Cheesecakeas man vienas skaniausių pyragų/tortų, taigi pasidalinsiu ir savuoju receptu, kurį kažkada užmačiau internete. Tortas savo savikaina nėra pigus, bet išeina tikrai didelis ir labai skanus.
300 g. sausainių;
110 g. lydyto sviesto;
600 g. cream cheese (Philadelphia);
525 g. rikotos sūrio;
300 g. cukraus;
6 kiaušiniai;
400 g. grietinės;
Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Sutrupiname sausainius, supilame sviestą ir viską gerai išmaišome. Beriame masę į formą ir rankomis išlyginame sausainių masę, prispaudžiame prie formos. Ir dedame į šaldymo kamerą. Į puodą sudedame sūrio masę, rikotą ir cukrų. Aš cukraus kiekį visada mažinu, bet čia jau pagal skonį. Viską gerai išmaišome, tačiau neplakame, kad į masę patektų kuo mažiau oro. Tada po vieną mušame kiaušinius. Po kiekvieno kiaušinio gerai išmaišome ir tada mušame kitą, kol į masę paklius visi 6. Galiausiai sudedame grietinę ir dar kartą viską gerai išmaišome. Bet neplakame, masės tekstūra turi būti sunki, kuo mažiau oro. Masę supilame ant sausainių, galima patrankyti švelniai, kad išeitų oro burbuliukai ir šaunam į orkaitę. Kepame 1 val. 15 min. ant žemiausio orkaitės laiptelio . Ką tik iškepęs cheesecakeas yra visas dar toks drebantis, todėl teks apsišarvuoti kantrybe, nes skaniausia jį valgyti po paros ar bent jau 12 val.
Šis desertas yra gana riebokas ir saldus, todėl aš labai mėgstu jau atvėsusį puošti vaisiais (labai tinka braškės) ir plonu želė sluoksneliu (kad vaisiai tik šiek tiek būtų apsemti). Jums irgi rekomenduoju. Ne tik labai skanu, prideda gaivumo, bet ir atrodo labai gražiai.
Įdedu recepto šaltinį:
http://www.youtube.c...h?v=W4aSRe-uyFI