Įkraunama...
Įkraunama...

Alerginis šokas nuo miško riešutuko?

11 men. dukrytei daviau paciulpti misko riesutuka, nuryti galejo tik maza kruopelyte. po 5 min. istino ir paraudo veidukas, is nosytes eme begti skysta slogyte, paraudo akytes, bet po pusvalandzio viskas atslugo. Greitosios gyditoja pasake, kad galejo istinti ir kvepavimo takai, tada pasekmes butu kur kas rimtesnes. Kokiu produktu dar turetume vengti kaip ugnies? be to, vyras serga atopiniu dermatitu, o as taip pat alergiska, kokia tikimybe, kad ir musu vaikai sirgs atopiniu dermatitu? Dukryte iki siol maitinu pati, iki kokio amziaus vertinga mazyle paciai maitinti, norint isvengti atopinio dermatito ir pan.?
Atsakyti
Alergiškų tėvų vaikai žymiai dažniau serga alerginėmis ligomis nei sveikų tėvų vaikai. Jei abu tėvai yra alergiški, tai tikimybė sirgti alerginėmis ligomis padidėja net iki 75%, jei tik vienas- tikimybė sirgti sumažėja iki 30-40%, jei nei vienas tėvas neturi alergijos tikimybė- 10-15%.
Alergija gali būti tiek maisto, tiek buitiniams alergenams, tiek žiedadulkėms. Vaikams gali būti visai kita alergijos išraiškos forma nei tėvams.
Ką reiktų daryti, jei tėvai alergiški:
1.Kuo ilgiau maitinti motinos pienu. Iki 1-1,5m. Mama maitindama turėtų vengti alergizuojančių produktų.
2.Vaikui neduoti dažniausiai alergiją sukeliančių produktų: kiaušinio baltymo, karvės pieno, kviečių, žemės riešutų, žuvies, citrusinių vaisių, šokolado.
Įvedant naujus maisto produktus, reiktų pradėti nuo bulvių, kopūstų, neriebios kiaulienos, miežių. Pagrindinė taisyklė tokiems vaikams-įvesti tik po vieną naują produktą. Tik įsitikinus,kad nuo jo neberia,neviduriuoja, po kelių dienų įvesti naują produktą.

Jūsų dukrytei tikslinga būtų apsilankyti pas gydytoją-alergologą ir atlikti kraujo tyrimą dėl antikūnių prieš maisto ir inhaliacinius alergenus tam, kad kitą kartą nepasikartotų panaši reakcija. Ir griežtai neduoti stipriai alergizuojančių produktų ir tų produktų, kam yra alergiška mama.
Atsakyti