Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip lieknėja žinomi žmonės?

Dambrauskaitė vėl priaugo kg verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mamuke68 @ 2010 02 09, 21:53)
Dambrauskaitė vėl priaugo kg verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Bet dabar ji man atrodo daug gražiau - kaip sveika normali savo amžiaus moteris. O buvo... doh.gif Mergytė su šimtametės veidu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2010 02 10, 10:17)
Bet dabar ji man atrodo daug gražiau - kaip sveika normali savo amžiaus moteris. O buvo...  doh.gif Mergytė su šimtametės veidu  cool.gif

Tikra tiesa, atrodo gražiau ,- bet tiek pastangų įdėjus, kad vėl visi kg nepareitų pasišokinėdami verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Per du mėnesius laikydamasis savo mitybos taisyklių, „Žvaigždžių duetų“ dalyvis, LNK laidų vedėjas Vitalijus Cololo atsikratė jau 16 kilogramų. Nors Vitalijus neišduoda, kiek tiksliai sveria dabar, sako, kad jeigu svoris nukristų iki 100 kilogramų, būtų labai patenkintas. Nes galėtų šokti su parašiutu.
Didinti straipsnio tekstą Mažinti straipsnio tekstą

Vitalijus Cololo išduoda savo dietos paslaptį: valgyti penkis kartus per dieną tuo pačiu metu, namuose ruošiamą maistą, nedidelėmis porcijomis ir neskaičiuoti kalorijų – kad jis teiktų malonumą, teigiama pranešime spaudai.

„Sudėtingiausia valgyti penkis kartus per dieną. Priverstinai. Nes daugelis storulių valgo kartą arba du kartus. Visą gyvenimą taip valgiau. Taip negalima daryti. Taip sutrinka medžiagų apykaita, kurią reikia atkurti“, – pasakoja Cololo.

Vitalijus niršta, kad stori žmonės kartais priverčiami pasijusti tikrais ligoniais, kuriuos gali išgelbėti tik drastiškos dietos ar operacijos. Jis nerinkdamas žodžių rėžia, jog pats niekuomet netikėjo jokiais stebuklingais greitai svorį ištirpdančiais receptais.

„Yra normalių svorio metimo būdų, tai pripažįsta visi dietologai. Bet tie, kurie nori pasidaryti pinigų, prigalvoja visko. Vienas iš tų – ir žarnyno plovimas. Kai įkiša praplovimo žarną, tai stipriau atsuka vandenį ir dar smegenis praplauna“, – mesteli Cololo.

Savo dieta Vitalijus užkrėtė ir žmoną. Inga, laikydamasi Vitalijaus patarimų, per mėnesį sulieknėjo 5 kilogramais.





Atsakyti
Virgis Stakėnas atsisako seno įvaizdžio - kantri muzikos atlikėjas tirpdo savo antsvorį. Kelių dešimčių kilogramų jau atsikratęs muzikantas per Šiaulius žingsniuoja lengvu žingsniu. „Pusė Stakėno teliko“, - šnibždasi jam už nugaros šiauliečiai, nenutuokdami, kad toks rezultatas iš stotingojo vyro pareikalavo nemažai kančių.

Galingas stotas, tapęs 56 metų šiauliečiui muzikantui V.Stakėnui vizitine kortele, ėmė trukdyti prieš trejus metus. Dėl pernelyg didelio svorio atlikėjui tapo sunku vaikščioti. Vyras net pamiršo, ką reiškia bėgti, - vos paspartinęs žingsnį, jis imdavo pūškuoti.
Svarstyklių rodmenys - 160 kilogramų - muzikantą ne juokais išgąsdino.
Nerimą didino ir kolegų atlikėjų - Vytauto Kernagio, Alvydo LukoševičiausObuolio, Janinos Miščiukaitės ankstyva mirtis.
Sveikata susirūpinęs V.Stakėnas kreipėsi į du specialistus, ir šie sudarė lieknėjimo planą.
„Mažinti svorį nėra taip paprasta, kaip tikėjausi.
Tai reikalauja didžiulio ir labai įtempto darbo su savimi“, - atsiduso V.Stakėnas.
Apie kančias, kurias patiria mažindamas kūno masę, jis ketina kada nors parašyti knygą.
„Beveik visą amžių mano organizmas dirbo vienaip, o staiga jį priverčiau dirbti kitaip.
Iš pradžių jis nesuprato, kodėl sumažėjo maisto kiekis. Paskui ėmė priešintis - ieškoti, kaip mane apgauti. Tad svoris svyruodavo“, - pasakojo šiaulietis.
Tačiau dabar, praėjus trejiems metams nuo naujo gyvenimo pradžios, V.Stakėnas sveria keliomis dešimtimis kilogramų mažiau - tikslaus savo svorio jis nepanoro atskleisti.
Vyras pasidžiaugė, kad jau gali nubėgti laiptais iš antro aukšto į pirmąjį.
Kartu su kilogramais šiaulietis atsikratė ir senų drabužių. Dalį jų išmetė, o dalį susiaurino žmona, drabužių modeliuotoja Ramutė Stakėnienė.
Muzikantas neabejoja: net ir praradęs svorio, prigimties nepakeisi. Todėl jo aprangos stilius nepakito.
„Nepradėjau dėvėti aptemptų odinių kelnių, nenešioju plevenančių šilkinių rūbų, nemūviu ir klasikinių išlygintų kostiuminių kelnių.
Labai mėgstu juodus džinsus. Tik dabar juos perku vis mažesnių dydžių“, - patikino V.Stakėnas.
Gerbėjai jį atpažins ir pagal svarbiausią kantri muzikanto atributą - kaubojaus skrybėlę, tapusią įvaizdžio dalimi.
Pakeisti kūno formas muzikantui padėjo tai, kad jis sugebėjo atsikratyti senų įpročių.
Tądien, kai kalbėjomės, pusryčiams jis išgėrė kavos ir suvalgė pusę pakelio 0,5 procento riebumo varškės. Prieš trejus metus varškės ant jo stalo beveik nebūdavo.
O jei ir atsidurdavo, tai daug riebesnė ir triskart daugiau.
Anksčiau V.Stakėnas pripažindavo tik varškės sūrį su kmynais arba parūkytą.
Tačiau sūris tebūdavo užkanda prie alaus, kurio dabar išlenkia labai retai ir tik po vieną bokalą.
„Iš mano laisvalaikio dingo dažni pasisėdėjimai prie alaus. Tiesa, aš turiu draugų, su kuriais kartais užsuku pasikaitinti į pirtį. O kokia pirtis be alaus? Kaip vestuvių naktis be nuotakos.
Tuomet save apgaudinėju - ilgai geriu vieną bokalą, o vėliau gurkšnoju vandenį su citrina. Per tą patį laiką kiti išlenkia penkis bokalus, aš - tik vieną“, - pasakojo V.Stakėnas.
Atlikėjui sunku atsisakyti kvietimų į svečius, nes jam smagu bendrauti.
„Juk negaliu vengti draugų dėl to, kad metu svorį.
Tačiau turiu valios atsisakyti gausių vaišių“, - tikino V.Stakėnas.
Šiaulietis jau įprato prie mažų porcijų. Tomis akimirkomis, kai norisi valgyti daugiau, alkį jis numalšina džiūvėsiais arba duoniukais, kurių visuomet turi po ranka.
„Medikai įspėjo ilgai nemarinti savęs badu. Pats jaučiu, kada reikia įmesti ką nors į burną, - jei ilgiau nepavalgau, pradeda svaigti galva, spazmuoti skrandis“, - pasakojo V.Stakėnas.
Tačiau muzikantas stengiasi valgyti reguliariai, kad alkio netektų dažnai malšinti džiūvėsiais. Pusryčiai, pietūs ir vakarienė - visuomet tuo pačiu laiku ir nedideliais kiekiais.
Ryte vyras pasisotina liesa varške, per pietus valgo sriubos, o prabėgus valandai - antrąjį patiekalą. Dažniausiai tai būna garuose troškinta mėsa ar žuvis.
Vakarienei - košės, verdamos vandenyje ir užgeriamos pienu.
V.Stakėnas atsisakė bulvių ir duonos. Tačiau pamiršti jų skonį muzikantui sunku. Tad retkarčiais jis nusideda mitybos taisyklėms.
„Tarsi kokiam narkomanui prasideda abstinencijos priepuoliai - labai norisi to, kas uždrausta. Kartais nusiperku juodos duonos, užsitepu sviesto. Suvalgau kelias riekes. Tada vėl „sudie“ duonai kokį mėnesį“, - pasakojo V.Stakėnas.
Cepelinai liko tik šventėms. Kai muzikantas tėvus ir žmoną nusiveda šventinių pietų į kavinę, pats valgo tik pusę porcijos - vieną cepeliną, kad visai nepamirštų mėgstamo patiekalo skonio.
Didžiausias atradimas dietos besilaikančiam V.Stakėnui - košės. Jis pamėgo grikius. Nors anksčiau ignoruodavo ryžius, dabar išmoko save pergudrauti: ryžius pagardinęs prieskoniais, susikuria mėsiško patiekalo iliuziją.
„Atradau lietuvišką gėrybę - pomidorų padažą su krienais. Užsipylęs jo ant ryžių, įsivaizduoju, kad valgau šašlyką“, - pasakojo muzikantas.

Atsakyti
Niujorkietiška Heidi Klum dieta
Kiekviena moteris, nenorinti taikstytis su nereikalingais kilogramais, turi savų grakštumo paslapčių: tai patirtis, užgyventa bandymų ir klaidų metodu. Garsi manekenė Heidi Klum – ne išimtis: ji turi tris vaikus, sunkų darbą ir ... idealų kūną. Jo paslaptis – niujorkietiška dieta. Norėtumėte išbandyti?


Dauguma mūsų ne tik susipažinusios su įvairiausiais dietų planais, bet ir įgijusios tokį žinių ir asmeninės patirties bagažą, kad gali be vargo numesti tiek kilogramų, kiek reikia. Bet net „beveik profesionalės“ žino, kaip sunku patobulinti savo problemines zonas, kai dieta veiksminga ir svoris krenta, bet tik ne ten, kur reikia... Būtent ši aplinkybė verčia ieškoti vis naujų savęs tobulinimo būdų.

Niujorkietiškos dietos autorius – žymus treneris Davidas Kirschas, kurio paslaugomis naudojasi daug Holivudo žvaigždžių, rašo passsion.ru. Jo programa vadinasi „Ultimatumas nuosavam kūnui“, o smulkiai apie tai parašyta jo knygoje „The Ultimate New York Diet“.

Tie, kurie savo kailiu išbandė šį metodą, vadina jį „programa stipriems ir užsispyrusiems“. Išties jei nemėgstate judėti, ramiai apsieinate be sporto ir svajojate sulieknėti gulėdamos ant sofos ir vien tik laikydamosi dietos – ši programa jums kategoriškai netinka, nes joje yra numatytos fizinės apkrovos.

Pirmąja žvaigžde, pademonstravusia visus niujorkietiškos dietos pliusus, tapo Heidi Klum. Milijonai žmonių jos kūną laiko idealiu, tačiau kelias link tobulumo buvo sudėtingas.

„Mano sūnus gimė rugsėjo dvyliktąją, o lapkričio devintąją jau turėjau dalyvauti „Victoria‘s Secret“ madų demonstravimuose, - pasakojo supermodelis. – Kaip topmodelis turėjau padaryti viską, kad atrodyčiau kaip už milijoną dolerių!“

Reikia pripažinti, kad jai tai pavyko. Nuo tų dienų prabėgo daug laiko, Heidi vėl tapo mama (trečią kartą), bet jos kūnas liko nepakitęs ir itin gundantis: ūgis - 177 cm, svoris - 54 kg, krūtinė - 94 cm, talija - 65 cm, klubai - 98 cm.

„Ultimatumas nuosavam kūnui“ žada:

• Per keturiolika dienų neteksite 6,5 kg • Užauginsite raumenų masę • Deginsite riebalus probleminėse zonose

1. Fitneso treniruotės - 1,5 valandos per dieną

Programos pagrindu D. Kirschas vadina pratimų kompleksą, kuriame kaitaliojama aerobinė ir jėgos apkrova. Šis kompleksas atliekamas dienos bėgyje kaitaliojant su pratimais kojoms ir sėdmenims. Tokia programa padeda stiprinti dubens raumenis ir atsisveikinti su nereikalingais kilogramais ant klubų – dažniausiai būtent ši zona moterų laikoma problemiška.

Keli pratimai riebalams deginti

Tempimas su kamuoliu

Delnais atsispirkite į kamuolį. Kojas įremkite rankų plotyje, kūno pusiausvyra išlaikoma tik pėdų pagalba. Kuo arčiau viena kitos bus kojos, tuo sunkiau bus išlaikyti pusiausvyrą. Įtempkite presą, ištiesinkite nugarą. Stebėkite, kad visas kūnas būtų įtemptas nuo galvos iki kojų. Likite tokioje padėtyje 20-30 sekundžių.

Bėgimas su kamuoliu

Paimkite kamuolį į abi rankas ir sudėkite jas krūtinės lygyje. 30 sekundžių bėkite ristele taip, kad kamuolys liktų krūtinės lygyje. Kitas 30 sekundžių sukite kūną į kairę, dar kitas – į dešinę. Nekoncentruokite kūno svorio ant pėdų ir kojų pirštų.

2. Maisto apribojimai

Teks atsisakyti alkoholio, duonos, saldainių, angliavandenių (bulvių, miltinių, cukraus, ryžių), taip pat kai kurių vaisių – vynuogių ir melionų (Kiršo nuomone, juose per daug cukraus).

3. Dietoje leidžiama

Daržovės, žuvis, neriebi paukštiena, grybai, sriubos, kiaušinienė iš kiaušinio baltymų, baltymų kokteilis, marmeladas, natūralus medus. Dėmesys baltymams aiškinamas tuo, kad šios medžiagos skatina raumenų audinio augimą, o angliavandenių ribojimas ir pratimai padeda deginti riebalus.

Preliminarus dienos meniu:

Pusryčiai: kiaušinienė iš baltymų, pakepta su cukinija, žalioji arbata.

Pietūs: virta kalakutiena ir daržovių ragu.

Vakarienė: trinta morkų sriuba.

Dienos metu galima suvalgyti šiek tiek migdolų arba nekeptų saulėgrąžų.

4. Dietos metu reikia daug gerti, be to, ne tik vandenį, bet ir žaliąją arbatą. Joje yra tiek kofeino, kiek ir kavoje, vadinasi, ji suteikia žvalumo. Bet, skirtingai nei kava, žalioji arbata aktyvizuoja medžiagų apykaitą ir spartina virškinimo procesą.

Ką mėgsta Heidi Klum?



© Reuters/Scanpix„Tarp mano mėgstamiausių – sriubos. Raugintų kopūstų, pupų ar špinatų. Tai patiekalai, kuriuos meistriškai gamina mano mama, - prisipažįsta modelis. – O desertui pasirinkčiau ledus su riešutais!“
5. Draudžiama valgyti po septintos vakaro

Atkreipkite dėmesį: ne po šeštos, kaip rekomenduoja dauguma dietologų, o po septintos. Jei jūsų gyvenimo būdas aktyvus, vargu ar einate miegoti devintą vakaro. Veikiausiai atsigulate apie pusiaunaktį, todėl ir galite pavakarieniauti septintą vakaro.

6. Reikia griežtai laikytis dienos režimo

Reikia laiku gulti miegoti, nevakarieniauti prieš miegą ir būtinai pusryčiauti, net jei anksčiau nepusryčiaudavote. Rekomenduojami pusryčiai – kiaušinienė iš baltymų ir žalioji arbata. Po to galima sportuoti.

7. Užkandžiaukite

Dienos metu leidžiama užkąsti – pavyzdžiui, saujelę riešutų. Jie gerai malšina alkį ir turi kalcio, itin naudingo organizmui aktyvaus lieknėjimo metu.

8. Svarbiausias principas – visuomet judėti

Jei turite laisvo laiko – neįsitaisykite priešais televizorių, o vaikščiokite pėsčiomis, eikite po parduotuves, lankykitės parkuose ar kitose įdomiose jūsų miesto vietose. Mėgaukitės savo kūno judesiais, oru, įspūdžiais. Tai padės išvengti blogos nuotaikos ir minčių apie maistą.

Jaunos mamos turi puikią galimybę suderinti bendravimą su kūdikiu ir pasivaikščiojimus: keliaukite su savo mažyliu pasivaikščioti – tai milžiniška nauda.

Keli patarimai dirbančioms sėdimą darbą

Pasinaudokite pertrauka. Net labiausiai užimtas žmogus gali skirti 5-10 minučių per dieną tiesiog prasivaikščioti gatve šalia biuro. Šios minutės ne tik padės jums deginti kalorijas, bet ir „pravalys“ galvą.

Visi pastebime, kad dienai bėgant būna periodų, kai mūsų protiniai sugebėjimai susilpnėja, patinka mums tai ar ne. Aktyvus ėjimas padės aktyvizuoti protą. Pakvieskite pasivaikščioti kolegas. Šį laiką galite praleisti kolektyviai svarstydami darbo ar bet kokius kitus reikalus. Ne tik pramankštinsite kūną, bet ir atsipalaiduosite.

Sudarykite sau „nepatogumų“. Jei pietaujate ne biure, rinkitės kavinę, esančią 10-15 minučių atstumu nuo darbo. Statykite automobilį bent penkių minučių atstumu.

Nepraleiskite nė vienos galimybės prasivaikščioti ir pajudėti.

9. Turėkite aiškią motyvaciją

Reikia labai stipriai norėti, kad ko nors pasiektumėte.

„Pirmiausia turite norėti pakeisti savo gyvenimą, - pataria D. Kirschas. – Jūsų organizmas už tai jus apdovanos: jausitės visiškai kitaip ir pamatysite savo atjaunėjusį kūną. Padidės jūsų darbingumas, pagerės nuotaika.“

10. Nusifotografuokite visu ūgiu iki ir po

Tai bus parama jums tomis sudėtingomis akimirkomis, kurių pasitaiko visiems.

„Jūsų nauja išvaizda bus geras stimulas tolimesniam darbui su savimi, - teigia programos autorius. – Taip daro kone visos žvaigždės. Jūs taip pat galite sekti jų pavyzdžiu!“
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo addicted: 29 gegužės 2010 - 15:10
Nu negaliu susilaikyt nekomentavus doh.gif As nieko pries, kad zmones raso knygas ir t.t., bet kad 65kg sverianti auksta mergina yra vadinama "apkunia!, tai man toki pykti kelia! Taigi jaunos mergaites skaito unsure.gif

http://www.klubas.lt...php?id=43266871
Atsakyti
QUOTE(Elijana @ 2011 03 18, 15:57)

beje, gal kas žinot kaip dabar Monikai Katunskytei sekasi? ar negrįžo kilogramai?  g.gif  kažkaip dingo iš ekranų



Va apie ją
Atsakyti
user posted image

kaip I. Norkute sukudo? bigsmile.gif gal zinot kaip? biggrin.gif
Atsakyti
Norkute juk pati minejo, kad laikosi drastisku dietu, kuriu pati niekam nerekomenduodu. Toks staigus ior drastiskas sulieknejimas prie gero neprives, lazinuosi, kad dalis numestu kilu greit gris.
Atsakyti
QUOTE(lauryna @ 2011 10 19, 13:30)
Norkute juk pati minejo, kad laikosi drastisku dietu, kuriu pati niekam nerekomenduodu. Toks staigus ior drastiskas sulieknejimas prie gero neprives, lazinuosi, kad dalis numestu kilu greit gris.

bet ta Norkute man tokia nesimpatiska buvo, o dabar kai stilistai padirbejo, tai jau visai ir nieko pasidare, ne grazi, bet bent jau susitvarkiusi. Aisku, cia ekrane, o gatvej be stilistu pagalbos, gal ir nepazintum biggrin.gif
Atsakyti