QUOTE(Dacor @ 2005 12 22, 10:31)
Man visada skaniausias kūčių valgis buvo burokėlių sriuba su džiovintais grybais.
Džiovintus grybus pamirkyti keletą valandų ir virti.Pavirus įtarkuoti žalių burokėlių, druskytės,šaukštas aliejaus ir truputį rūgštelės.
Laaaaaaaaabai skanu

su batonu..
Mes aliejuje pakepinam svogūniukus ir sudedam į sriubą, o burokėlius dedam ne žalius, bet arinuotus
O valgom juos su taip dažnai čia minimom ausytėm, tik ausytes darom su tokiu įdaru: dž. grybus išmirkom ir pakepinam aliejuje su svogūniukais. O auseles kepame skardoje, tada jos būna ne tokios riebios kaip keptos keptuvėje ir visos kartu iškepa, būna sausos - jas tiesiog galima imti į rankas ir kąsti kaip pyragėlius
Tešla tradiciška: miltai, aliejuko biški, druska ir vanduo.