Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgiatės, kai pritrūksta kantrybės?

As irgi rekiu, nes kitaip mano vaikai negirdi. Sakau, kol mama nepavirsta i ragana, tol niekas nieko negirdi. Is visu jegu stengiuosi valdytis, bet, kad kitaip neiseina....
Atsakyti
QUOTE(Gegas @ 2013 02 16, 02:18)
as, tai pasakysiu, kodel mamos pacios save nusivaro.
man, kai buvo 7 metai, as grizus is mokyklos turedavau isplauti 2 kambariu buta, isplauti jaunelio brolio palutes, isdziuvusisa islyginti, nueiti i muzikos mokykla, tinklini ir paruosti namu darbus.

dabar vaikai pristatomi i mokykla, juos tevai persikreipe visur vezioja, 10 metu vaikas nemoka siurblio ijungti, o 18 kojiniu issiskalbti. va ir atsakymai

as tokia pati, galit neuzsipult. per dideles jau mes esam miznes. mes sunio budoj ar ant sieno pietus miegojom, o jau musu vaikai, tai tik italiskoje patalyneje skambant klasikinei muzikai.

va ir auga egoistu karta

Pritariu 4u.gif
Atsakyti
Mamos, pasakykite man ar ateis tokia diena kai vaikas padarys eilinius "darbus" be prašymo ar barimo? Mano septynmetis išveda iš pusiausvyros,pvz. kiekvieną vakarą tas pats, laikas eiti miegoti ir prasideda, noriu valgyti, turiu kažka padaryti ir t.t. Bandžiau spręsti "problemą" įvairiais būdais, kalbėtis, kodėl reikia eiti miegoti nustatytu laiku, bandžiau atėjus iš anksto perspėti, kad baigtų žaisti, žadintuvą užstadydavau, kada jau laikas ruoštis, bet kiekvieną vakarą tas pats, atsikalbinėjimai, verkšlenimai ir pan., nuo jo atsikalbinėjimo pati suirztu, pykti pradedu. Kol buvo darželis nuvesdavome jį tiesiog vėliau, bet kai mokykla, negaliu vaiko neišsimiegojusio vesti.
Kai mažesnis buvo, galvojau išaugs, dabar jau atrodo kad ne g.gif
Reikia išeiti iš namų, prireikia ypatingo žaislo, tik to ir jokio kito, pradetu skubinti, pradeda atsikalbinėti, pabaru - verkia. Sutariame iš vakaro ką rengsimės, bet atsibudus ryte "nesirengsiu šito megztinio", tada klausiu kurį rengsis - tyli, siūlau pačiam išsirinkti - visi netinka doh.gif
Vaikas iš judriųjų(gerokai), iš tų pačių negirdinčiųjų kaip sakant su selektyvine klausa (ką noriu tą girdžiu) rolleyes.gif
Myliu aš tą savo vaiką labai, bet kartais atrodo ir stogas nušoks ir jau būtų pats laikas jam nebūti 3-mečiu, nežinau kurioje vietoje ką ne taip padariau, knygas apie auklėjimą skaitau, kas man priimtina - išbandau, stengiuosi išklausyti, kai reikia būnu griežtesnė kai reikia apkabinu ir paglostau...
Iš kur gauti tos stiprybės ir ramybės, kurios turi kai kurios mamos rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ojojoi: 11 rugsėjo 2013 - 19:34
QUOTE(ojojoi @ 2013 09 11, 20:33)
Mamos, pasakykite man ar ateis tokia diena kai vaikas padarys eilinius "darbus" be prašymo ar barimo? Mano septynmetis išveda iš pusiausvyros,pvz. kiekvieną vakarą tas pats, laikas eiti miegoti ir prasideda, noriu valgyti, turiu kažka padaryti ir t.t. Bandžiau spręsti "problemą" įvairiais būdais, kalbėtis, kodėl reikia eiti miegoti nustatytu laiku, bandžiau atėjus iš anksto perspėti, kad baigtų žaisti, žadintuvą užstadydavau, kada jau laikas ruoštis, bet kiekvieną vakarą tas pats, atsikalbinėjimai, verkšlenimai ir pan., nuo jo atsikalbinėjimo pati suirztu, pykti pradedu. Kol buvo darželis nuvesdavome jį tiesiog vėliau, bet kai mokykla, negaliu vaiko neišsimiegojusio vesti.
Kai mažesnis buvo, galvojau išaugs, dabar jau atrodo kad ne  g.gif
Reikia išeiti iš namų, prireikia ypatingo žaislo, tik to ir jokio kito, pradetu skubinti, pradeda atsikalbinėti, pabaru - verkia. Sutariame iš vakaro ką rengsimės, bet atsibudus ryte "nesirengsiu šito megztinio", tada klausiu kurį rengsis - tyli, siūlau pačiam išsirinkti - visi netinka  doh.gif
Vaikas iš judriųjų(gerokai), iš tų pačių negirdinčiųjų kaip sakant su selektyvine  klausa (ką noriu tą girdžiu) rolleyes.gif 
Myliu aš tą savo vaiką labai, bet kartais atrodo ir stogas nušoks ir jau būtų pats laikas jam nebūti 3-mečiu, nežinau kurioje vietoje ką ne taip padariau, knygas apie auklėjimą skaitau, kas man priimtina - išbandau, stengiuosi išklausyti, kai reikia būnu griežtesnė kai reikia apkabinu ir paglostau...
Iš kur gauti tos stiprybės ir ramybės, kurios turi kai kurios mamos  rolleyes.gif

Bandykit eiti miegoti pusvalandžiu anksčiau - spės iki reikiamo laiko paverkšlenti ir t.t O šiaip skaičiau, jeigu vaikas sunkiai eina miegoti, jį reikia migdyt 19 val - a le tada kažkokia miego fazė įjungiama ir normaliai užmiega.
Atsakyti
QUOTE(ojojoi @ 2013 09 11, 19:33)

Sveika smile.gif Aprašytas vaikas primena mane pačią tokio amžiaus tongue.gif Nuo miego išsisukinėdavau, nes bijodavau eiti miegoti, bijojau tamsos ir košmarų. O rytais nuolat gaišdavau, nes nenorėjau į mokyklą, blogai ten jaučiausi. Tai nuolat stengdavausi pavėluoti, kad nereiktų ar nors kiek nutolinčiau tą būtinybę. Pabandykit pasišnekėti, gal ir čia kas panašaus.
Atsakyti
Baru, o paskui sazine baisiai grauzia ax.gif
Atsakyti
Ir aš turėjau tą pačią bėdą, atrodo tyčia viską kad tik lėčiau doh.gif kooool atsikels, kooool pavalgys, atrodo tyčia viską 5 kartus lėčiau daro. Sakyčiau ji visad tokia krapštukė būtų, bet ne, jei pvz pas drauges ar kur pramogaut, tai per 10 min susiruošia. Bandžiau anksčiau kelt, nu, bet turbūt būtų tekę 6 valandą kelt g.gif
Pradėjau aiškintis priežastis, nes pvz į darželį ji taip neflegmuodavo. Ir kai pradėjo mokyklą lankyt, viskas lyg ir normaliai būdavo, truputį pasikuisdavo, bet ne taip žiauriai. Pradėjau aiškintis priežastis, pasirodo pavaduojanti mokytoja ją subarė, kad ji matematikos nesupranta, tai kol ta mokytoja buvo, dukrelė nenorėjo eiti, nes bijojo, kad ją vėl bars.
Žodžiu, gal ir jūsų vaikui kažkas mokykloj negerai, dėl to taip ir kuičiasi. Arba nebent iš prigimties lėtas, nes tarkim mano sesei vos ne valandos prieš einant į parduotuvę reikia doh.gif
Atsakyti