
Pasnikinė mielinė tešla:
500g miltų
20g mielių
stiklinė vandens
šaukštas cukraus
šaukštelis druskos
Vandenį pašildyti ir jame ištirpinti cukrų bei druską, tada pilti su šlakeliu vandens išleistas mieles ir išmaišyti. Berti tiek miltų, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo ir sustumti ją į dubenėlio vidurį. Tada apiberti dar sauja miltų. Uždengti ir pastatyti šiltai, kad pakiltų. Kai tešla išsiveržia pro sausus miltus, į maišyti likusius miltus ir minkyti tol, kol tešla nbelips prie rankų. Tešlą vėl apiberti sausais miltais ir dar kartą pakildinti.
Įdarai:
Grybų:
Stiklinė džiovintų grybų,svogūnas, aliejaus, maltų juodųjų pipirų, druskos.
Grybus užpilti trupučiu vandens ir mirkyti per naktį. Paskui tame vandenyje išvirti. Išvirus kruoščiai perplauti, ataušinti ir sumalti. Svogūną nulupti, nuplauti ir susmulkint. Į karštą keptuvę šliūkštelt aliejaus, kai šis įkais, dėti grybų malinį,berti svogūno gabalėliusir pačirškinti. Bagiant kepti pagardinti juodaisiais pipirais ir pasūdyti. Paskui atvėsinti. Norint sotesnio patiekalo - jau iškepusius grybus perpus sumaišyti su virtais ryžiais.
Aguonų
Stiklinė aguonų, 50g cukraus
Aguonas aplieti vandeniu ir laikyti per naktį. Tada nuplikyti verdančiu vandeniu, gerai išsukti, nuvarvinti ir sumaišyti su cukrum.
Kopūstų
Po 100g šviežių ir raugintų kopūstų, svogūnas, keli šaukštai aliejaus, maltų juodųjų pipirų, druskos
Svogūną nulupti. Šviežio kopūsto gabalaitį ir svogūną nuplauti ir supjaustyti rėžiukais. Raugintus kopūstus taip pat pasmulkinti. Šviežius kopūstus kelias minutes patroškinti sutrupučiu vandens. Tada nukošti, sumaišyti su svogūno gabalėliais ir raugintais kopūstais. Pilti aliejaus ir dar 10 min. pakepti. Iškepusį kamšalą atšaldyti.
Silkių
1 silkės file, 50g bandelės, svogūnas, aliejaus, maltų juodųjų pipirų
Silkę supjaustyti.Svogūną nuluti, nuplauti, suraikyti ir suberti į karštą aliejų. Čirškinti, kol gražiai pagels. Palaukti kol šiek tiek praauš ir sumalti kartu su silkės gabalėliais ir vandenyje mirkyta bandele. Įdarą gardinti juodaisiais pipirais ir galutinai atvėsinti.
Auselės
Paruošti tešlą (žr. aukščiau

Tuomet darom auseles: tešlą iškočiojame kuo ploniau. Nuo krašto paliekame 5 cm pločio juostą ir kas 10 cm dedame po šaukštą įdaro. Reikia neužmiršti, kad bet kurį įdarą prieš dedant į auseles būtina atšaldyti ir gerai nuvarvinti. Išdėliojus vieną įdaro juostą, uždengti ją laisvu tešlos lakšto kraštu. Jei neturite įrankio koldūnams, galite auseles išspausti stikline: spauskite ja pusrutulius, tenkitės, kad užlenktasis tešlos kraštasnenusipjautų. Kraštus sausomis rankomis labai gerai užspauskit ir užlankstykit virvele. Virkite karštam aliejuj, kol gražiai apskrus.