Tik prieš pusmetį atradau skorpionžuve Na, aš perku tokius šaldytus blokelius. Ten, kaip suprantu, sušaldytos file atraižėlės sudėtos. Bet jokių kaulų, nieko nėr Nedideli tokie gabaliukai atšildžius gaunasi...visai nesmirdi dumblu ar kokiu kitu brudu.
Visai neriebi, net kepant aliejuje atrodo, kad būtų garinta. Mėsytė balta, puri, o jau skanumėlis...labai tinka troskinti
va, va, man ši žuvis irgi viena skanesnių. perku irgi šaldytą blokeliais, barstau įvairiom žolelėm, išspaudžiu česnako, apvolioju kiaušinių miltų plakinyje ir kepu aliejuj. mano dukra, šiaip žuvies pakęst negali, bet šitą kartais teikiasi suvalgyti...ir antros porcijos paprašyti. Tiesa, dar pakepinu ir su svogūniukais
Man tai mama, Kaune, prie stoties turguj nuperka, kioskeliuose, tai kiek kainuoja nežinau , gal Degutis tiksliau papasakos, arba aš ryt mamos paklausiu.
As kepiau tesloje pamirkius, dar garinau garpuodyje. Siaip dumblo kvapo siek tiek yra, bet pamarinavus su prieskoniais jo beveik nesijaucia O va tikrai patiko tuo, kad nebuvo to specifinio zuvies kvapo, kaip pvz. menkes
Aš anądien pirkau turguje,tai tie blokeliai po 10 su centais.Bet dar negaminau,sakė kad skanu,o čia va vienos supeikėt... Turgaus pardavėja sakė,kad pilnai jų neatšildo,su prieskoniais apibarsto ir kepa kiaušinio ir miltų plakiny-tipo tešloj.
Aha aš ir pritariu, nes sviestažuvė tai skani, o nusipirkau aną savaitę skorpionžuvės, pamaniau pakeisiu juros lydeką sonatinos recepte "Žuvis prancūziškai", tai žinokit net aš, baisi žuvies mėgeja, negalėjau valgyt vos neapsi... grynas dumblas... nors esu šiaip girdejus kad tipo skorpionžuvė labai skani...