Įkraunama...
Įkraunama...

VARDAS: lietuviški prieš tarptautinius

QUOTE(*Mėnulis* @ 2011 03 01, 09:58)
Tai, kad nei vienos šalies gyventojai kažkaip nesuka sau galvos, kaip jų vaikų vardus ištars kažkokios tai kitos šalies gyevntojai.

unsure.gif kokie kinai ar indai tikrai labai susirūpinę šiuo klausimu turėtų būti biggrin.gif pagalvok, jei saujelė lietuvių neištars poros milijardų vardų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2011 03 01, 10:00)
unsure.gif kokie kinai ar indai tikrai labai susirūpinę šiuo klausimu turėtų būti  biggrin.gif pagalvok, jei saujelė lietuvių neištars poros milijardų vardų  doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Bet lietuviams taip svarbu, kad visi žemės gyventojai liežuvio nenusilaužtų.
Kokie mes rūpestingi.
Atsakyti
O man tiesiog nepatinka buti vadinama Aurelidzia. Gyvenu salyje, kur nedaug uzsienieciu, anglu kalba itin populiari, tai dauguma zmoniu nesuvokia, kad kai kuriose kalbose J tariama kitaip nei anglu kalboje doh.gif Del to cia gyvendama vaikui neduociau lietuvisko vardo su J raide ar kitokio, kuri galima kaip nors iskraipyti. Bet tai nereiskia, kad nera lietuvisku vardu, kuriu vietiniai nemoketu istarti. Jei turesime dukra, jos antras vardas bus lietuviskas - Ilma. Ir tikrai visi istars smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 03 01, 12:43)
O man tiesiog nepatinka buti vadinama Aurelidzia. Gyvenu salyje, kur nedaug uzsienieciu, anglu kalba itin populiari, tai dauguma zmoniu nesuvokia, kad kai kuriose kalbose J tariama kitaip nei anglu kalboje doh.gif

tai problema kyla ne dėl paties vardo, o dėl jo lietuviškos rašybos. teisingai, kai gyveni užsienyje, tikrai gali rasti vartiantą, kurio neiškraipys.
mano pačios tarptautinį vardą užsieniečiai taria kitaip negu lietuviai, nes mes jį tariame pagal savo kalbos taisykles - pvz., prieš i tariame minkštą priebalsį, o užsieniečiai - pagal savo (pvz., germanai neminkština priebalsio, rusai vietoj o sako a, nors ir patys rašo o).
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 03 01, 12:43)
O man tiesiog nepatinka buti vadinama Aurelidzia. Gyvenu salyje, kur nedaug uzsienieciu, anglu kalba itin populiari, tai dauguma zmoniu nesuvokia, kad kai kuriose kalbose J tariama kitaip nei anglu kalboje doh.gif

Daugelis anglakalbių nelabai stengiasi taisyklingai ištarti. Gal nelabai nori?
Čia tas pats būtų, jei lietuviai jų vardus tartų taip, kaip pas mus įprasta. Ir nenorėtų suprasti, kad "j", tai ne visada "J"
Atsakyti
grynai lietuviškų, t.y. lietuviškos kilmės vardų ne tiek ir daug. bet aš už įprastus lietuviams vardus ir prieš vertalus ar darinius rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mėnulis* @ 2011 03 02, 15:44)
Daugelis anglakalbių nelabai stengiasi taisyklingai ištarti. Gal nelabai nori?
Čia tas pats būtų, jei lietuviai jų vardus tartų taip, kaip pas mus įprasta. Ir nenorėtų suprasti, kad "j", tai ne visada "J"

Jei nori, tai stengiasi. Mano vardo tarimas anglų kalba nėra labai gražus, tad reikia paaišinti tarties niuansus.

PS. Gyvenu Lietuvoje, emigruoti nesiruošiu
Atsakyti
Kas del tarimo, tai panoreje bet koki varda istars irnesakyk.gif Bet va jei reikia perskaityti, tada jau problemos buna.

Visada oro uostuose pagalvoju, kas butu, jeigu veluociau i lektuva ir jie turetu mane pakviesti per garsiakalbi, nes mano dar ir pavarde tokia griozdiska hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 03 03, 12:33)
Visada oro uostuose pagalvoju, kas butu, jeigu veluociau i lektuva ir jie turetu mane pakviesti per garsiakalbi, nes mano dar ir pavarde tokia griozdiska hihihi.gif

va va, rūpinasi lietuviai, kad tik vaiko vardą užsieniečiai ištartų. pavardėmis pasirūpintų bigsmile.gif bet apie pavardę kažkaip retas pagalvoja g.gif
Atsakyti
jei emigruociau tai mano varda sudarkytu blink.gif lotuliukas.gif

is Jurgitos darytu Jurgen blink.gif blink.gif na jau NE!
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2011 03 02, 17:59)
grynai lietuviškų, t.y. lietuviškos kilmės vardų ne tiek ir daug. bet aš už įprastus lietuviams vardus ir prieš vertalus ar darinius rolleyes.gif

pritariu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2011 03 03, 13:41)
va va, rūpinasi lietuviai, kad tik vaiko vardą užsieniečiai ištartų. pavardėmis pasirūpintų  bigsmile.gif bet apie pavardę kažkaip retas pagalvoja  g.gif

drisciau papriestarauti, mes pries tuokiantis planavom keistis pavarde abu su vyru i trumpa kokia. Dabar pasiemiau vyro pavarde, nes mano tai kosmaras 14 raidziu...Bet gailiuosi reikejo skubeti ir pasikeisti abiems. O siaip pazystu keleta lietuvaiciu gyvenanciu uzsienyje pasikeitusius pavardes, taip pat planuojancius keistis ir t.t. arba bent jau uzsimenancius, kad turejo nemazai problemu su pavarde...
Atsakyti