Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai 2

Sveiki
Turiu klauimą. g.gif Ar garažas arba stoginė įsiskaičiuoja į sklypo plotą. Nu, kai reikia laikytis atstumo nuo kaimynų. Ar nuo garažo sienos skaičiuojasi ar nuo pačio namo?
Atsakyti
Sveikos, pasibraiziau cia projektuka sau, noreciau, kad konstruktyviai pakritikuotumete, issakytumete savo nuomone. Gal atsirastu ventiliacijos zinovu, idomu suzinoti, ar uzteks esamoms patalpoms brezinyje pazymetu vedinimo vertikaliu, ar reiketu papildomu. Vienu zodziu, atverkit man akis i visus sio projekto trukumus smile.gif
Projektas
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rackiene @ 2007 02 22, 17:11)
Sveiki
Turiu klauimą.  g.gif  Ar garažas arba stoginė įsiskaičiuoja į sklypo plotą. Nu, kai reikia laikytis atstumo nuo kaimynų. Ar nuo  garažo sienos skaičiuojasi ar nuo  pačio namo?

Laba, žinoma, kad reikia įvertinti atstumą nuo stoginių ar garažo iki kaimynų.
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2007 02 10, 00:51)
Aciuks visiems ir visoms  blush2.gif atsakiusiems.  4u.gif
Siandien apziurejau 3 fainus sodo namukus... wub.gif Turiu planus ant popieriaus. Nusipirksiu - galesiu pasidalint. blush2.gif Principas toks: pagal projekta nevirsija normu, bet paskui isirengi papildomai. blush2.gif Gaunasi apie 130 kv.m.
Ta prasme, kam nereikia dideliu palociu - tinka idealiai.

Sveika Rinesa,

Man irgi labai aktualu toks namukas (neusdetingas statinys istatymiskai smile.gif )
Kaip tik dabar visur sniukstineju ir renkuosiu kiek imanoma daugiau informacijos. Buvau susitikus su vienu architektu, bet nelabai su juo susisnekejau.
Gal gali pasidalinti informacija apie savo projektuka 4u.gif

As tai pati rezgiu tokia minti, kad pasistatyti pagal visus standartus - ne daugiau 80 kv.m pagal isorine siena, tik namukas turetu buti su kiek pakeltu stogu, o veliau ten isirengit ale "antresole". Maciau pas vienus zmones bute su aukstom lubom. Jie ten isirenge miegamaji vaikams ir netgi wc. Ir dar butinai garaza, bet jis turi buti neprilipdytas prie namo, tada i tuos 80 kv.m nesiskaiciuoja rolleyes.gif

Dabar niekaip negaliu iki galo issiaiskinti kokiu popieriu reikia norint gauti statybu leidima? Zinau, kad bet kokiu atveju reikia salygu savado. Taip pat projekto, bet jis yra kazkoks paprastesnis. Va abejoju de geologiniu tyrimu ir topo nuotraukos. Ar jie privalomi? Nors vienam istatyme radau kad lyg ir reikalinga topo nuotrauka arba kadastriniai matavimai g.gif Zodziu doh.gif
Busiu dekinga uz bet kokia pasidalinta informacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rkb @ 2007 02 22, 20:43)
Sveikos, pasibraiziau cia projektuka sau, noreciau, kad konstruktyviai pakritikuotumete, issakytumete savo nuomone.

Laiptams mažoka vietos, bus per statūs.
Atsakyti
QUOTE(-Sigi- @ 2007 02 22, 23:41)
Sveika Rinesa,

Man irgi labai aktualu toks namukas (neusdetingas statinys istatymiskai smile.gif )
Kaip tik dabar visur sniukstineju ir renkuosiu kiek imanoma daugiau informacijos. Buvau susitikus su vienu architektu, bet nelabai su juo susisnekejau.
Gal gali pasidalinti informacija apie savo projektuka  4u.gif

As tai pati rezgiu tokia minti, kad pasistatyti pagal visus standartus - ne daugiau 80 kv.m pagal isorine siena, tik namukas turetu buti su kiek pakeltu stogu, o veliau ten isirengit ale "antresole". Maciau pas vienus zmones bute su aukstom lubom. Jie ten isirenge miegamaji vaikams ir netgi wc. Ir dar butinai garaza, bet jis turi buti neprilipdytas prie namo, tada i tuos 80 kv.m nesiskaiciuoja  rolleyes.gif

Dabar niekaip negaliu iki galo issiaiskinti kokiu popieriu reikia norint gauti statybu leidima? Zinau, kad bet kokiu atveju reikia salygu savado. Taip pat projekto, bet jis yra kazkoks paprastesnis. Va abejoju de geologiniu tyrimu ir topo nuotraukos. Ar jie privalomi? Nors vienam istatyme radau kad lyg ir reikalinga topo nuotrauka arba kadastriniai matavimai  g.gif  Zodziu  doh.gif
Busiu dekinga uz bet kokia pasidalinta informacija  4u.gif

Labas, šiandien projektą namui gali paruošti ne tik architektas, bet ir atestuotas projektuotojas. Architektai labiau į meną linkę, projektuotojai mano akimis praktiškesni žmonės.

Girdėjai apie projektu ir sąlygas pakankamai, bet suplakiai į krūva viską, aš tau atrinksiu kas reikalinga sodui:
- sodui šiandien reikalinga ir topo nuotrauka ir sklypo kadastriniai matavimai;
- statybų leidimas sodui kaipo toks ir neišduodamas, bet patvirtintame projekte padaroma žymė, kad projektas įsigalioja ir galima pradėti darbus. Tas reikalas galioja 3 m. Jei per tą laiką nesupėjote ir jei nėra pasikeitę kardinaliai reikalavimai projekui per tuos 3 m. galima dar pratęsti 3 m.;
- jei pavyks susitarti su projektuotoju, kad tinkamai jis paruoštų projektą, tai išeis ne tik antresolė, bet ir jauki mansarda;
- garažas gali būti prilipintas ir jis neįeina į tuos 80 kv, viename valdiškame dokumente yra pasakyta:"... sodo namas - paprastų konstrukcijų pastatas, kurio visų aukštų, rūsio (pusrūsio), antstatų, pastogės patalpų ir naudojimo paskirtimi susietų priestatų plotų, apskaičiuotų tarp išorinių sienų išorinių paviršių, suma yra ne didesnė kaip 80 kvadratinių metrų; paprastų konstrukcijų inžinerinis statinys..."
Atkreipk dėmesį į frazę "naudojimo paskirtimi" tai eina kalba apie tai, jog patalpas jungia durys ar kokie laiptai. Jei to nėra situacija keičiasi.
- sąvado projektui statant sodo namą (kombinuotą namą) NEREIKIA!;
- pats projektas sodui yra supaprastintas;
- geologiniai tyrimai tai tavo asmeninis reikalas - nori darai, nori ne. Tyrimai sklypui apie 1000 lt neseniai kainavo. Tai palengvina darbą projektuotojui ir jis gali patarti dėl pamatų konstrukcijos, kuri tikrai šiandien nėra pigi;

Tai ką paskiau yra tik dalis informacijos, o kokius dokumentus turi turėti prieš projetą tai va: sklypo kadastro pažymą, sodo paskyrimo planelis, sutikimas iš sodų bendrijos, kad tau leidžia statytis namuką ir leis naudotis elektra, sklypo pirkimo notarinę sutartį.
Atsakyti
QUOTE(wabalas @ 2007 02 23, 02:24)
Labas, šiandien projektą namui gali paruošti ne tik architektas, bet ir atestuotas projektuotojas. Architektai labiau į meną linkę, projektuotojai mano akimis praktiškesni žmonės.

Girdėjai apie projektu ir sąlygas pakankamai, bet suplakiai į krūva viską, aš tau atrinksiu kas reikalinga sodui......

Aciu. Tasku ant i susidejo nemazai 4u.gif
Jau buvau berasanti posta architektu temoje, bet i daug klausimu atsakei cia smile.gif
Norejau dar pasitikslinti, nelabai suprantu savokos kurio perdengimo anga ne didesnė kaip 4,8 m kai suprasti ta perdengimo anga.
Ir dar iskilo klausimas del kaimynu parasu, ar jie reikalingi?

Nuosavybes dokumentus turiu, yra zemes ispirkimo is valstybes sutartis (deja ne notarinis) ir kolektyvinio sodo technones apskaitos byla kurioje yra sklypo planelis su ismatavimais. Ar situ dok. gana?

Beja, gal tamsta uzsiimi tokiu namuku projektavimu blush2.gif

-S-
Atsakyti
QUOTE(-Sigi- @ 2007 02 23, 01:41)
As tai pati rezgiu tokia minti, kad pasistatyti pagal visus standartus - ne daugiau 80 kv.m pagal isorine siena, tik namukas turetu buti su kiek pakeltu stogu, o veliau ten isirengit ale "antresole". Maciau pas vienus zmones bute su aukstom lubom. Jie ten isirenge miegamaji vaikams ir netgi wc. Ir dar butinai garaza, bet jis turi buti neprilipdytas prie namo, tada i tuos 80 kv.m nesiskaiciuoja  rolleyes.gif

Štai kažkas panašaus turėtu būti. Ar įmanoma išsukti kaip nors taip, kad tas antresolinis plotas nesiskaičiuotu į leistinus 80 km.m? ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Sigi-: 23 vasario 2007 - 11:15
QUOTE(ARCH . LT @ 2007 02 22, 16:44)
na tai nera nesamone tik labai brangus malonumas. as tai sau taip pat statyciau nama be garazo. stogine isirengciau ir tiek. garazas tik tam kad 2 menesius per metus isestum i siltesne masina is ryto. as tai pasikankinsiu. ir geriau kambarius isirengsiu graziau. cia komforto reikalas ir jei zmogus turi pinigu zinoma geraijei skaiciuoja gal geriau stogine tiktu ?

na, mano MB kategoriškai su tuo nesutiktų smile.gif. Garažas reikalingas kad galėtum ten susidėti visokias padangas, mašinos priekabą, dviračius, valtis, etc, bet svarbiausia - tai vieta paremontuoti automobilį (jis mėgėjas pasikrapštyti prie mašinų, ir kadangi nuvarius į servisą kokiems kad ir nesudėtingiems darbams po to tenka keiktis ir perdarinėti , matyt to savo pomėgio dar ilgai neatsisakys smile.gif).

aš tai ko gero tingėsiu į garažą įvažinėti, todėl siūliau daryti vienvietį, bet grubiais skaičiavimais vienvietis vs dvivietis skirsis kokia 10K, tad lygtai apsistojom ties dviviečiu.

ką manot apie tokį projektą:

http://www_eskizas_lt/petras.html

(daugiau išplanavimą, nes išorės apdaila bent jau man asmeniškai šiame paveiksliuke baisoka smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo axa: 23 vasario 2007 - 11:55
QUOTE(aifa @ 2007 02 23, 00:48)
Laiptams mažoka vietos, bus per statūs.

Aciu aifa, kazkaip neatkreipiau i tai demesio doh.gif
Atsakyti
Vieno aukšto radau tokį namuką

http://dom.gazeta.pl...EKTY_DOMOW.html
Atsakyti
Galeciau papildyti tik tai kad laiptai antram aukste kazkaip neteisingai iseina. Kokia cia programa deliojote? Priepirtis didelis, na nebent ten ir pasisedejimams numatyta vieta. Prie pirties siulyciau kazkur ikomponuoti dusha, kad lakstyt nereiketu. Jei sandeliukas prie katilines skirtas kurui tai reiktu numatyt tiesiogiai i katiline anga ar duris kad tas malkas pasiekti.
Siaip as asmeniskai dar pazaisciau su erdvem, namas sumazetu pagalbiniu patalpu saskaita, padidetu kambariai, bet cia jau pgl kiekvieno poreikius. mirksiukas.gif
Atsakyti