Įkraunama...
Įkraunama...

Utenos darželiai

QUOTE(kukushka123 @ 2010 04 13, 09:21)

Sunku apibūdinti visus darželius, kai esi susidūrus tik su vienu mirksiukas.gif Maniškė lanko "Saulutės" darželį, minusų jokių, visapusiškai esu patenkinta viskuo.
Atsakyti
QUOTE(panterra555 @ 2010 04 11, 11:03)
Lauksiu žinių  ax.gif

Tai va buvau susitikusi su Saulutes direktore. Ji tikrai maloni thumbup.gif Mes pasikalbejom, ji nuvede aprode man grupe, i kuria priimtu mano berniuka. Ir sake, kad ateiciau dar pries pora savaiciu pradedant vesti maziuka i darzeli. Reiks gi dokumentus susitvarkyti smile.gif Pagyre aukletojas, sake visos geros. Na o grupes normalios bukles. Po truputi remontuoja ta darzeliuka, apsitvarko ax.gif Siaip man aplinka jauki smile.gif Dar klausiau jei sugalvociau vesti nuo rugpjucio, o ne nuo rugsejo, tai sake nera problemu, tik i savivaldybe pranesti reikia smile.gif Tai manau nueik tiesiai pas direktore ir nereikia is anksto tartis. Paikalbesi, pasiklausi kas tau rupi, paprasysi ir ji parodys grupe, nes sarasus jau turi. Tik kadangi vasara bus budintis darzelis, tai sake grupes bus jungiamos. Bet aisku cia tik vasarai. Direktore pietauja 11-12 val. tai taikyk anksciau arba veliau mirksiukas.gif
Atsakyti
Wiva, į kokią grupę eisit?
Atsakyti
QUOTE(kukushka123 @ 2010 04 13, 10:21)
Sveikos Utenos mamytės  4u.gif
Jau beveik "pakuojam lagaminus" kraustytis į Uteną. Iškilo klausimas dėl darželių.
Gal galite paskyti kurie darželiai geriausi, jei nekreipti dėmesio į tai ar sunku ten patekti ar ne.
Būčiau labai dėkinga už nuomones bei trumpą apibūdinimą (pliusai ir minusai), nes visiškai neturiu supratimo...  unsure.gif

Gal Utenoje vienintelis darzelis, kur sunku pakliuti, yra Pasaka. Cia Aukstakalnio mkr. Nors mes prasyma parasem daugiau nei pries metus, bet nepakliuvom schmoll.gif O darzelis tik uz namo. Ir kad ir kaip noretumem pakliuti, reikia laukti eile, daugiau variantu tik eiti i kita darzeliuka. Siaip as neteikiau pirmenybes tam darzeliui kuris graziai atrodo, ar zaislai naujesni ir ju daugiau schmoll.gif Man svarbiausia buvo, kad netoli butu namu ir aukletojos geros smile.gif Todel mes pasirinkom Saulute Kaip jau ir rasiau aplinka man ten labai jauki, ir svarbiausia aukletojos, kiek girdejau, neblogos thumbup.gif
O siaip man labai isgyre Eglute (klebonzemyje). Ten daugiau orientuotas vaikuciams su regos sutrikimais. Tai tokiems tikrai padeda ir gerai ax.gif Sitoj temelej yra rasoma apie Zelmeneli, kaip supratau kas lanko tikrai yra patenkinti. Taigi dar paskaityk visa tema, gal daugiau suzinosi g.gif
Papildyta:
QUOTE(dowiliuke @ 2010 04 13, 16:22)
Wiva, į kokią grupę eisit?

Jei dabar gerai prisimenu tai "sirdeles"
Atsakyti
maniskis irgi nuo rugsejo eis, idomu butu suzinoti i kokia grupe, reikes kada nubedinti i Saulute, o kik kelintos val. dirba direktore?
Atsakyti
QUOTE(strashylka @ 2010 04 14, 14:48)
maniskis irgi nuo rugsejo eis, idomu butu suzinoti i kokia grupe, reikes kada nubedinti i Saulute, o kik kelintos val. dirba direktore?

Tiksliai nepamenu, bet rodos iki 16 val. tai tikrai dirba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiva @ 2010 04 09, 15:01)
Saulute sia vasara visa dirbs ir bus budintis darzelis, jei sugalvosim anksciau tai galima bus eiti ir rugpjuti mirksiukas.gif

Mano mažiukas irgi eina į Saulutės darželį. Einam nuo praeitų metų rugsėjo mėn. Viskas buvo labai puiku, džiaugiausi auklėtojomis, tuo kaip rūpinasi mano mažiuku, kaip šauniai jaučiasi mano mažiukas ir kaip noriai eina į darželį. Tik štai dabar, kai prasidėjo auklėtojų kaita, mano vaikas naktimis nemiega, nenori eiti į darželį ir pastoviai suirzęs... Esu tiek nusivylusi, kad nežinau ką daryti... Mūsų gerosios auklėtojos ir šeimininkutė atostogauja, kol jų nėra auklėtojų įvairovė be žodžių... Prie mano akių mano vaikas buvo jėga tempiamas į grupę ir tik todėl, kad atėjus ir pamačius nepažįstamus vedus "įjungė" STOP ėjimą... Niekaip negaliu suprasti vieno dalyko, kodėl negalima duoti atostogų metu vienos pastovios naujos auklėtojos ir šeimininkutės???????????????????????????????????????????????? Kam kasdien ir net kartais į dieną kelis kartus keisti auklėtojas?? Kam traumuoti mažiukus??? Juk jie patys mažiausi, vos virš 2 metukų vaikai? Niekaip nesurandu logikos... Esu labai pykta ant tokios darželio tvarkos... Neturiu kur palikti vaiko vasarai, nesenai grįžau po motinystės atostogų, vyras dirba... Nematau išeities iš tokios padėties... Košmaras... niekada nėra buvę, kad parsivesčiau vaiką šlapią... niekada nebuvo taip, kad parėjusi namo pamatyčiau tiek nubrozdinimų ir guzų...

Tikrai nesakau, kad darželis Saulutė blogas, bet labai prastai suvokia kaip geriau vaikui ir tikrai ne visos auklėtojos geros ir kantrios... Aš ir tai nepakęsčiau to, jei man kasdien vadovautų vis kitas vadovas ar šalia vis nauja kolegė sėdėtų... Išprotėčiau, o čia iš mažiuko, kuris net dar negali pasakyti kaip sekėsi jam darželyje... Graudu, nežinau ką daryti kol grįš mūsų gerosios auklėtojos ir šeimininkutė unsure.gif verysad.gif

Mano išvada visame tame tokia, kad jei turite galimybę nevesti vasarą vaikučio į darželį, neveskite. Nėra tokios priežiūros, auklėtojos dirba visos iš eilės, nėra pastovumo ir vaikai tai jaučia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SDG: 13 birželio 2010 - 20:36
QUOTE(SDG @ 2010 06 13, 21:34)
Mano mažiukas irgi eina į Saulutės darželį. Einam nuo praeitų metų rugsėjo mėn. Viskas buvo labai puiku, džiaugiausi auklėtojomis, tuo kaip rūpinasi mano mažiuku, kaip šauniai jaučiasi mano mažiukas ir kaip noriai eina į darželį. Tik štai dabar, kai prasidėjo auklėtojų kaita, mano vaikas naktimis nemiega, nenori eiti į darželį ir pastoviai suirzęs... Esu tiek nusivylusi, kad nežinau ką daryti... Mūsų gerosios auklėtojos ir šeimininkutė atostogauja, kol jų nėra auklėtojų įvairovė be žodžių... Prie mano akių mano vaikas buvo jėga tempiamas į grupę ir tik todėl, kad atėjus ir pamačius nepažįstamus vedus "įjungė" STOP ėjimą... Niekaip negaliu suprasti vieno dalyko, kodėl negalima duoti atostogų metu vienos pastovios naujos auklėtojos ir šeimininkutės???????????????????????????????????????????????? Kam kasdien ir net kartais į dieną kelis kartus keisti auklėtojas?? Kam traumuoti mažiukus??? Juk jie patys mažiausi, vos virš 2 metukų vaikai? Niekaip nesurandu logikos... Esu labai pykta ant  tokios darželio tvarkos... Neturiu kur palikti vaiko vasarai, nesenai grįžau po motinystės atostogų, vyras dirba... Nematau išeities iš tokios padėties... Košmaras... niekada nėra buvę, kad parsivesčiau vaiką šlapią... niekada nebuvo taip, kad parėjusi namo pamatyčiau tiek nubrozdinimų ir guzų... 

Tikrai nesakau, kad darželis Saulutė blogas, bet labai prastai suvokia kaip geriau vaikui ir tikrai ne visos auklėtojos geros ir kantrios... Aš ir tai nepakęsčiau to, jei man kasdien vadovautų vis kitas vadovas ar šalia vis nauja kolegė sėdėtų... Išprotėčiau, o čia iš mažiuko, kuris net dar negali pasakyti kaip sekėsi jam darželyje... Graudu, nežinau ką daryti kol grįš mūsų gerosios auklėtojos ir šeimininkutė  unsure.gif  verysad.gif

Mano išvada visame tame tokia, kad jei turite galimybę nevesti vasarą vaikučio į darželį, neveskite. Nėra tokios priežiūros, auklėtojos dirba visos iš eilės, nėra pastovumo ir vaikai tai jaučia...

Beveik žodis į žodį,ką aš norėjau parašyt. Tikra tiesa g.gif
Atsakyti
QUOTE(SDG @ 2010 06 13, 20:34)
Nėra tokios priežiūros, auklėtojos dirba visos iš eilės, nėra pastovumo ir vaikai tai jaučia...

Mes vieną savaitę birželį ėjom į darželį "Šaltinėlis". Tikra tragedija. Mažoji jau lanko darželį nuo sausio. Viskas buvo puiku, apsiprato, atsirado draugų, su didžiausiu noru kėlėsi ir ėjo. Tik nuvedus sužinojau, kad dukrytė šį mėnesį eis į kitą grupę, nes jas sujungė. Kiti grupės vaikai perkelti dar į kitą grupę visam laikui, nes manoji truputį jaunesnė. Kai pradėjom eiti į kitą grupę, pamačiau, jog nėra nė vieno vaiko iš ankstesnės grupės. Po dienos prasidėjo ašaros, kiekvieną dieną vis kita auklėtoja, vaikas nieko darželyje nevalgo ir t.t. Nutariau nevesti iki rugpjūčio ir netraumuot vaiko. Grįšim pas senąją auklėtoją, į senas patalpas ir tikiuosi, kad viskas bus gerai. Gaila, kad tik vaikučiai į kitą vyresnę grupę iškeliavo. Bet tikiuosi, kad kaip nors apsipras, nors namuose jau nuotraukoje visų vardus sakydavo. Net man liūdna... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(SDG @ 2010 06 13, 22:34)
Mano mažiukas irgi eina į Saulutės darželį. 

Tikrai nesakau, kad darželis Saulutė blogas, bet labai prastai suvokia kaip geriau vaikui ir tikrai ne visos auklėtojos geros ir kantrios...

Papildyta:
QUOTE(panterra555 @ 2010 06 14, 11:22)
Beveik žodis į žodį,ką aš norėjau parašyt. Tikra tiesa  g.gif

Na tikrai liudna situacija verysad.gif
Bet man atrodo vasara visada taip yra. Kiekvienais metais paskiriamas vis kitas budintis darzelis, ir aukletojos nuolatos keiciasi doh.gif As irgi galvojau, kad gal nuo birzelio leisti, bet man pati Saulutes direktore nerekomendavo, nes bus aukletoju kaita ir vaikiukui bus labai sunku g.gif Vasara tikrai geriausia atsisakyti darzelio ir iseiti atostogu ax.gif Bet aisku situacija kita kai neturi kur vaikiuko palikti g.gif Na tikrai jau labai liudna, kad tokia sistema pas mus unsure.gif Gaila vaikuciu verysad.gif
Atsakyti
kas renkasi darželius nuo lopšelinio amžiaus, gal padės tokia info...

Pasakoje suformuojama lopšelinio amžiaus grupė ir jai priskiriamos auklėtojos. Ir jos su tais vaikučiais prabūna iki pat išleidimo į mokyklą. Tuo tarpu kituose darželiuose vaikams dar būna vienas stresinis barjeras- perėjimas iš lopšelinės grupės į darželinę ir patekimas vėl pas naujas auklėtojas...
Atsakyti
QUOTE(Krituma @ 2010 07 15, 11:10)
kas renkasi darželius nuo lopšelinio amžiaus, gal padės tokia info...

Pasakoje suformuojama lopšelinio amžiaus grupė ir jai priskiriamos auklėtojos. Ir jos su tais vaikučiais prabūna iki pat išleidimo į mokyklą. Tuo tarpu kituose darželiuose vaikams dar būna vienas stresinis barjeras- perėjimas iš lopšelinės grupės į darželinę ir patekimas vėl pas naujas auklėtojas...

Niekur nera tokiu grupiu kaip parasei, netgi "Pasakoje". Pasidomek geriau apie grupes. smile.gif
Atsakyti