Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

Kūčių vakarienes ir kaledu šventes valgiai
Atsakyti
QUOTE(toster @ 2007 12 15, 01:49)
sveikos mielosios...

manau lazankos kaip tu jas vadini, kitu vadinamos ausytem...tiksliai nzn bet manau esu girdejus ju toki pavadinima...

mano kuciu stalas neapsieina be zuvis vyniotinio ir mieliniu blynu su obuoliais...recepta idesiu kada veliau , jei kam idomu bus,nes dar neistraukiau receptu po kraustymusi,,,, doh.gif


aha ir as manau, kad tos lazankos, taip vadinamos ausytes. Niam niam kaip skanu thumbup.gif as jas pirma karta paragavau pas uosvius prie kuciu stalo, mano mama ju niekada nedarydavo schmoll.gif Tos ausytes daromos labai paprastai: uzminkoma ir iskociojama tesla tik is miltu ir vandens ir i vidu grybukai dedami pakepinti su svogunu. padaromi tokie nedideli kolduniukai ir isverdamos paprastai vandenyje. dar girdejau, kad vietoj grybu deda melynes, tai tada ausytes tampa melynanosiais biggrin.gif
Atsakyti
tas ausytes mes kepam aliejuj....gardumelis....
Atsakyti
QUOTE(krikstole @ 2007 12 16, 15:25)
o kas darot cibulyne ar kanapes? smile.gif


Kūčiom cibulynės nedarom. Tik šiaip pietums kasdienai. O vat kanapių šiemet gavau. Už stiklinę 6lt doh.gif O šiaip su linų sėmenim prasisukdavom. Tai kanapes spirginsiu šiais metais thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, aš irgi turiu neblogą receptą: išverdi bulves, sumali, idedi truputį druskos, pipirų, miltų ir išminkai. Tada formuoji bulvinius kotletus, juos apvolioji gliaudytose sulėgrąžose ir apkepi aliejuje. Labai skanu!
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2007 12 16, 21:22)
Kūčiom cibulynės nedarom. Tik šiaip pietums kasdienai. O vat kanapių šiemet gavau. Už stiklinę 6lt doh.gif O šiaip su linų sėmenim prasisukdavom. Tai kanapes spirginsiu šiais metais thumbup.gif

O kas ta cibuline ir kanapes, kaip jos daromos? 4u.gif
(O kanapes cia ne kazkoks narkotikas) blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kutuke: 16 gruodžio 2007 - 23:15
as cia parasiau kuciuku ir mieliniu bandeliu receptus, taciau tai netiks toms, kurios itin kruopsciai renkasi kuciu patiekalu receptus, nes cia yra sviesto ir kiausiniu.. na mes ne taip grieztai viska darom ax.gif

http://www.supermama...?...56144&st=12
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2007 12 16, 21:22)
O vat kanapių šiemet gavau. Už stiklinę 6lt doh.gif O šiaip su linų sėmenim prasisukdavom. Tai kanapes spirginsiu šiais metais thumbup.gif


O kur gavai kanapių?
Kaip jas reikia paruošti (pas mamos gimines į Žemaitiją kai nuvažiuodavom, ragaudavom, skanu buvo, bet paruošti tai ir nežinau kaip).
Atsakyti
QUOTE(barskuoleee @ 2007 12 15, 16:59)
aha ir as manau, kad tos lazankos, taip vadinamos ausytes.

Apie ausytes nežinau nieko...lazankos tai paprasta koldūninė tešla,plonai iškočiota,supjaustyta rombais,išvirta ir užpilta pačirškintu aliejuje džiovintų baravykų-svogūnų padažu...
QUOTE(crocus @ 2007 12 16, 22:22)
O vat kanapių šiemet gavau. Už stiklinę 6lt

Še tau...maniau,kad jos tik rūkomos...o kas ten valgoma?...vaisiai,sėklos,šaknis?...ir kas jas ten augina,nes net už aguonas parų gali gaut....
Atsakyti
QUOTE(kutuke @ 2007 12 16, 23:13)
O kas ta cibuline ir kanapes, kaip jos daromos?  4u.gif
(O kanapes cia ne kazkoks narkotikas)  blush2.gif


Cibulynę tiksliau būtų galima vadint silkyne tongue.gif Tai kepta silkė(kepinu sausai keptuvėje, o mama kaime suvynioja į popierių ir iškepa ant žarijų), svogūnai, pipirai, actas, vanduo. Silkę sumaigau šakute, svogūnus supjaustau ir užpilu skysčiais. Actą reguliuojiesi pagal skonį. Valgyti su bulvėm, virtom su lupena. Manau labai tinkamas patiekalas kūčioms ir skanus be galo be krašto essen.gif Bet dažniausiai mes namie gaminam su kefyru ir be acto, nes vyras acto netoleruoja ir vaikai maži. Dar skanu vasarą krapų ir svogūnlaiškių priberti. Senais laikais ją darydavo vien tik iš silkių galvų, jas iškepdavo ir gerai sutrindavo. O vyraudavo daugiau svogūnai, tai taip ir vadino cibulyne. Mat žemaitiškai cibulė-svogūnas.

O kanapes reikia sumalt kavamale arba kaip kitaip sugrūst. Tada sausai pakepint keptuvėje. Pasūdyti, dar galima pridėti česnako, pipirų. Valgyti su bulvėm virtom su lupena. Imi bulvytę, mirkai į kanapes ir gardžiuojiesi. Labai labai skanu. Taip galite paruošti ir linų sėmenis. Būna pirkti jau maltų. Tokioj nedidelėje dežutėje, kaip vaistažolės. Pirkau "Iki". Atrodo lenkų gamybos. Ruošti kaip ir kanapes. .
O kanapėlių radau turguje pas moterytę. Kiek žinau augint jas draudžiama. Bet kvaišalų turi lapai, sėklos ne. Bet ne žinovas aš bigsmile.gif Pavalgysim kanapių, užgersim aguonpieniu ir linksmi būsim biggrin.gif lotuliukas.gif

Dar kūčiom virsiu žiūrę. Kitaip avižinis kisielius, senas tradicinis patiekalas. Tik skonis jo specifinis, ne visiems tinka. Reikia prieš kelias dienas užraugt avižų dribsnius. Įmest juodos duonos plutelę. Parauginus išsunkti per drobelę ir skystimėlį virti vis maišant kol sutirštės. Tada supilstyt į nedidelius indelius. Sustingsta kaip netvirta želė. Valgyti pasibarsčius cukrumi.
Atsakyti
anksciau buvo kalbeta apie rasala su raugintais kopustais..., dabar cibulyne, tad ir as pasidalinsiu savuoju rasalu smile.gif manau, kad tai labai "kaimyniniai" valgiai, valgomi su karstom (arba ne) bulvem.
mes taip pat kepinam silke, sausai kaip cibulynej, anksciau aprasytoj, tik vietoj acto pilam marinuotu burokeliu marinata, galima biski ir su burokeliais. toliau tradiciskai svogunai, vanduo, druska, pipirai, daug. turi buti macnu smile.gif ir su karstom bulvem.
Atsakyti
QUOTE(kanda @ 2007 12 17, 19:55)
anksciau buvo kalbeta apie rasala su raugintais kopustais..., dabar cibulyne, tad ir as pasidalinsiu savuoju rasalu  smile.gif  manau, kad tai labai "kaimyniniai" valgiai, valgomi su karstom (arba ne) bulvem.
mes taip pat kepinam silke, sausai kaip cibulynej, anksciau aprasytoj, tik vietoj acto pilam marinuotu burokeliu marinata, galima biski ir su burokeliais. toliau tradiciskai svogunai, vanduo, druska, pipirai, daug. turi buti macnu  smile.gif  ir su karstom bulvem.

Čia toks geras variantas ir sveikas, jei burokėliai marinuoti su obuolių sultim thumbup.gif Nesu girdėjusi. Patobulinsiu savo žemaitišką cibulynę bigsmile.gif
Atsakyti