Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu dirbti gidu. Kur reikia stoti?

Labas visoms ir visiems. Atejo toks laikas, kai reikia pasirinkti kur link klostysis mano gyvenimas... Labai patinka keliones, turizmas.... Na vienu zodziu noriu savo gyvenima susiet su kelionem ir bendravimu su zmonemis... Idealiausias darbas - GIDAS smile.gif smile.gif smile.gif labai noriu juo dirbti. Taigi, prasau visa tai ismananciu patarti, kur stoti, kad galeciau poto gidu but ax.gif Labai prasau prapleskit man akirati apie tuos universitetus ir ar didele galimybe, kad istosiu i Turizma blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 01 24, 21:59)
Labas visoms ir visiems. Atejo toks laikas, kai reikia pasirinkti kur link klostysis mano gyvenimas... Labai patinka keliones, turizmas.... Na vienu zodziu noriu savo gyvenima susiet su kelionem ir bendravimu su zmonemis... Idealiausias darbas - GIDAS smile.gif smile.gif smile.gif labai noriu juo dirbti. Taigi, prasau visa tai ismananciu patarti, kur stoti, kad galeciau poto gidu but  ax.gif  Labai prasau prapleskit man akirati apie tuos universitetus ir ar didele galimybe, kad istosiu i Turizma blush2.gif

Ka Tu vadini darbu Gidu? Ir ar turi universitetini isslavinima?
Atsakyti
Gido darbas - tai keliones tam tikrais marsrutais po ivairias salis. Na, susodini i autobusa turistu grupe, pasakoji jiem viska, vedzioji po miestus ar panasiai. Na, o tema tam ir sukurta, Udriau, kad gal yra zinanciu kur reikia stoti, kad gauciau gido darba blush2.gif
Atsakyti
Na pavyzdziui as esu baigusi Vilniaus Pedagogini Universiteta, geografija. Galiu dirbti gide, buvo pasiulymas. Nezinau, gal kokiam kitam univere gali igyt butent gido specialybe, tiesiog Tau reikia tuo pasidomet. As jau atitrukusi nuo mokslu, negaliu konkreciai patart.
Atsakyti
Gidu galima dirbti baigus specialius mokamus kursus.
O daugelyje įstaigų baigus turizmo specialybę, gido pažymejimo negauni vistiek.
Atsakyti
Taigi issaiskiname kas ir prie ko. Terminai:
Gidas- sutinkantis grupes ir pravedantis ekskursijas sutikimo vietoje, pvz Tu nuvaziuoji i kauna, ten tau viska pasakoja gidas
Kelioniu vadovas - zmogus lydintis grupes kelioniu metu ir trumpai pasakojantis pravaziuojancius objektus.

Daugelis maiso siuos dalykus, net ir turizmo agenturu darbuotojai. Visu pirma, abiem zmonems parengti reikalingi kursai, ir beje kursai atskirai buna tiek kelioniu vadovams, tiek gidams. Norint gauti pazymejima ir oficialiai tapti gidu reikia tureti universitetini isslavinima. Taip, kad jokios aukstosios mokyklos ju nerengia, o jeigu rengia, tai oficialiai gidu /kelioniu vadovu galima tapti tik po aukstios mokyklos baigimo
Atsakyti
bent jau Siauliuose tai yra Siauliu kolegija, kur studijuoja turizmo administravima... drinks_cheers.gif
PS: gal pagrindine specialybe ir kitaip vadinas.. bet pati specializacija tai butent turizmo adm.
Kazka girdejau ir universitete tas yra thumbup.gif
Atsakyti
As studijuoju Vilniuje Kolegijoje turizmo ir viesbuciu administravima, antram kurse renkies kokia nori specializacija turizmo ar viesbuciu, jei eini i turizma tai galesi dirbti ir gidu mirksiukas.gif o kai rinkausi sia profesija, tai labai domejausi bet nei vienas universitetas Vilniuje neturejo tokios specialybes,tai ir ejau i kolegija mirksiukas.gif
Gali pasiziureti cia www.viko.lt ir ziurek verslo vadybos fakulteta
Atsakyti
QUOTE(Udrius @ 2007 01 25, 06:31)
Taigi issaiskiname kas ir prie ko. Terminai:
Gidas- sutinkantis grupes ir pravedantis ekskursijas sutikimo vietoje, pvz Tu nuvaziuoji i kauna, ten tau viska pasakoja gidas
Kelioniu vadovas - zmogus lydintis grupes kelioniu metu ir trumpai pasakojantis pravaziuojancius objektus.

Daugelis maiso siuos dalykus, net ir turizmo agenturu darbuotojai. Visu pirma, abiem zmonems parengti reikalingi kursai, ir beje kursai atskirai buna tiek kelioniu vadovams, tiek gidams. Norint gauti pazymejima ir oficialiai tapti gidu reikia tureti universitetini isslavinima. Taip, kad jokios aukstosios mokyklos ju nerengia, o jeigu rengia, tai oficialiai gidu /kelioniu vadovu galima tapti tik po aukstios mokyklos baigimo

Udriau, gal man gali i privata savo mobilaus nr parasyti?? nes as ji tiesiog "prameciau" kazkur telefonuose blink.gif
noreciau su tavim pasitarti kelioniu ir ne tik klausimu... ax.gif
Atsakyti

Na,pradejau siektiek gaudytis visame tame thumbup.gif Beje, kuo skirias univeras nuo kolegijos, ir ar sunkiai istojai i turizma vilniaus kolegijoj, DIA10? smile.gif ar idomu mokytis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makalius: 25 sausio 2007 - 16:10
Manau idealiausias variantas, jei stotum mokytis turizmo vadybą, tada ne tik gidu, bet ir turizmo vadybininku padirbėt galėtum mirksiukas.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Aciu, Skeveldra, stengsiuos blush2.gif
Atsakyti