Įkraunama...
Įkraunama...

Skorpionžuvė

Čia keletas patarimų ,
Kad šviežia žuvis netektų dumblo kvapo,reikia ją išplauti stipriu,šaltu druskos tirpalu.
Antra,išplautą pasūdytą žuvį pabarstyti susmulkintais laurų lapeliais užpilti šiltu vandeniuir palaikyti val. ,poto žuvį kepti. g.gif
JEI RUOŠIATĖS GAMINTI ŽUVIES FARŠĄ,ŽINOKITE,KADJIS BUS ŽYMIAI SKANESNISŽUVĮ SUKAPOJUS NERŪDIJANČIO PLIENO peiliu,one sumalus mesmale. g.gif Ypatingai pikantišką skonį žuviai suteikia muskatai,jų galima bertį žuvies faršč,žuvienę,verdant troškinant,tik nepemirškite,kad muskatas,bus efektingesnis,jei jį tarkuosime iš riešuto,{Jų būna ten,kur arbatos sveriamos prieskoniai} g.gif
Verdant žuvį nereikia ilgai virinti larų lapelių ir svogūnų,nes nuo toprastėja žuvies skonis g.gif
Vedant žuvį nereikia virti ant kaitrios ugnies,žuvis bus kieta,o sultinys neskaidrus g.gif
Žuvis bus skanesnė ,kai kepame aliejuje perpus su sviestu.
Kepant keptuvės nereikia uždengti ,tuomet žuvis gražiai apskrus g.gif
Kad kepant nesklistų neemalonus kvapas,galima išbandyti ,į keptuvę įdėt porą citrinos griežinėlių ,arba žalios bulves gabalėlių g.gif
Kepant žuvis nesuirtų ,ją reikia sūdyt prieš10- 15min.tam,kad žuvis nesuirtų į aliejų reik įberti truputį druskos.
Ka žuvies filė kepama tešloje,ją pirmiausia reikia apvolioti miltuose,o paskuitešloje.Žuvis apkeps gražiau g.gif

g.gif Gal būt,kam nors pravers prieš dižiąsias šventes. g.gif

Atsakyti
g.gif na, ryt gaminsiu savo panelei is kaladeliu. Ziuresiu kas gausis, nes dumblui as labai jautri. Karpio beveik nevalgau vien del jo specifinio kvapo ir skonio. O lasisiniu zuvu farsu is vis nusivyliau. Suniui svente tik padariau. Tikiuos suo liks rytoj be pietu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmami @ 2009 01 15, 16:39)
g.gif  na, ryt gaminsiu savo panelei is kaladeliu. Ziuresiu kas gausis, nes dumblui as labai jautri. Karpio beveik nevalgau vien del jo specifinio kvapo ir skonio. O lasisiniu zuvu farsu is vis nusivyliau. Suniui svente tik padariau. Tikiuos suo liks rytoj be pietu bigsmile.gif

yra labai veiksmingas budas isvengti to nepageidaujamo specifinio kvapelio- ogi pries kepant zuvi pamerkti piene (ie palaikyti apie valanda). patikekit - jausit tik puiku zuvytes skoni, jokiu pasaliniu, nemaloniu kvapu schmoll.gif thumbup.gif
Atsakyti
nu zinokit kepiau. Atsildziau kaladeles, pamarinavau- druska, pipirai, zuvies prieskoniai, lauro lapelis, ir truputi cesnako isspaudziau. Palaikiau keleta valandu, ir kepiau apvoliojusi miltuose ir kiausinyje. Jokio specifinio kvapo ir skonio nebuvo. Net apsalau kai pamaciau kaip mano panele kerta. ( ji pas mane labai nevalgi) Su ryziais, kecupu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Suva be pietu liko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilmami: 17 sausio 2009 - 00:43
QUOTE(suntea7 @ 2009 01 15, 16:26)
yra labai veiksmingas budas isvengti to nepageidaujamo specifinio kvapelio- ogi pries kepant zuvi pamerkti piene (ie palaikyti apie valanda). patikekit - jausit tik puiku zuvytes skoni, jokiu pasaliniu, nemaloniu kvapu schmoll.gif  thumbup.gif

mirkiau ir piene, ir išspaustam česnake, visvien man dumblo skonis toks, kad išvis valgyt negaliu schmoll.gif Tarp kita ko, karpyje aš to dumblo išvis nejaučiu, bet skorpionžuvė tikra tragedija man. Baruose ar restoranuose labai skani, bet kiekvienąkart kepant namie - dumblas. Net nebebandau nei pirkt, nei kept.
Nors va dabar dar Regnos patarimais susigundžiau pasinaudot - gal netyčia dingtų tas dumblo skonis? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2009 01 17, 14:03)
mirkiau ir piene, ir išspaustam česnake, visvien man dumblo skonis toks, kad išvis valgyt negaliu  schmoll.gif  Tarp kita ko, karpyje aš to dumblo išvis nejaučiu, bet skorpionžuvė tikra tragedija man. Baruose ar restoranuose labai skani, bet kiekvienąkart kepant namie - dumblas. Net nebebandau nei pirkt, nei kept.
Nors va dabar dar Regnos patarimais susigundžiau pasinaudot - gal netyčia dingtų tas dumblo skonis?  blink.gif

biesas zino kodel taip yra. Gal priklauso kur ji pagauta? Nezinau. Man pavyko puikiai. Minksta, puri mesyte. Is pradziu kai atsildziau tikrai buvo kvapas, bet po to dingo.
Atsakyti
QUOTE(Vilmami @ 2009 01 17, 16:47)
biesas zino kodel taip yra. Gal priklauso kur ji pagauta? Nezinau. Man pavyko puikiai. Minksta, puri mesyte.  Is pradziu kai atsildziau tikrai buvo kvapas, bet po to dingo.

gal labai jautri esi kvapams apskritai? man tai kai pradejau piene mirkyti - atradimas buvo kazkoks (uzkietejes zvejys patare) thumbup.gif as taip ir karpi ir skorpionzuve mirkau.
Atsakyti
QUOTE(suntea7 @ 2009 01 18, 12:52)
gal labai jautri esi kvapams apskritai? man tai kai pradejau piene mirkyti - atradimas buvo kazkoks (uzkietejes zvejys patare)  thumbup.gif as taip ir karpi ir skorpionzuve mirkau.

bent jau man ne kvapas trukdo, o butent skonis. Dumblo kvapo as nejauciu,bet skonis valgant..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2009 01 20, 20:02)
bent jau man ne kvapas trukdo, o butent skonis. Dumblo kvapo as nejauciu,bet skonis valgant..

hmm... g.gif gal pabandyk dar regnos patarimus. man tai pienas padejo ir kvapa ir skoni dumblo numusti bigsmile.gif
Atsakyti
Aš,čia dėl skorpionžuvės,ji turi,tokį keistoką skonį.
Jeigu,tau sukelia ta žuvis nemalonų skonio pojūtį siūlau{pabandyti tokį prieskonį,kaip muskatas,jis stipriai pakeičia zuvies skonį},jeigu tai nepadėtų, patariu keisti žuvies rūšį.
Linkiu, sekmingų atradimų renkantis žuvį.
Atsakyti
O as neragavau skorpionzuves rolleyes.gif Man jau pangasija turi tą specifinį skonį doh.gif Bet pastebejau, kad tikrai nevisad g.gif reiks atkreipti demesi, gal priklauso kur pagauta g.gif

Atsakyti
man tai superine zuvis thumbup.gif
Atsakyti