Įkraunama...
Įkraunama...

Skorpionžuvė

Tik prieš pusmetį atradau skorpionžuve thumbup.gif
Na, aš perku tokius šaldytus blokelius. Ten, kaip suprantu, sušaldytos file atraižėlės sudėtos. Bet jokių kaulų, nieko nėr biggrin.gif Nedideli tokie gabaliukai atšildžius gaunasi...visai nesmirdi dumblu ar kokiu kitu brudu.

Visai neriebi, net kepant aliejuje atrodo, kad būtų garinta. Mėsytė balta, puri, o jau skanumėlis...labai tinka troskinti smile.gif

Atsakyti
va, va, man ši žuvis irgi viena skanesnių. perku irgi šaldytą blokeliais, barstau įvairiom žolelėm, išspaudžiu česnako, apvolioju kiaušinių miltų plakinyje ir kepu aliejuj. mano dukra, šiaip žuvies pakęst negali, bet šitą kartais teikiasi suvalgyti...ir antros porcijos paprašyti. Tiesa, dar pakepinu ir su svogūniukais essen.gif
Atsakyti
O kur tų blokelių yra pirkti ir kiek kainuoja? ax.gif
Atsakyti
Man tai mama, Kaune, prie stoties turguj nuperka, kioskeliuose, tai kiek kainuoja nežinau blush2.gif , gal Degutis tiksliau papasakos, arba aš ryt mamos paklausiu.
Atsakyti
QUOTE(Kvaila pelė @ 2007 01 23, 21:14)
O kaip gamini?  g.gif

As kepiau tesloje pamirkius, dar garinau garpuodyje. Siaip dumblo kvapo siek tiek yra, bet pamarinavus su prieskoniais jo beveik nesijaucia schmoll.gif O va tikrai patiko tuo, kad nebuvo to specifinio zuvies kvapo, kaip pvz. menkes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2007 01 29, 21:46)
O kur tų blokelių yra pirkti ir kiek kainuoja?  ax.gif

maxej 1 kg file kainuoja apie 12 lt. tie blokeliai pigesni bus nes ten gabaliukai .
Atsakyti
Aš anądien pirkau turguje,tai tie blokeliai po 10 su centais.Bet dar negaminau,sakė kad skanu,o čia va vienos supeikėt... unsure.gif Turgaus pardavėja sakė,kad pilnai jų neatšildo,su prieskoniais apibarsto ir kepa kiaušinio ir miltų plakiny-tipo tešloj.
Atsakyti
arba patroskinti grietineles -vyno padaze thumbup.gif
Atsakyti
O kaip gamini tą grietinėlės-vyno padažą?
Atsakyti
QUOTE(maripe @ 2007 01 24, 00:27)
Aha aš ir pritariu, nes sviestažuvė tai skani, o nusipirkau aną savaitę skorpionžuvės, pamaniau pakeisiu juros lydeką sonatinos recepte "Žuvis prancūziškai", tai žinokit net aš, baisi žuvies mėgeja, negalėjau valgyt  doh.gif vos neapsi... grynas dumblas... nors esu šiaip girdejus kad tipo skorpionžuvė labai skani...

Kad nebūtų žuvies kvapo aš žuvį įtrinu česnaku ir palieku pusdieniui pastovėti, o paskui dedu pipirų, druskos ir kepi.
Man tai labai skani žuvis
Atsakyti
QUOTE(Anka @ 2007 01 30, 21:24)
O kaip gamini tą grietinėlės-vyno padažą?

tiesiog pili turputi pieno truputi grietineles, laseli balto vyno ir prieskoniu, as dedu vegeta ir kari.
Atsakyti
Dėkui už atsakymą 4u.gif Reikės išbandyti.
Atsakyti