Vakar gryzom is laidotuviu kurios paveike mus visus ten dalyvavusius...Mire mociutes brolis keturis menesius gulejes ligonineje.Jam buvo galvos vezys,po operacijos taip ir neatsigavo ir lygiai po 4 menesiu mire.jam buvo tik 62 metai.Jis buvo nuostabus zmogus,is didziosios raides...Anukam atstojo teva,zmonai buvo nuostabus draugas,kulinaras,mano tevui kaip brolis,visiem malonus,teisingas ir geras.mirtis ji aplanke per anksti.....Laidotuves buvo be galo liudnos,daug skausmo,asaru,kanciu...Visiem labai sunku atsigaut ir atsitiest(ypac zmonai,dukrom,anukam).Sio zmogaus mirtis atvede ir mane i liudesi ir gilius apmastymus apie gyvenimo trapuma ir trumpuma...Antra nakty miegu su migdomaisias,nes kitaip mano galvoje krebzda prisiminimai ir liudesys...Rasau ir verkiu,ko labai seniai nedariau,galbut tiek daug visko prisikaupe?...
Man 24metai,auga nuostabus sunelis,turiu puiku vyra,jaukius namus,gerus tevus,istitikus draugus....bet kaip visa tai laikina,trapu...kaip nenumaldomai greitai bega laikas,nespeju gyvent pagal tokius greitus jo apsisukimus...Ant dienu man pries akis automobilis partrenke moteri,kaskas pervaziavo suneli....Cia tu gyveni,stengies cia jau po velena.....Taip,visa tai gyvenimas,bet kartais jis toks neteisingas,ziaurus ir greitas.Ne,as nepykstu ant nieko,nei ant Dievo,nei ant gyvenimo...viskas eina sava vaga,tik kartais sunku ja suprast ir prisitaikyt,galbut susitaikyt....
Man gaila taip greitai prabegusios savo paauglystes,nes ji buvo tokia nuostabi,nepakartojama,vejavaikiska.Pirma meile,pirmas bucinys,pirmas paprasymas tevu leisti i diskoteka...viskas taip nauja,neistirta,tyra,linksma...I ja galiu sugrysti tik skaitydama senus dienorascius arba sapnuose...Jau pries 6 metus baigta vidurine...seni draugai issibarste,atsirado nauji...
mane kankina mirties baime.Ir savo ir artimuju..apie sunaus ar vyro netekti net nedrystu pagalvot.Labai bijau tecio netekties.Myliu ir gerbiu toki koks jis yra-protingas,issilavines,apsiskaites,kartais uzgerentis....Mus sieja stiprus rysys,tik musu seimoj neiprasta rodyti savo jausmus,ar apsikabineti(o kartais norisi,bet bijai kad ne taip supras)pastaruoju metu as ipatingai daug demesio jam skiriu,einu pasitikt is darbo,daug kalbames,stebiu ji...Daug visko gyvenime mates,daznai nesuprastas....Mama zinoma taip pat labai myliu,bet nuo mazens su teciu buvo tas rysis,visur kartu....visur drauge...
laidotuviu metu(vakar)tetis labai verke,negalejau ramiai i tai ziuret,guodziau ji,raminau...Dede jam buvo kaip vyresnis brolis,kaip draugas...tetis sake jog jo sirdyje liko didele tustuma ir liudeys,bijau kad jis nepaluztu...laikas beabejo sudelios viska i savo vietas...bet siandien man labai liudna,vyrui pasipasakot negaliu,nes jis labai saltu nervu,niekada nerodo savo emociju,todel nelabai supranta ir kitus...
Taigi nusprendziau issipasakodama parasyti cia,nesitikedama nieko...