Įkraunama...
Įkraunama...

Atsikises sonkaulis

Laba diena. Norejau paklausti, ar tikrai neimanoma atitaisyti atsikisusio sonkauliuko masazais, o svarbiausia ar ateity krutines lastai nepakenks, ar siaip kokios komplikacijos gali buti. Vaikui 8.5 men. Mums prirase masaziuka, bet reabilitologe apziurejusi pasake, kad vargu ar atsitaisys. Buvo siek tiek rachito pozymiu, gerem padidinta vit.D doze, pakausiukas buvo nuplikes, prakaituodavo daznai, be to vartytis mazai vartosi, nes ant pilvo nemegsta gulet. Chirurge jau seniai pastebejo, bet anksciau neskyre mankstos, tik ant pilvo liepe guldyt dazniau. Sodint pradejom gal 5 -ta men, bet tik tada, kai jis jau pats noredavo..Zinau, kad anksti, bet jei saukia ir nenori gulet..
Atsakyti
Jūsų vaikui buvo klasikiniai rachito požymiai ir dėl to gali būti deformuoti šonkauliai,o taip pat turi įtakos ankstyvas vaiko sodinimas(nors turėčiau pamatyti kiek jie deformuoti). Masažais ir tokiam amžiuje ištaisyti tokias
deformacijas labai,labai sunku... Tai bus galima koreguoti auginant krūtinės raumenis(jeigu tai berniukas, bet dabar ir merginos neatsilieka) vėliau. Komplikacijų neturėtų būti.
Atsakyti