Kiek žinau aguonas reikia ne mirkyti, o užplikyti, tai yra užpilti verdančiu vandeniu ir kažkiek laiko palaikyti (nežinau kiek, gal ir neilgai visai, neprisimenu ). O ar aguonos genda? Turiu nuo praeitų metų nemažą maišiuką aguonų, galvoju, ar jos tiks, ar gal jau pasenusios?
Viskas aisku, tikrai ten tie balti ir yra is ko pienas atsiranda. Nes viena aguonos grudeli paemiau ir pabandziau perskelti ir butent toks baltas viduje. Taigi, kai uzpyliau aguonas beveik verdanciu vandeniu, jos tiesiog sutruko ir tie balti islindo. Vat kaip buvo, visa laime, kad nereiks ismesti aguoneliu Nes jau tesla padeta kilti Tai turetu iseiti mielines bandeles su aguonu idaru
O kaip su tais daigintais kviečiais? Tiek receptų su jais pridėjot, taip išbandyt norisi, o nežinau... iš kur tokių daigintų gaut. Ar juos paprastus tuos kviečius pirkt ir daigint? Ar jau būna pirkt sudaigintų? Beje, kiek laiko ir kaip jie daiginami?
O MES PER KIEKVIENAS KŪČIAS DAROM MIŠRAINĘ IŠ VIRTŲ BROKĖLIŲ,VIRTŲ MORKŲ,VIRTŲ PUPELIŲ,VIRTŲ BULVIŲ,MAR. AGURKŲ,RAUG.KOPŪSTŲ.VISUS PRODUKTUS, IŠSKYRUS RAUG. KOPŪSTUS NEREIKIA PJAUSTYTI,O TAIP SUPJAUSTYTI KUBELIAIS.UŽPILTI ALIEJAUS DĖTI DRUSKYTĖS IR IŠMAIŠYTI.SKANAUS WOVERE LAISVAI GALI NAUDOTI TAS AGUONAS, JOS TIKRAI NEGENDA.
Siandien nupirkau karpi, sake, kad negyvas, parsinesus namo paaiskejo kad jis dar kruta:), nors pati zzvejoju, bet sudeti jo negalejau, tai vyras nugalabijo , ryt marinuosiu ir kepsiu. Kai darai zuvi su idaru, ar reikia isimti jo kaulus? Jei taip, tai gal kas galite paaiskinti, kaip tas daroma?
O kaip su tais daigintais kviečiais? Tiek receptų su jais pridėjot, taip išbandyt norisi, o nežinau... iš kur tokių daigintų gaut. Ar juos paprastus tuos kviečius pirkt ir daigint? Ar jau būna pirkt sudaigintų? Beje, kiek laiko ir kaip jie daiginami?
va aš šiandien nusipirkau daigintų kviečių (yra visuose didesniuose prekybos centruose). o šiaip per pora dienų sudygsta, užpilu vandeniu, kad apsemtų, ant viršaus merliuką ir padedu šlitai.
Gal zino kuri mamyte,ka galima skanaus padaryt is lobster`io,t.y.,krabo mano vyro darbe ta kraba verda sv pomidoruose,bet man dar toli iki tokiu mandrybiu
Jau buvo rašyta
500gr. aguonų, 3ltr. šalto virinto vandens, 250gr. medaus ar cukraus
Aguonas išmirkyti per naktį, nukošti, kelis kartus permalti mėsmale. Į stalą galima tiekti atskirai aguonas, vandenį ir cukrų ar medų(kiekvienas dedasi kiek ko nori) arba iškart paruošti dideliame dubenyje
Kiek žinau aguonas reikia ne mirkyti, o užplikyti, tai yra užpilti verdančiu vandeniu ir kažkiek laiko palaikyti (nežinau kiek, gal ir neilgai visai, neprisimenu ).
O ar aguonos genda? Turiu nuo praeitų metų nemažą maišiuką aguonų, galvoju, ar jos tiks, ar gal jau pasenusios?
Kartais aguonos būna karčios . Tik nežinau nuo ko tas kartumas atsiranda-ar nuo senumo, ar nuo netinkamo laikymo, ar tokia "veislė". Tu savąsias paragauk prieš ruošdama.
Maždaug 1 puoduką aguonų užpilti 2 puodukais verdančio vandens. Pamirkyti bent 5 minutes (kol aguonų grūdeliai suminkštėja), vandenį nukošti per sietelį. Supylus aguonas į indą siauresniu dugnu, gerai sugrūsti. Galima ir sumalti malama mašinėle. Sugrūstas aguonas užpilti pasaldintu, virtu vandeniu ar pienu, kad būtų gana skysta sriuba. Valgyti taip: į dubenėlį įsidedama norimas prėskučių kiekis, užpilama aguonų pienu ir valgoma panašiai, kaip javainiai.