QUOTE(delas @ 2009 07 13, 11:58)
Visose kėdutėse mažiukai (nuo gimimo iki tol kol, kol sėdės patys savarankiškai) turi važiuoti nugara į kelią. Čia dėl saugumo, nes jie dar negali patys nulaikyti galvytės ir jei būtų staigus stabdymas - galvytė lenktųsi į priekį.
Dėl to paties, dėl saugumo, vaikiukai negali važiuoti visiškai lygioje padėtyje, ta prasme galvytė į priekį, nes stabdymo metu "lėktų" į priekį. Būsena mažiukų būna tokia, lyg jie sėdėtų, pusau gilom. Tada stabdant remtųsi nugarėle į kėdutės atlošą.
Toks jau tas keliavimas automobiliuose. Čia nėra didelio patogumo, bet saugu. Taip prisitaikome prie civilizacijos išradimų ir pavojų keliuose.
Kad patys mažiausi (nuo pat gimimo) nejaustų per didelio kampo kėdutėse, dedamas koks nors papildomas įklotukas po užpakaliuku, kad tas kampas nebūtų per status. Kai kuriems vaikams, daugiausiai iki mėnesio, būna keista tokiu būdu keliauti, bet jau minėjau - čia ir nėra per didelis komfortas, tik dėl saugumo...
Aciu
Delas uz issamu paaiskinima, taciau visa sita info as puikiai zinau.
GreenEyes patikek skaiciau info l.daug, bet praktiskai kai susilauki pirmagimio klausimu del vaiko patogumo, saugumo ir t.t. kyla vistiek, nes mazuliukui norisi geriausio!
Taciau griztant prie minetos kedutes vistiek, mano manymu, ji tvirtinasi kazkaip nepatogiai. Ypac jei norisi keliones metu vaika su kedute kelis kartus issiimti, paskui vel isideti ir vaziuoti toliau. Nepatogus pats kedutes tvirtinimas saugos dirzu. Gerai jei vaikiukas ramus, miega tai dar dar. Bet jei rekia, tai kol prisegsi... gali ir noras praeiti kur nors vaziuoti

As siaip siuo vezimu esu labai patenkinta, isskyrus jo svori..., pati gyvenu name tai problemu nekyla, kol neprireikia jo isikelt i automobili ir uzsinest pas mama (mociute) i 5 auksta. Tuomet be vyriskos pagalbos neissiverciu arba uzsinesam dvi moteriskes susylusios ir nusidauziusios visas kojas

O taip pat mano pastaba del plocio... i mano drauges masiniuko Focuso bagazine mums italpint vezimo ratu taip ir nepavyko

Tad, irgi siulyciau atkreipt demesi i savo masiniuku dydi