QUOTE(-Sigi- @ 2007 02 22, 23:41)
Sveika Rinesa,
Man irgi labai aktualu toks namukas (neusdetingas statinys istatymiskai

)
Kaip tik dabar visur sniukstineju ir renkuosiu kiek imanoma daugiau informacijos. Buvau susitikus su vienu architektu, bet nelabai su juo susisnekejau.
Gal gali pasidalinti informacija apie savo projektuka
As tai pati rezgiu tokia minti, kad pasistatyti pagal visus standartus - ne daugiau 80 kv.m pagal isorine siena, tik namukas turetu buti su kiek pakeltu stogu, o veliau ten isirengit ale "antresole". Maciau pas vienus zmones bute su aukstom lubom. Jie ten isirenge miegamaji vaikams ir netgi wc. Ir dar butinai garaza, bet jis turi buti neprilipdytas prie namo, tada i tuos 80 kv.m nesiskaiciuoja
Dabar niekaip negaliu iki galo issiaiskinti kokiu popieriu reikia norint gauti statybu leidima? Zinau, kad bet kokiu atveju reikia salygu savado. Taip pat projekto, bet jis yra kazkoks paprastesnis. Va abejoju de geologiniu tyrimu ir topo nuotraukos. Ar jie privalomi? Nors vienam istatyme radau kad lyg ir reikalinga topo nuotrauka arba kadastriniai matavimai

Zodziu
Busiu dekinga uz bet kokia pasidalinta informacija
Labas, šiandien projektą namui gali paruošti ne tik architektas, bet ir atestuotas projektuotojas. Architektai labiau į meną linkę, projektuotojai mano akimis praktiškesni žmonės.
Girdėjai apie projektu ir sąlygas pakankamai, bet suplakiai į krūva viską, aš tau atrinksiu kas reikalinga sodui:
- sodui šiandien reikalinga ir topo nuotrauka ir sklypo kadastriniai matavimai;
- statybų leidimas sodui kaipo toks ir neišduodamas, bet patvirtintame projekte padaroma žymė, kad projektas įsigalioja ir galima pradėti darbus. Tas reikalas galioja 3 m. Jei per tą laiką nesupėjote ir jei nėra pasikeitę kardinaliai reikalavimai projekui per tuos 3 m. galima dar pratęsti 3 m.;
- jei pavyks susitarti su projektuotoju, kad tinkamai jis paruoštų projektą, tai išeis ne tik antresolė, bet ir jauki mansarda;
- garažas gali būti prilipintas ir jis neįeina į tuos 80 kv, viename valdiškame dokumente yra pasakyta:"... sodo namas - paprastų konstrukcijų pastatas, kurio visų aukštų, rūsio (pusrūsio), antstatų, pastogės patalpų
ir naudojimo paskirtimi susietų priestatų plotų, apskaičiuotų tarp išorinių sienų išorinių paviršių, suma yra ne didesnė kaip 80 kvadratinių metrų; paprastų konstrukcijų inžinerinis statinys..."
Atkreipk dėmesį į frazę "naudojimo paskirtimi" tai eina kalba apie tai, jog patalpas jungia durys ar kokie laiptai. Jei to nėra situacija keičiasi.
- sąvado projektui statant sodo namą (kombinuotą namą) NEREIKIA!;
- pats projektas sodui yra supaprastintas;
- geologiniai tyrimai tai tavo asmeninis reikalas - nori darai, nori ne. Tyrimai sklypui apie 1000 lt neseniai kainavo. Tai palengvina darbą projektuotojui ir jis gali patarti dėl pamatų konstrukcijos, kuri tikrai šiandien nėra pigi;
Tai ką paskiau yra tik dalis informacijos, o kokius dokumentus turi turėti prieš projetą tai va: sklypo kadastro pažymą, sodo paskyrimo planelis, sutikimas iš sodų bendrijos, kad tau leidžia statytis namuką ir leis naudotis elektra, sklypo pirkimo notarinę sutartį.