Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti iš užsienio grižųs į LT?

Pradėti nuosavą verslą biggrin.gif
Atsakyti
Tema,gal ir gera,bet perskaiciusi,kas ir ko cia prirase,pakraupau... Pasidare liudna,kad kile is tos pacios salies,vieni kitu taip negerbiam... Kiekvienas daro,kaip jam geriau,kaip tuo metu zmogus sugeba suktis,ir visai neturetu buti svarbu,jis su diplomu ar be,svarbu,kad jis jis saziningai dirba!!! mes pvz vasara ruosiames su seima grizti i lt,duok die,viskas butu gerai,bet gyvenimas emigracijoj nepakenciamas nei man,nei vaikam... Mes abu su vyru neturim issilavinimo,bet nematau tame bedos,taip,mano kalte ir problema,kad meciau mokslus,bet mokytis niekada nevelu ir ruosiuosi ta padaryti,ir kas sako kad uzsienyje rojus,lb jau klistat... Deja,bet bent jau Airijoj situacija labai labai prasta,cia neblogai gyvena tik senai atvaziave ir isitvritine,kada buvo maziau emigrantu,o kuo veliau atvykai,tuo sunkiau... Beja,kainos ir cia zveriskos,nereikia mastyti,kad cia imanoma lb jau super gyventi is vienos algos,praktiskai neimanom,jei gauni minimalia alga,o jei dirbti dviese,kur padeti vaikus????? Ar bent isivaizduojat,koki dalyka Lietuvoje turit - darzelius!!! O cia?? Kaina nekrikscioniska ju... Vaiko grieztai negalima iki 12m vieno palikti,tad po mokyklos,aukles reikia,o jei vaikai 2? Esi cia vienas,nei mociuciu,nei kitu giminiu... O jau apie medicina,geriau kai kurie patyletumet,kad Lietuvoje ji prasta,man atrodo,kad Lietuvoje like zmones nori daugiau,negu yra verti,ir realiai nesuvokia,kad mes esam maza salis ir nebus pas mus tu algu po 3000e biggrin.gif tokiu,beveik isvis nera... O kas is to,kad medicina nemokama Airijoj (tik tiem,pas ka mazos pajamos) jie kokybe baisesne negu galima isivaizduoti! Kai esi pagyvene kitu,ir susidures su realiom situacijom,pradedi kitiap vertinti gyvenima Lietuvoje. Na,o jeigu ziureti tik i pinigines stori,tada nzn,ar siuo metu imanoma gauti lb jau daug,jeigu emigruoji tik dabar... Bet kuriuo,darsus tie,kurie engia emigratus,o nepagalvojat,kad tie patys emigrantai viena diena galit tapti ir jus,ir tai,ka siuo metu galvojat,kaip isvaizuosit ir sieksit visko,gali skaudziai nuvilti,kai teks ta patirti...
Atsakyti
QUOTE(Nala24 @ 2013 03 04, 20:57)
Tema,gal ir gera,bet perskaiciusi,kas ir ko cia prirase,pakraupau...

thumbup.gif thumbup.gif 10 balu
Atsakyti
Gera ten kur mūsų nėra.
Atsakyti
QUOTE(santine @ 2012 01 02, 16:57)
uk g.gif nes kuo tolyn, tuo baisyn ir cia. schmoll.gif is darbu atleidineja, zaidzia agenturos su darbuotojais.. verysad.gif taip, uzsienyje galime sau leisti DAUG daugiau, nera ko lyginti, bet ar laime piniguose kai nera salia seimos, geriausiu draugu, kai tau blogai neturi kur pasiguosti, o i emigrantus ziurima is auksto..?esu baigus bakalaura lt, ir galvoju reikia grizti, kol ne per velu, kad dar bent pgl spec isidarbinciau, velniai nemate, kad ir uz 800 tongue.gif , bet bent visi gerbs,

laba, įkišiu savo trikgrašį blush2.gif
na sutinku su tavim, kad trūksta šeimos, Lietuva yra Lietuva, vis tik tėvynė doh.gif
Bet.... kažin ar sulauksi čia daugiau pagarbos bent jau iš darbdavio, tai nzn, nesakau, yra ir labai gerų žmonių, bet daugumoj ... nekas schmoll.gif o čia ir su karjera, taip sunkoka, na nzn, ką tu baigus, bet yra tam tikri rėmai (aš turiu galvoje algos dydį), na tikrai sudėtinga, o iš tų varganų 800lt geriau nenorėk čia gyventi doh.gif , nes tai ne gyvenimas o degradavimas verysad.gif
aš pati ilgai gyvenau Uk, iš pradžių irgi buvo pinigai, paskui pinigų jau yra, bet jie jau nebeįdomūs pasidarė, užsimaniau namo, nu ir grįžom, nusipirkom namus susitvarkėm, ..atsirado 2 vaikai, atrodo gyvenk ir žvenk ax.gif
bet metams bėgant (jau berods 5 metai kaip Lt), kažkodėl vis didesnis noras varyt iš čia verysad.gif ,gal ir juokingai nuskambės, bet mane sulaiko tik tai, kad turiu nuosavą būstą Lietuvoje, turiu šunį, kurio negalėčiau išmest į gatvę ir taip išvažiuot, o vežtis kartu nelabai gerai būtų, nes šuo didelis, judrus ir t.t. ir beabejo vaikai, nors gerai pagalvojus, vaikams tikriausiai geresnė ateitis šviestųsi jei jie gyventų, kad ir Uk.
Čia irgi tik mano nuomonė, sesė ten gyvena jau tikriausiai 10 metų, irgi padejuoja kaip sunku, bet grįžti nenori, nes čia iš viso baisu.
Sėkmės apsisprendžiant mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mugniuke @ 2009 10 06, 12:17)
Nu va, va, reikejo anksciau galvot. Visad kreivai ziurejau i tuos emigrantus, gudruoliai, pinigu tai turejo: o kas is ju dabar? Isleido ir nebeturi, o vat moksla visad turesi, jis ir pagrindas link pastoviu pajamu ir vis didejanciu pajamu. Cia dabar ju problema ir tegul isvis negrista niekas cia ju nelaukia, tegul sedi ten bemoksliai ir dirba juodus darbus. Cia yra protingesniu, kurie mokosi, daro karjeras ir neverkia del pinigu. (Beje jei pastebejot tai daugiausiai kas verkia del to kaip Lietuvoj blogai, tai neissilavine juodadarbiai)

g.gif wow, kaip dėjo tai dėjo biggrin.gif
kyla klausimas ar išsilavinęs žmogus gali sau leisti taip parašyti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dangiska @ 2013 02 27, 10:24)
Pradėti nuosavą verslą biggrin.gif

o pries tai, jei zmogus tik vidurine baiges, tai gal koki issilavinima igyti. Na, gal nebutinai aukstaji (nors irgi neprosal), bet pvz. baigti kirpeju kursus ir atidaryti kirpykla. Kai kas sako, kad issilavinimas nieko nereiskia, bet kartais tai dar oi kaip reiskia.
Atsakyti
situacija IR uzsienyje bloga lietuviams, nes jie nori pinigu greitai ir lengvai, kodel nesistengia ismokt kitos kalbos? negaliu suprast kaip imanoma jos neismokt gyvenant daug metu uzsienyje?! '' drauge'' 6 metus uzsienyje, dukra kaip tikra angle, neatskirsi, o vat ji ''be me ce '' ir sedejima namie vadina darbu. GEDA.
o ismokt kalba tai garantuoti darba sau, 100 proc grizus i Lietuva turetumete ji susirasti ir mokslams atsirastu laiko 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergelė-širdelė: 04 birželio 2013 - 15:12
vat grizau ir as neseniai is uzsienio. po universiteto baigimo sugalvojau, kad reikia padirbeti uk, daugiau ismokt kalbos, o ir del uk univeru pasidomet. norejau pasitaupius pinigeliu pasimokyti dar. taciau gavosi snipstas del to, kad negavau finansavimo, nes gauna tik tie, kurie pirma karta studijuoja. o ir nesu is turtingos seimos kurie mane paremtu, tad teko pamirsti sia ideja.
praleidau nemazai laiko uk. tiesa sakant, pries isvaziuojant buvau labai neigiamai nusiteikus apie lietuva, na zinot, kaip dauguma, cia tipo nieko gero, ner pinigu, visi tik pikti ir pasisiause bla bla... o vat padirbus kaip suo truputeli uk (dirbau ne vien fizini darba) uzteko pilnai suprast, kad lietuva vis delto nera tokia jau ir bloga salis.

Du pavyzdziai, kurie siutino iki kaulu smegenu:

- darbo metu nutiko taip, kad lipau laiptais ir kazkaip pastaciau koja ant laipto ir staiga pajutau kad kazkas negerai. istino prie pirstu per kelias sekundes. po kiek laiko, kai jau galejau normaliau pajudeti nuvaziavau i tipo poliklinika. zodziu, kazkokia jauna sundaktare paklausinejo kas nutiko, papasakojau, dar pati parodziau, nes net neprase , uzmete viena akim is tolo, aha, cia jo patinimas, israse nuskausminamo tepalo, kad neskaudetu. viskas. ar ledo del ar dar ka, nieko. pamirsciau si reikala jei kojos tinimas praeitu ir viskas gerai paskui butu. BET. praejo jau kokie metai o as vis dar jauciu kad kazkas negerai, negaliu aukstesnio kulniuko nesiot ir pan. zodziu, eisiu pas gydytoja cia lietuvoj.

- bankas! maniau, kad saugumas yra viena is priezasciu kodel laikome pinigus banke. pasirodo, jog gali taip buti, job bet koks zmogus nuejes i mobiliojo rysio kompanija sudaryti sutarti savo vardu, o pateikti kito zmogaus saskaitos numeri!!! ir toliau kelias i banka. bankas gauna info,kad reik is tos saskaitos nurasyt pinigus i ta mob. rysio kompanija, o tas zmogelis sau tik kad skambina po uzsienius i kokia azija ir pan. tai va taip ir gavosi, kad likau apvogta tiesiai is banko saskaitos man nezinant ir tiems ziopliams nesutikrinus duomenu! pasakykit ar jums taip lietuvoj kada buve?! tai dabar kankinuosi su tuo prakeiktu banku, atsiuskit ta, atsiuskit ana, men netikim jusu parasu, kazkaip cia nesutampa, cia tipo paskambinkit, atsiusim nauja kortele, like pinigai uzblokuoti, laukiu kol visa velniava issispres. bet kokia esu pikta tai net neisivaizduojat. dar bajeris, skambinau i ta mob.rysio kompanija skandalo kelt ir aisku dar paklausiau kokiu duomenu uztenka sudaryti tokio pobudzio sutarti, kad paskui butu 'siurbiami' pinigai is banko. vardas pavarde, saskaitos nr. (galite sugalvoti patys).

ir cia tik pora pvz. galeciau pateikti daugiau, bet jau ir taip cia prirasiau...

smagu ten uk, ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Queenie: 10 birželio 2013 - 22:26
QUOTE(mergelė-širdelė @ 2013 06 04, 15:08)
situacija IR uzsienyje bloga lietuviams, nes jie nori pinigu greitai ir lengvai, kodel nesistengia ismokt kitos kalbos? negaliu suprast kaip imanoma jos neismokt gyvenant daug metu uzsienyje?!  '' drauge'' 6 metus uzsienyje, dukra kaip tikra angle, neatskirsi, o vat ji ''be me ce '' ir sedejima namie vadina darbu. GEDA.
o ismokt kalba tai garantuoti darba sau, 100 proc grizus i Lietuva turetumete ji susirasti ir mokslams atsirastu laiko  4u.gif



teko ir man pagyventi su lietuviais kurie Anglijoje jau 6-7 metus praleidę, o kai buvo suspipykę ir susimušę (nei vienas normaliai angliškai nemoka bendrauti) tai man teko vertėjauti policininkams.
Atsakyti