Įkraunama...
Įkraunama...

Nuodėmė

QUOTE(Azalija @ 2007 02 28, 21:06)
prielaida, kad tikimybė susilaukti nesveiko vaikiuko vyresniame amžiuje didesnė, nepagrindžia teiginio, kad vyresniame amžiuje kontraceptikai vartojami "rečiau" unsure.gif

Tai kad aš ir nesiekiau to pagrįsti. Tiesiog nesutinku su MELDOS teiginiu, jog vyresniame amžiuje kontraceptikų klausimas mažiau aktualus - kai kuriais atžvilgiais aktualumas kaip tik galėtų padidėti (kaip antai didėjanti apsigimimų rizika), tik štai kažkodėl vistiek panašu, jog vyresnės moterys mažiau linkusios juos vartoti (pastarojo teiginio deja įrodyti negaliu).
Papildyta:
na, o be tyrimo daryti tokią drąsią prielaidą - nežinau  unsure.gif kuo remiesi???? vaistinėje dirbi? ginekologe?  unsure.gif

Tarkime nesu labai toli nuo šių sričių. smartass.gif Čia viso labo forumas ir kartais galima pateikti ir tyrimais nepatvirtintas prielaidas - tiesiog pamąstymus.
Papildyta:
p.s. apie tave - tarp kitko, toks įspūdis, susidaręs iš daugiau temų, ne vien šitos sorry jei ne taip  unsure.gif

Už pastabą dėkui - reikės matyt pasistengti aiškiau reikšti mintis, jei žmonės supranta net kardinaliai priešingai. 4u.gif Nors visgi manau, kad nelabai ir gilinaisi, ką rašiau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 02 28, 21:49)
štai kažkodėl vistiek panašu, jog vyresnės moterys mažiau linkusios juos vartoti (pastarojo teiginio deja įrodyti negaliu).
Papildyta:

Tarkime nesu labai toli nuo šių sričių. smartass.gif Čia viso labo forumas ir kartais galima pateikti ir tyrimais nepatvirtintas prielaidas - tiesiog pamąstymus.
Papildyta:

čia viso labo forumas kuriam ir tiesa aktualu, ne tik nuomonė.. arba bent nuo0monė, pagrįsta tiesa wink.gif arba žiniomis...
Atsakyti
QUOTE(Azalija @ 2007 02 28, 22:54)
čia viso labo forumas kuriam ir tiesa aktualu, ne tik nuomonė.. arba bent nuo0monė, pagrįsta tiesa wink.gif arba žiniomis...

Šiuo atveju nuomonė buvo pagrįsta subjektyviu pastebėjimu, kas nebūtinai atspindi visos Lietuvos ar dar didesnės populiacijos tendencijas.

Bet mes pernelyg nukrypome nuo temos. Aš netgi siūlyčiau šioje temoje vengti kalbų apie KT, nes tam yra labai panaši atskira tema.
Atsakyti
žmogus yra išbandomas pinigais, valdžia ir seksu- pataisykit, jei netaip išsireiškiau. Iš to kyla didžiosios nuodėmės.Su pinigais ir valdžia aiškiau, o va paskutinis punktas ne toks aiškus ...?
Atsakyti
QUOTE(MELDA @ 2007 03 02, 17:59)
žmogus yra išbandomas pinigais, valdžia ir seksu- pataisykit, jei netaip išsireiškiau. Iš to kyla didžiosios nuodėmės.Su pinigais ir valdžia aiškiau, o va paskutinis punktas ne toks aiškus ...?

Tiesiog apie pinigus ir valdžią čia niekas neišsiplėtojo, bet tai nereiškia, kad su jais viskas taip vienereikšmiška.
Atsakyti
g.gif
Atsakyti
Įkišiu ir aš savo trigrašį. Man rodos, problema, kas yra nuodėmė atsirado todėl, kad šiuolaikinis žmogus linkęs viską kvestionuoti, netgi laiko patikrintas moralines vertybes. O mato vienetas panašus į mano močiutes argumentus ( tipo"aš taip nemanau"). Dar labai populiarus- argi tai normalu? O normalu tai, kaip elgiasi dauguma, tai reiškia, lietuvis Anglijoje nenormalus, nes mažuma, moteris, dirbanti vyriškame kolektyve nenormali, nes mažuma, gausi šeima..., sąžiningas žmogus...ir t.t. Mes ,matai, per gudrūs vadovautis kažkieno nustatytomis normomis, nors jis būtų ir pats ponas Dievas. Na iš kur Jis gali žinoti, kas mums geriau? (mes tai tiksliai žinome, pvz., kas mūsų vaikams geriau blink.gif )
Pabaigai pakišiu svetimą mintį ( pastebėjau, kad vertinat "šaltinius").Šitą radau pas C.S. Lewis'ą "<...> visais laikais kokios nors dorybės buvo keistai vertinamos, o kai kurios ydos- keistai ignoruojamos." Taigi mes ne vieniši (arba neorginalūs, kaip kam patogiau).

Atsakyti
gerai, pakalbam apie pinigus, ar imti kyšį nuodėmė, kaip su verslu, gal reikia dalintis verslo paslaptim su visu pasauliu g.gif
Atsakyti
QUOTE(MELDA @ 2007 03 16, 19:30)
gerai, pakalbam apie pinigus, ar imti kyšį nuodėmė, kaip su verslu, gal reikia dalintis verslo paslaptim su visu pasauliu g.gif

Laukiam išsamiai išdėstytos Tavo nuomonės. mirksiukas.gif
Atsakyti
MELDA, kokias čia apklausas rengi bigsmile.gif ? Paskelbk balsavimą mirksiukas.gif .

Šiaip jau liaudis sako: "Duoda - imk, muša - bėk." mirksiukas.gif
Atsakyti
Liaudies balsas- dievo balsas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MELDA @ 2007 03 18, 21:18)
Liaudies balsas- dievo balsas biggrin.gif

Tai ką jau čia ir bepridursi...
Atsakyti