Įkraunama...
Įkraunama...

Čekiai alimentams pagrįsti?

QUOTE(Shater @ 2007 02 02, 14:58)
Man meta nuo 3000 litu i menesi.

Ne, tėvo pajamas įvertins teismas, taip pat kaip ir jūsų, todėl jums tai nelabai turėtų ir rūpėti. Taigi 3000Lt. Suma nemaža. Ją tikrai reikės pagrįsti tiksliais skaičiavimais. Beje, kokios dabar yra jūsų pajamos ir išlaidos vaikui? Jūs negalvokite, kad aš klausinėju šiaip sau. Atsakydama į mano klausimus jūs atsakote į klausimus, kurie bus užduoti teismo metu. Manau advoakatas turėtų jus paruošti, bet esu girdėjęs nemažai istorijų apie tokius advokatus, kad kaukti norisi...
Tiesa iš kart galiu pasakyti, kad bus sunkoka benzino išlaidas įterpti į išlaikymo vaikui skaičiavimą. Taip pat ir įnašus į draudimą pavadinti vaiko išlaikymu galėtų tik "kieta" teisėja.
Bandau būti nešališkas, bet man atrodo, kad 3000Lt 3 mėnesių vaikui yra daugoka, jei nėra kažkokių aplinkybių su vaiko sveikata, kurios man nežinomos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 02 vasario 2007 - 15:14
QUOTE(Medinis @ 2007 02 02, 17:11)
Tiesa iš kart galiu pasakyti, kad bus sunkoka benzino išlaidas įterpti į išlaikymo vaikui skaičiavimą.


o jei i kokius masaziukus leliu reiketu veziot? kasdien? g.gif juk su autobusais tai beda g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ooo: 02 vasario 2007 - 15:17
QUOTE(ooo @ 2007 02 02, 15:16)
o jei i kokius masaziukus leliu reiketu veziot? kasdien?  g.gif juk su autobusais tai beda  g.gif

Kokia bėda? Jūs manote, kad visuomeninis transportas netinka pervežti žmonėms?
Atsakyti
Mano menesio pajamos -motinystes pasalpa-1000 lituku,vaikui siandien,be aukles ir buto nuomos ir benzino,kol jis dar valgo misinelius,isleidziu 600-700,tetuko pajamos-6000 lituku.P.S.Draudimu draudziu savo vaika,todel,manau,tai reikia iskaiciuoti i su juo susijusias islaidas.
P.S. O tetuko nenoras moketi pinigelius neisiskaito zinion?Man rodos,jam paskaiciuos isiskolinima savo vaikui uz kiekviena jo menesi.1500 sudaro 25 tetuko algos procentus,tiek as tikrai gausiu.Ir dar laikysiu save garbinga moterimi,kuri nenuskalbia biologinio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shater: 02 vasario 2007 - 15:20
QUOTE(Medinis @ 2007 02 02, 17:17)
Kokia bėda? Jūs manote, kad visuomeninis transportas netinka pervežti žmonėms?



isivaizduoji mamyte su lelium su visu vezimu lengvai isikabarojancia i autobusa? ir kad visi jai sypsosi ir padeda? ir kad nesiskundzia, kad vezimas per koja pervaziuos, kelnes suteps? bigsmile.gif nu per geros nuomones apie musu lietuvius tamsta esate ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Shater @ 2007 02 02, 15:19)
Ir dar laikysiu save garbinga moterimi,kuri nenuskalbia biologinio.

Taip, jūs gausite teismo skirtą išlaikymą vaikui nuo jo gimimo dienos. Kiek procentų algos sudaro priteisti alimentai neturi visiškai jokio skirtumo. Sako visiems labai patinka paskaičiuoti svetimus pinigėlius. Asmeniškai man nepatinka, bet teisėjas paskaičiuos:
Pajamos: 1000Lt.
Išlaidos vaikui - 600-700Lt.
Buto nuoma (beje ar ji oficiali? ar turite nuomos faktą patvirtinančius dokumentus?) - tarkime labai jau minimaliai - 400Lt
Maistas ir drabužiai motinai - ?Lt.
Total:- daugiau nei pajamos. Balansas nesusiveda... Išvada - yra papildomos motinos pajamos, kurias norima nuslėpti. Kokios pajamos? Ar jas galima įrodyti? Gal tikrosios motinos pajamos viršija 10 000Lt? Kas tai galėtų paneigti?

Plius, - "Tai vaiko išlaikymui šiuo metu skiriama 700Lt ? Skelbiu spredimą - Priteisti iš vaiko tėvo išlaikymą periodinėmis išmokomis kas mėnesį po 600Lt".

Suprantat, tai teismas, ne forumas. Ir automatiškai nieko nebūna. Su tokiais pareiškimais gausit 200Lt baudą už teismo negerbimą ir eisit iš naujo rašyt ieškinio.
Beje, tikrai nemanau, kad kaupiamasis draudimas būtų prilygintas vaiko išlaikymui biggrin.gif Žinokite tai viena slapčiausių kai kurių tėvų svajonių - "teisėjau, ar galėčiau pervedinėti pinigus į kokį draudimą ar sąskaitą, iš kurios pinigėlius mano vaikas galėtų pasiimti kai jam sukakos 18?". Atsakymas - "vaikui valgyti reikia dabar".
Papildyta:
QUOTE(ooo @ 2007 02 02, 15:20)
nu per geros nuomones apie musu lietuvius tamsta esate  ax.gif

Dabar Lietuvoje tik gėjai gerai gyvena - jie vieninteliai galą su galu suduria.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 02 vasario 2007 - 15:32
Butas-mano nuosavybe,siuo metu gyvenu savo gimtajame mieste,o Vilnuje noreciau zinoti,kur isnuomuoja butus uz 400?Kitos mano pajamos- is motinos verslo ,o tai galima oficialiai irodyti, ji mielai paliudys.
P.S. turiu darbo sutarti,pagal kuria nuo spalio turiu dirbti Vilniuje.Taigi,mes su vaikiuku ten ir turesime gyventi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shater: 02 vasario 2007 - 15:35
QUOTE(Shater @ 2007 02 02, 15:34)

Mhm... taigi jūs turite turto. Ką darysite su tuo butu, kuris dabar jūsų nuosavybėje? Išnuomosite? Papildomos pajamos. Parduosite? Papildomos pajamos. Tai jūs dar ir dirbti pradėsite? O koks atlyginimas bus? Daugiau nei 1000Lt? Tuomet "iš vaiko tėvo priteisti išlaikymą vaikui periodinėmis išmokomis kas mėnesį po 450 Lt". Byla baigta.

Šita.... dar pagalvojau, o jei turėtumėte sutartį, kad po metų turėsite gyventi Tokijuje, tai tėvui reikėtų dar poroje darbų įsidarbinti? Ten nuoma brangesnė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 02 vasario 2007 - 15:40
Nusisnekate,Medini,teismas ziures,kiek as uzdirbu ir kiek tetukas,vaiko islaikymui skirs pagal esamas musu pajamas,o kur as desiu savo buta-ne jo reikalas,jei isnuomosiu,tas pajamas prides prie atlyginimo,ogal siaip ji paliksiu,kad privers ji nuomoti?
Nepilnamečio vaiko išlaikymo dydį lemia tėvų turtinė padėtis. Jeigu tėvo (motinos) turtinė padėtis leidžia, vaikui galima priteisti gerokai didesnį išlaikymą, ir atvirkščiai, jei vaiko tėvų turtinė padėtis sunki, išlaikymo dydis gali būti mažinamas -cituoju CK aiskinima,teisininke Jus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shater: 02 vasario 2007 - 15:42
QUOTE(Shater @ 2007 02 02, 15:40)
Nusisnekate,Medini,teismas ziures,kiek as uzdirbu ir kiek tetukas,vaiko islaikymui skirs pagal esamas musu pajamas,o kur as desiu savo buta-ne jo reikalas,jei isnuomosiu,tas pajamas prides prie atlyginimo,ogal siaip ji paliksiu,kad privers ji nuomoti?

Ne visai taip. Yra faktas - butas, kuris yra jūsų nuosavybė. Taigi vaikas turi kur gyventi. Todėl apie jokias nuomas negali eiti net kalbos. Kitaip jūs galite turėti ir Vilniuje apartamentus, bet gyventi viešbutyje ir versti už tai mokėti vaiko tėvą.
Plius dar to buto, kuris yra jūsų nuosavybėje jūs negalite parduoti nei dovanoti. Kadangi dabar tai yra vienintelis dalykas, kur jūsų vaikas gali gyventi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 02 vasario 2007 - 15:43
QUOTE(Medinis @ 2007 02 02, 16:42)
Ne visai taip. Yra faktas - butas, kuris yra jūsų nuosavybė. Taigi vaikas turi kur gyventi. Todėl apie jokias nuomas negali eiti net kalbos. Kitaip jūs galite turėti ir Vilniuje apartamentus, bet gyventi viešbutyje ir versti už tai mokėti vaiko tėvą.

Skaitykite punkta apie darbo sutarti.
Atsakyti
QUOTE(Shater @ 2007 02 02, 15:43)
Skaitykite punkta apie darbo sutarti.

Ir kas iš to? Jei jūs sudarėte darbo sutartį, tai žinote kur ir už kiek gyvensite. Vaikas čia prie ko? Ar vaikas sudarė tą darbo sutartį? Toks jausmas, kad vaikui bus išnuomotas butas Vilniuje (už ką mokės tėvas) o jūs gyvensite dabartinėje gyvenamojoje vietoje arba po tiltu. Išlaidos už būstą paprastai nėra vaiko išlaikymo objektas, ypač, jei jau yra gyvenamoji vieta.
Atsakyti