tuos klijus: vieni patenkinti, kiti ne. As patenkinta.
Beje, neuzmirskite ir anesziologo, nes jis apskaiciouoja narkozes doze...
O kur operuos? Kokioje ligonineje?

tai aš žinau, kad anesteziologui irgi reikia duot wink.gif
mane operuos gyd. Kymantas KMUK ax.gif Sakė atvažiuoti gultis 8.30, kelintą val tiksliai operuos - nežinau, bet abejoju, kad siųstų į vaistinę g.gif
blogai, kai liepia apsispręst pačiai, juk jie patys geriau žino, kas geriau unsure.gif
Bus matyt smile.gif
Aš kažkaip maniau, kad greičiau į palatą nuveš, keturios valandos tai daug...
O keliavietės klinikose palatos?
Atsakyti
QUOTE(Zanetux @ 2007 01 29, 20:03)
tai aš žinau, kad anesteziologui irgi reikia duot wink.gif
mane operuos gyd. Kymantas KMUK ax.gif Sakė atvažiuoti gultis 8.30, kelintą val tiksliai operuos - nežinau, bet abejoju, kad siųstų į vaistinę g.gif
blogai, kai liepia apsispręst pačiai, juk jie patys geriau žino, kas geriau unsure.gif
Bus matyt smile.gif
Aš kažkaip maniau, kad greičiau į palatą nuveš, keturios valandos tai daug...
O keliavietės klinikose palatos?

As buvau Sanatariskese. Guliau isvakarese, operavo kita diena. Na o kas geriau-siulai ar klijai- gal ir gydytojas patars. Man gydytojas, kiek supratau, nenorejo patarti, nes klijus siulo kazkokia firma, ji juos veza i vaistine, tad jis nenorejo per daug propaguoti tos firmos. Va ir viskas. Tiesiog pasake, kas buna, kai klijuoja ir kas buna, kai siuna ir kaip pacientai reaguoja. Matyt ligoniniu kasos dar tu kliju neperka. Ai, nezinau.
Papildyta:
Mane operavo anksti is ryto (tai gerai!), o paskui prisimenu, kad ikyriai klausiau slauguciu, kelinta mane atveze po opreacijos. Laiko narkozineje (o gal pooperacineje palatoje?), kol atsigauni. Kai emiau busti, isgirdau, kad slaugutes is karto susurmuliavo: jau buna, vezam...Pati operacija trunka apie 1,5-2 val. Buna, kad jau operuojant kyla problemu: tai mzagas kur ilindes, tai dar kas nors...Bet siaip narkoze visai nebaisi. Pries kelerius metus esu patyrusi opreacija, tada sunkai atsigavau po narkozes, o cia viskas gana paprasta: ir galva sviezia, ir nenusikalbu, ir atmintis neslubuoja, ir kojos gana greitai eina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilte: 29 sausio 2007 - 18:30