Kad šviežia žuvis netektų dumblo kvapo,reikia ją išplauti stipriu,šaltu druskos tirpalu.
Antra,išplautą pasūdytą žuvį pabarstyti susmulkintais laurų lapeliais užpilti šiltu vandeniuir palaikyti val. ,poto žuvį kepti.

JEI RUOŠIATĖS GAMINTI ŽUVIES FARŠĄ,ŽINOKITE,KADJIS BUS ŽYMIAI SKANESNISŽUVĮ SUKAPOJUS NERŪDIJANČIO PLIENO peiliu,one sumalus mesmale.


Verdant žuvį nereikia ilgai virinti larų lapelių ir svogūnų,nes nuo toprastėja žuvies skonis

Vedant žuvį nereikia virti ant kaitrios ugnies,žuvis bus kieta,o sultinys neskaidrus

Žuvis bus skanesnė ,kai kepame aliejuje perpus su sviestu.
Kepant keptuvės nereikia uždengti ,tuomet žuvis gražiai apskrus

Kad kepant nesklistų neemalonus kvapas,galima išbandyti ,į keptuvę įdėt porą citrinos griežinėlių ,arba žalios bulves gabalėlių

Kepant žuvis nesuirtų ,ją reikia sūdyt prieš10- 15min.tam,kad žuvis nesuirtų į aliejų reik įberti truputį druskos.
Ka žuvies filė kepama tešloje,ją pirmiausia reikia apvolioti miltuose,o paskuitešloje.Žuvis apkeps gražiau


