Įkraunama...
Įkraunama...

Rudeninukų ir žieminukų kraitelis...

QUOTE(kiskute @ 2007 10 12, 16:35)
1.O tai nepagalvojau,kad gal per salta bus..... unsure.gif ...tai man tie berankoviai bodziukai isvis ziemai nereikalingi  ax.gif  g.gif

na nezinau kokio siltumo tos vilnones antkoldes ir kaip silta pas jus namie ziema. mes naudojom paprastas vatines antklodes ir sildymas musu centrinis, bet 18 tai buna tikrai.
maziukui reikia zymiai daugiau nei suaugusiam silumos, jis jautresnis temp svyravimams. As savo naujagymiui gruodinukui dejau siltus ilgom rankovem bodziukus+ siltus su pukeliu is vidaus marskinelius ir sliauztukus (veliau pedkelnytes), ant kojyciu dar siltos kojinytes, ir miegant uzklojom kaldra, o nesiojant ant ranku ivyniodavom i plona dekuti. Cia kalbu apie pirma menesi. Berankoviu bodziuku tikrai neturejau, juos dejau tik vasara.
ir dabar vaikas (3-4m) ziema kai ijungtas sildymas miega su trikotazine ilgom rankovem pizama ir po kaldra, tai ka kalbet apie naujagymi
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2007 10 12, 18:38)
na nezinau kokio siltumo tos vilnones antkoldes ir kaip silta pas jus namie ziema. mes naudojom paprastas vatines antklodes ir sildymas musu centrinis, bet 18 tai buna tikrai.
maziukui reikia zymiai daugiau nei suaugusiam silumos, jis jautresnis temp svyravimams. As savo naujagymiui gruodinukui dejau siltus ilgom rankovem bodziukus+ siltus su pukeliu is vidaus marskinelius ir sliauztukus (veliau pedkelnytes), ant kojyciu dar siltos kojinytes, ir miegant uzklojom kaldra, o nesiojant ant ranku ivyniodavom i plona dekuti. Cia kalbu apie pirma menesi. Berankoviu bodziuku tikrai neturejau, juos dejau tik vasara.
ir dabar vaikas (3-4m) ziema kai ijungtas sildymas miega su trikotazine ilgom rankovem pizama ir po kaldra, tai ka kalbet apie naujagymi

Bet as buvau girdejus apie naujagimiu grudinima,apie tai jog juos reikia rengti vienu sluoksniu maziau nei buna apsirengias suauges zmogus ir kai nuo pirmu dienu taip grudini,tada jie ir neserga blush2.gif ax.gif ax.gif ax.gif
Labai butu idomu suzinoti ka apie tai is tikro galvoja supermama.gif mamytes mirksiukas.gif
Atsakyti
Niu nuo pat pirmu dienu tai negalima, nes vaikutis dar silpna temperatura gali pats reguliuot, bet as atsimenu kad mano mama mus mazas su sese grudino kartais perliedama saltu vandeniu po vonios biggrin.gif Visada saukdavom bvet savotiskai ir laukdavom to salto duso blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
o as manau, kad reikia vilkti ploniau. ziurint kaip vaikas jauciasi. bet mano patirtis rodo, kad geriau maziau. ypac jei pati maitini, nera labai baisu, kad susirgs. as savo mergaite privilkdavau, o drauge atvirksciai - nuo gimimo ploniau. ir jos mergaite dabar salcio nebijo. nakti jei ir saltoka kambary nieko tokio, o maniske reikia klostyt, nes jai salta... tai pradesiu grudint bet kitais budais... blush2.gif
Atsakyti
Mergaites o kaip is ligonines pasiimti vaikiuka, ar uzteks bodziuko, kostiumeli, paskui koki kombinzoniuka ir vezant masinoje apkloti su siltesniu pledu g.gif nes as visiskai neisivaizduoju kaip reikia maziukus rengt doh.gif
Atsakyti
aha, as irgi kai paskaiciau, tai baisu pasidare blink.gif visai nezinau kaip lelius turi buti aprengtas unsure.gif As turiu daug drabuzeliu, bet daugiausiai "bodziuku", bet jie silti is isores, o ne is vidaus kaip skaiciau cia kazkur g.gif O kaip del tu megztuku, kaip as leliui apmausiu megztuka g.gif g.gif blink.gif Mano mazule turetu gimti vasario pardzioj, tai gal kas gali pasakyti ka man nusipirkti pradziai, nes as labai pasimetusi doh.gif
P.S. turiu jau: kombinezoniuka kailini, bet tik paciai pradziai, nes mazas;bodziuku ir ilgom ir trumpom rankovytem;kojinaiciu ir viskas.

Ka kudikeliui apmauti kai jis namuose? O ka kai eisime i lauka?
Atsakyti
QUOTE(TheSweetest @ 2007 10 14, 19:24)
aha, as irgi kai paskaiciau, tai baisu pasidare blink.gif visai nezinau kaip lelius turi buti aprengtas unsure.gif As turiu daug drabuzeliu, bet daugiausiai "bodziuku", bet jie silti is isores, o ne is vidaus kaip skaiciau cia kazkur g.gif O kaip del tu megztuku, kaip as leliui apmausiu megztuka  g.gif  g.gif  blink.gif Mano mazule turetu gimti vasario pardzioj, tai gal kas gali pasakyti ka man nusipirkti pradziai, nes as labai pasimetusi doh.gif
P.S. turiu jau: kombinezoniuka kailini, bet tik paciai pradziai, nes mazas;bodziuku ir ilgom ir trumpom rankovytem;kojinaiciu ir viskas.

Ka kudikeliui apmauti kai jis namuose? O ka kai eisime i lauka?

patiems maziausiems leliams patogiausi megstukai su sagutemis ar uztrauktukais, o jei ir per galvyte uzdeti tikrai nesudetingiau nei bodziuka per galva uzmaunama smile.gif mums i lauka nepakeiciamas daiktas buvo mamos megsta kostiumelis-megstukas ir kelnytes, tai taip kaip budavom namie apsirenge, dedavau ant virsaus megstuka, megstas kelnytes, megstus tiapukus ar vilnones kojinytes, plona medizagine kepuryte, tada stora ziemine, i kombinezona, jei salta i vilnoni vokeli ir jokie salciai nebaisus.
O siaip mes leliukiniu sliauztu nelabai nesiojom, nes beveik visu kojos budavo per trumpos, pvz. sitai damai tik 2 savaites blush2.gif
user posted image, nuo tada nesiojom normalius rubelius, tokius kaip pedkelnes, bliuskytes, dzemperiukai, kelnytes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TeQuiLa: 14 spalio 2007 - 20:08
QUOTE(kiskute @ 2007 10 12, 20:13)
Bet as buvau girdejus apie naujagimiu grudinima,apie tai jog juos reikia rengti vienu sluoksniu maziau nei buna apsirengias suauges zmogus ir kai nuo pirmu dienu taip grudini,tada jie ir neserga blush2.gif  ax.gif  ax.gif  ax.gif
Labai butu idomu suzinoti ka apie tai is tikro galvoja supermama.gif  mamytes mirksiukas.gif

Nu kažką supainiojai mirksiukas.gif Kai lankiau nestuke.gif kursus, tai sakė, kad naujagimis turi būti aprenktas vienu sluoksniu DAUGIAU negu suaugęs žmogus. mirksiukas.gif Pati pagalvok, juk mažas žmogutis jautresnis negu suaugęs. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(joločka @ 2007 10 15, 13:35)
Nu kažką supainiojai  mirksiukas.gif  Kai lankiau  nestuke.gif  kursus, tai sakė, kad naujagimis turi būti aprenktas vienu sluoksniu DAUGIAU negu suaugęs žmogus.  mirksiukas.gif  Pati pagalvok, juk mažas žmogutis jautresnis negu suaugęs.  smile.gif

Kad zinok kai as mokiausi, tai irgi priesingai sake - is pradziu vaikiuka (2-4 sav. reikai renkt silciau), bet po to - vienu sluoksniu maziau nei suauges zmogus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kiskute @ 2007 10 12, 20:13)
Bet as buvau girdejus apie naujagimiu grudinima,apie tai jog juos reikia rengti vienu sluoksniu maziau nei buna apsirengias suauges zmogus ir kai nuo pirmu dienu taip grudini,tada jie ir neserga blush2.gif  ax.gif  ax.gif  ax.gif
Labai butu idomu suzinoti ka apie tai is tikro galvoja supermama.gif  mamytes mirksiukas.gif

Naujagimio termoreguliacija yra dar netobula, todėl žiemą nakčiai jį tikrai reikėtų aprengti šliaužtais ir marškinėliais ilgomis rankovėmis, juo labiau kad jis naktį kelis kartus prabudinės, valgys. ax.gif
Atsakyti
Aš pirmos dukrytės laukdamasi irgi labai naiviai tikėjausi, kad vasarą gimusį kūdikį aprengsiu bodžiuku marskinukais šliaužtais ir bus tikrai pakankamai šilta. Bet pirmas kelias savaites namuose miegodavo susukta kaip kokonas, nes kai tik užmigdavo būdavo šalta kaip ledukas, net nejauku ...visgi su termoriaguliacija dar tokiem mažiam ne kas ir apie grūdinimus ankstoka šnekėt, va jau po pirmojo mėesio kitas reikalas.
Atsakyti
Sveikutes, kazkuri cia rase, kad Supermamoj rado,. kaip numegsti kudikeliui drabuzelius. Labai neturiu laiko knistis ir ieskoti. Gal kas man tiesiogiai galetu parasyti, kur rasti apie tai? Mano adr: dieneda@yahoo.com Noriu pradet megzti kojinytes, bet jas tik paauglystej mezgiau, visai nepamenu kaip tai daroma. O ir kokio dydzio megst kojinytes, megztinuka??? g.gif
Atsakyti