[SIZE=7]Tikroji silke pataluose(1 lekste)
[SIZE=1]rekes:
silpnai suditos silkes aliejuje 1 pakelis 250-300g
1 svogunas
4 vidutines morkos
5-6 vid. bulves
3 burokai virti
1-2 kiausiniai virti
helmanso majonezo didesni indeli.
sitas patiekalas daromas sluoksniais ir gaunasi kaip tortas. vyrui su gimtadieniu buvau padariusi vietoj torto su daug zvakuciu.beprotiskai skanu.parduotuvej ji gamina neskaniai ir viska pjausto stambiai.
taigi. pirmiausia smulkiai supjaustome kubeliais silke (kuo smulkiau), imame lekste didesne (negilia, ne sriubine)ir visa pavirsiu plonai padengiame silke. uzbarstome smulkiai pjaustyto svoguno, tepame helmans majonezo atsargiai, uztepame visa pavirsiu plonu sluoksniu. su burokine tarka tarkuojame morkas ir klojame ant majonezo apie 1 cm storio, vel tepame majonezo, tarkuojame bulves ir klojam 2 cm storio sluoksni (bulves galima kloti storiau, skonio negadina), vel tepam majonezu, dedam burokelius tarkuotus burokine tarka(gal geriau pavadint trintuve, nezinau.tarka negraziai skamba) 1 cm sluoksniu, majonezas vel tepamas ir tada ant virsaus tarkuojamas kiausinis kaip papuosimas.
si patiekaliuka reikia palaikyti saldytuve bent kelias valandas, tada buna skaniausias, visi komponentai tarpusavy susirisa.
silke pataluose ismokau daryti austrijoje kai dirbau aule zydu seimoje.
visi kurie ragavo mano darytos silkes alpo is skanumo. mums vienos lekstes niekad neuztenka. tai labai lengvas maistas, po keliu minuciu vel apsisukes gali pjauti "torto" gabala.