Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisiai tešloje

Sveikos xoziaikos:) Gal kuri zinote kaip skaniai iskepti vaisius tesloje? Arba kaip paruosti ta skanu karamelini glaista, pvz kaip buna Kinieciu restorane.
Atsakyti
na man tas ,,glaistas'' tai huh.gif
paprastas cukrus(gal dar+medus) istirpintas ir apipiltas..... nebent apie skirtingus patiekalus snekam rolleyes.gif
zinau, kad naudoja shaldytus vaisius, jog nesutyzhtu laugh.gif
o ta teshla tai plikyta ciut primena rolleyes.gif

palauk kol expertes savo receptukus surashys.. smile.gif

o as darau taip: (bet cia visai kitokie:P)
teshla kaip zagareliams .. supjaustau 1,5cm storio ilgokom juostelem ir apvynioju apie norima vaisiaus gabaleli, tai ar bananas (skersokai papjaustytas) ar obuolio skiltele.. ir kepu aliejuj arba orkaitej thumbup.gif
Atsakyti
Kinieciu maisto knygoje - ten yra silkiniai bananai ir silkiniai obuoliai. Obuolius bandziau daryti. Skanu, saldu, tik iskart reikia suvalgyti. Deja. dabar knyga pas mama - tai neparasysiu nieko padoriau. Nueik i parduotuve ir pasiskaityk recepti knygoje, tikrai prisiminsi, kaip daryti, nes labai paprasta. O ta karamele - tai paprasciausias cukrus lydytas svieste.
Atsakyti
Obuoliai tešloje

2 kiaušiniai
1 stiklinė pieno
1 stiklinė miltų
1kg obuolių
truputis druskos, cukraus pudros, cinamono, aliejaus



Į išplaktus kiaušinius supilame pieną, suberiame miltus ir druską, išmaišome. Nuluptus obuolius perpjauname skersai, išimame sėklas. Obuolių puseles pamerkiame į tešlą ir kepame įkaitintame aliejuje. Dar karštus apibarstome cukraus pudra ir cinamonu
Atsakyti
LIA PASIDARAU AR NUSIPERKU SLUOKSNIUOTA TESLA KURIA SUPJAUSTAU SKARELEMIS I VIDU DEDU NORIMA VAISIU GAUNASI PANASIAI KAIP OBUOLIAI SKARELESE
Atsakyti
Oi, dar pati nebandžiau, tai neduodu šimto procentų, jog viskas pavyks, bet galvoje jau esu sumetusi receptą. Iš tiesų tai net nebūna tešla, nu check out:

Reikia:
poros kiaušinių baltymų
4 v.š. kukurūzų krakmolo
"padažui" : rudojo cukraus, kukurūzų krakmolo, vaisinių sulčių
arachisų aliejaus (kepimui)

Baltymus atskirti nuo trynių labai kruopščiai ir išsukti su krakmolu. Tame mišinyje pamirkyti obuolius ir kepti įkaitinatame arachisų aliejuje, labai trumpai. Paruošti padažą iš sulčių, šaukšto ar dviejų krakmolo ir rufojo cukraus (kokių trijų šaukštų), viską išmaišyti gerai ir ant karštų obuolių supilti. rolleyes.gif
Atsakyti
labu 4u.gif
as pasiulysiu savo receptuka Persikai su migdolu plutele

reikes:
konservuotu persiku dezutes (galima naudoti ir sviezius obuolius, tik juos reikia nulupti, perpjauti per puse, isimti seklas),
3/4 stiklines miltu,
100 g sviesto,
migdolu kelios saujos,
1 saukstas cinamono,
puse stiklines rudojo cukraus,
ziupsnelis vanilinio cukraus.

paruosimas

persikus sudeti i sviestu patepta skarda arba kepimo popieriumi paklota kepimo forma.
migdolus sukapojame (i medziaga susuku juos ir plaktuku karbonadams musti sukapoju smile.gif galima ir migdolu drozles nusipirkti parduotuveje, jeigu kam per sunku juos susmulkinti ax.gif ). Sutarkuoti sviesta per burokine tarka, sudeti sukapotus migdolus, cinamona, rudaji ir vanilini cukru, miltus ir viska su rankomis sumaisyti.
persikus (arba obuolius) apkloti ta mase (as po nedidele dalele vis akloju). kepti kokia 20 minuciu 200 laipsniu ikaitintoje orkaiteje arba kol graziai paruduos. skanaus 4u.gif
Atsakyti
Ananasų griežinėliai alaus teešloje
pora nedidelių ananasų,
3arbat šaukštelių miltų,
1 valg.šaukštas alaus,
1.valg.šaukstas cukraus,
3arbat.aliejaus,
1.kiausinis,cinamono,
Nuvalykite ir plonais ziedeliais supjaustykite ananasusus.
Atskirkite kiausinio baltyma nuo trynio.
Baltyma suplakite plaktuvu.
Tryni sutrinkite su cukrumi.
Supilkite alu.
Suberkite miltus,
Tuomet atsargiai supilkite suplakta bbaltyma..
Sumaisykite paruosta tesla.
Tesla,kuri laika palaikykite saldytuve.
Jai atvesus ,pavoliokite ananasu ziedus.
Apkepkite aliejuje.
Ananasus pabarstykite cukrumi,cinamonu.
Atsakyti
Galiu pasidalinti išbandytu ir skaniu obuolių tešloje receptu iš laaaaabai didelės ir geros kulinarinės knygos smile.gif

Karamelizuoti obuoliai


1 kiaušinis
150 g miltų
1 a. š. sausų mielių
200 ml vandens
4 obuoliai (tinkamiausi tvirtesni)

120 g (= 9 v. š.) cukraus
1 sauja sezamo sėklų
aliejaus kepimui

Dubenėlyje spec. šluotele ar šakute išplakti kiaušinį. Kitame dubenėlyje sumaišyit miltus ir mieles, supilti išplaktą kiaušinį ir 100 ml vandens. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.

Nulupti obuolius, perpjauti per pusę, išimti sėklalizdžius ir puseles padalinti į 4 skilteles. Skilteles gerai išmirkyti tešloje ir dėti į įkaitintą bei kepimui paruoštą aliejų. Virti kol tešla gražiai apskrus, apytiksliai apie 2 min.
Sumaišyti cukrų su vandeniu ir kaitinti ant vidutinės ugnies nuolat maišant, kol cukrus visiškai ištirps bei pradės tirštėti ir virsti karamele. Suberti sezamo sėklas ir vėl nuolat maišyti, kol turėsite švelniai auksinę karamelę.

Paruoštus obuolius švelniai apvolioti šiltoje ir tąsioje karamelėje, mirkyti į dubenėlį su šaltu (lediniu) vandeniu , kad karamelė sukietėtų ir valgyti. Iškart! Dėti į burną, kol kaimynas nespėjo, kitaip, prisiekiu, patys gailėsitės, kad buvot per lėti smile.gif Žinia, kas pirmesnis, tas gudresnis smile.gif

user posted image

Detaliau (su nuotraukomis), gali pasižiūrėti čia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 04 19, 20:48)
Galiu pasidalinti išbandytu ir skaniu obuolių tešloje receptu iš laaaaabai didelės ir geros kulinarinės knygos smile.gif
[i]

labai skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Neryte, galiu išduoti paslapti topsecret.gif
Skonis tikrai nepalyginamai geresnis, nei išvaizda smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 20 balandžio 2009 - 08:59

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti