Įkraunama...
Įkraunama...

Užakę pieno latakai

Laba diena,
turiu skaudzios patirties su kudikio zindymu. Vaikui buvo labai trumpas liezuvio pasaitelis, trukde zisti. Pieno neturejau daug, primaitindavau nuo gimimo. Speneliai buvo suzaloti, kraujavo. Kai kudikiui buvo 1 men, 1 krutyje susidare didelis guzas, kurio vaikas neistrauke. Geriau antibiotikus, vazinejau i masazus, bet niekaip to guzo neismasazavo. Daignoze- po uzdegimo uzake pieno latakai. Guzas buvo per ketvirti kruties, ties 12 val. Vaziavau i onkologine ligonine, ten nustate laktostaze. Dar pasake, kad tie stiprus masazai, is vis kruti zaloja. O spaude tai tikrai stipriai, net akys temdavo. Liepe laukti, stebeti. Gydytoja paskyre kazkokiu hormoniniu tableciu (atnese is ligonines skyriaus) kad nustotu gamintis pienas, man uzteko gert 2d po 2 tab. ir viskas baigesi. Matyti, nebuvo pas mane gausu to pieno. O guzas isivaiksciojo per 4 men, naudojau liaudiska metoda- dejau kopustu lapus.
Jau praejo 3m. Galvojam apie antra vaika. Taciau kaip bus su zindymu? Jei tada tie latakai neatsivere, tai prasidejus laktacija, man vel susidarys sastovis? Tai mane labai neramina. Gal iskarto verstis krutine ir gerti tu hormoniniu tableciu?
Atsakyti
Tos liaukutės, kurių latakėliai buvo užakę, atrofavosi, jų vietą užims kitos. Taip kad po sekančio gimdymo tokių problemų gali visiškai nebūti.
Atsakyti