Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzija

QUOTE(Roskila @ 2011 07 12, 13:30)
Mes uz 10 dienu isvaziuojam i kelione po Normandija, Bretane ir Luaros sleni. Siame forume prisirinkau labai daug info ir dabar nebetveriu savo kailyje, kaip noriu viska pamatyti savo akimis:)
Musu keliones planas yra mazdaug toks: Vilnius - Berlynas - Briuselis - Briugė - Calais - Boulogne-Sur-Mer - Le Treport - Fecamp, Etretat, Cap D‘Antifer - Le Havre - Mont St. Michel - Cancale - Point du Grouin - St. Malo - Cap Frehel - Ile de Brehat - Perros Guirec - Pointe de Penhir - Pointe du Raz - Quimper - Carnac - Luaros pilys (Villandry – Chenonceau - Chambord) - Versalis - Liuksemburgas - Dresdenas - Vilnius

Gal keliavusieji siomis vietomis galetu nurodyti dar ka nors ypatingo, ka butinai reiketu pamatyti?  smile.gif

Manau, kad tikrai pratęsite savo kelionę, kai atvyksite į Luaros slėnį. Mes ten praleidome 10 dienų ir dar buvo maža. Ten tiek nuostabių pilių. Liuksemburgas nerealiai patiko - dar dviejų dienų reiktų: liuksemburgo įspūdingas senamiestis ir Viandeno pilis.
Graziu atostogu
Atsakyti
QUOTE(rama.sab @ 2011 07 16, 20:55)
Manau, kad tikrai pratęsite savo kelionę, kai atvyksite į Luaros slėnį. Mes ten praleidome 10 dienų ir dar buvo maža. Ten tiek nuostabių pilių. Liuksemburgas nerealiai patiko - dar dviejų dienų reiktų: liuksemburgo įspūdingas senamiestis ir  Viandeno pilis.
Graziu atostogu

Aciu:)
Jau dabar matau, kad prasitesim biggrin.gif
Atsakyti
Kaip gerai, kad yra supermama thumbup.gif
Planuojame atostogas po Normandiją, Bretanę, Luaros slėnio pilis- žodžiu populiarusis maršrutas smile.gif Tik mes važiuojame iš Olandijos, mums lieka tik Belgiją pervažiuot. Keliausime savo auto, apie tris savaites, ir ginčyjamės su draugu -ar verta vežtis dviračius. Jo nuomone su dviračiais galima daug daugiau pamatyti per trumpesnį laiką, auto pasiparkuoti kažkur toliau nuo miestų ir važiuoti driračiais, taip pat pajūriu pavažinėt. Mano nuomone, bus nemažai vargo, kur juos palikti kai bus nereikalingi, be to manau, ten kur mes keliausime, daug kur įmanoma pasiparkuoti prie pat objektų. Nesinori per daug apsisunkinti. Gal kas išbandėte ir turite patarimų verta-neverta,smagu-nesmagu g.gif
Išvažiuojame sekmadienį-dviračiai paruošti, tik nei jie, nei mes nežinom ar važiuos jei kartu su mumis ar ne lotuliukas.gif
Atsakyti
Mes ir išvykstame 08,01 10 dienų į Normandiją, Bretanę, Luaros slėnio pilis- žodžiu populiarusis maršrutas . Skrendame i Paryžių ir iš ten keliausime nuomotu mašiniuku..... Šioje temoje prieš tai minėjo, kad taip pat ten yra vykstančių... Gal galite pasidalinti įspūdžiais, kaip pavyko kelione?
g.gif
Atsakyti
QUOTE(rimgaude @ 2011 07 21, 13:02)
Kaip gerai, kad yra supermama  thumbup.gif 
Planuojame atostogas po Normandiją, Bretanę, Luaros slėnio pilis- žodžiu populiarusis maršrutas  smile.gif  Tik mes važiuojame iš Olandijos, mums lieka tik Belgiją pervažiuot. Keliausime savo auto, apie tris savaites, ir ginčyjamės su draugu -ar verta vežtis dviračius. Jo nuomone su dviračiais galima daug daugiau pamatyti per trumpesnį laiką, auto pasiparkuoti kažkur toliau nuo miestų ir važiuoti driračiais, taip pat pajūriu pavažinėt. Mano nuomone, bus nemažai vargo, kur juos palikti kai bus nereikalingi, be to manau, ten kur mes keliausime, daug kur įmanoma pasiparkuoti prie pat objektų. Nesinori per daug apsisunkinti. Gal kas išbandėte ir turite patarimų verta-neverta,smagu-nesmagu  g.gif 
Išvažiuojame sekmadienį-dviračiai paruošti, tik nei jie, nei mes nežinom ar važiuos jei kartu su mumis ar ne lotuliukas.gif

Norejom pernai veztis. Kadangi vaziavom su kemperiu, o ne visur buvo su juo patogu, vietomis labai norejau, kad dviraciai butu su mumis. Bet kadangi vietos paciame kemperyje buvo nedaug, o dviracio laikiklio nebuvo, tai isvaziavimo diena ju ir nebepaemem.
Masina vaziuojant, man butu nedrasu juos palikt ant tos pakabos neprirakintus ir eit kazkur. Vagiu yra visur, mano nuomone.
Atsakyti
Mes ką tik grįžome iš kelionės (kaip pasirodo, tikrai populiariu maršrutu: Normandija, Bretanė, tik vietoj Luaros pilių, vykome į Paryžių). Per savaitgalį "susigulės" įspūdžiai, pirmadienį parašysiu smulkiau.
Dviračiai- geras dalykas, bet su jais keliaučiau taip - apsistočiau konkrečioj vietovėj kokią savaitę ir keliaučiau su dviračiais po apylinkes.
Orai buvo tikrai permainingi, tačiau regiono grožis ir ramybė atpirko viską.
Atsakyti
Na manau dviračiai keliaus kartu, tik reikės būti atidiems ir nepalikti neprirakintų g.gif Sumąstėme ir kaip patį dviračių laikiklį prie mašinos prirakint. Na o jei bus laaabai nereikagi, paliksime kur nors prirakintus-grįždami pasiimsime biggrin.gif
Kaip suprantu, visoje Prancūzijoje galioja 'akcija' -pirmą mėnesio sekmadienį valstybiniai muziejai nemokamai? Nes niekaip neišeis Paryžiuj atsidurti tuo laiku, tai galvoju kažkur pakeliui pasinaudotume.. Čia kažkokią svetainę radau apie muziejus:
Muziejai
Ir dar: sužinojau,kad draugė butą Paryžiuj užleidžia, nes pati Lt atostogauja thumbup.gif atsidžiaugt niekaip negaliu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kaleda @ 2011 07 21, 16:26)
Mes ką tik grįžome iš kelionės (kaip pasirodo, tikrai populiariu maršrutu: Normandija, Bretanė, tik vietoj Luaros pilių, vykome į Paryžių). Per savaitgalį "susigulės" įspūdžiai, pirmadienį parašysiu smulkiau.
Dviračiai- geras dalykas, bet su jais keliaučiau taip - apsistočiau konkrečioj vietovėj kokią savaitę ir keliaučiau su dviračiais po apylinkes.
Orai buvo tikrai permainingi, tačiau regiono grožis ir ramybė atpirko viską.

Tikiuosi, kad kelione pavyko ir patiko :)Labai lauksiu bet kokios informacijos is kelione, nes mums ji labai aktuoli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rimgaude @ 2011 07 21, 14:02)
Kaip gerai, kad yra supermama  thumbup.gif  
Planuojame atostogas po Normandiją, Bretanę, Luaros slėnio pilis- žodžiu populiarusis maršrutas  smile.gif  Tik mes važiuojame iš Olandijos, mums lieka tik Belgiją pervažiuot. Keliausime savo auto, apie tris savaites, ir ginčyjamės su draugu -ar verta vežtis dviračius. Jo nuomone su dviračiais galima daug daugiau pamatyti per trumpesnį laiką, auto pasiparkuoti kažkur toliau nuo miestų ir važiuoti driračiais, taip pat pajūriu pavažinėt. Mano nuomone, bus nemažai vargo, kur juos palikti kai bus nereikalingi, be to manau, ten kur mes keliausime, daug kur įmanoma pasiparkuoti prie pat objektų. Nesinori per daug apsisunkinti. Gal kas išbandėte ir turite patarimų verta-neverta,smagu-nesmagu  g.gif 

Pernai malėmės po Bretanę, tai susidarė įspūdis, kad dviratininkai ne itin pagarboj, pvz GR38 takas, einantis aplink visą Bretanės pajūrį skirtas pėstiesiems - stovi draudžiami ženklai ir užtvaros, kita vertus ne visur ten dviračiu pravažiuojama būtų. O vaizdai nuostabūs. Dviračių takų nematėm, važiuojama gatvėmis, kurios nėra plačios, vaizdas nepalyginamai prastesnis; dviratininkams yra net atskiri gatvės ženklai ir šviesoforai.
Prie žymesnių objektų, įdomesnių GR38 vietų, parkavimo aikštelių pilna, dažnai jos skirtos ne tik automobiliams bet ir dviračiams palikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 22 liepos 2011 - 20:11
Gero oro visiems keliaujantiems į Normandiją, Bretanę, Luarą ir jei reikės kokios info - klauskite, ką tik grįžom...
Papildyta:
QUOTE(luju @ 2011 07 12, 11:43)
as buvau pilna tokiu minciu,taip buvau sudievinus ta krasta,bet pamaciau,mes daugiau po Provansa varinejom,ir supratau,kad nenoreciau ten gyventi...labiau priimtinas man Bretanes,Normandijos krastas,kazkaip ten man tvarkingiau,jaukiau pasirode...

Man taip pat vakarai/šiaurė daug mielesni pasirodė nei pietūs, ir žmonės kitokie...

QUOTE(Roskila @ 2011 07 12, 15:30)
Mes uz 10 dienu isvaziuojam i kelione po Normandija, Bretane ir Luaros sleni. Siame forume prisirinkau labai daug info ir dabar nebetveriu savo kailyje, kaip noriu viska pamatyti savo akimis:)

Ojej kiek visko planuojat unsure.gif mes irgi planavom ir Belgiją, ir Liuksemburgą, ir..., bet... vien dviejų savaičių pusei Normandijos, visai Bretanei ir Luaros slėniui tik tik užteko cool.gif

QUOTE(Pelė snaudalė @ 2011 07 12, 18:05)
Dar norim pamatyti D-Day pakrantes. Ir būtinai važiuosim į Plougrescant pažiūrėti labiausiai fotografuojamo namo Bretanėje smile.gif Ir į Morlaix - vien dėl tilto smile.gif

Hmmm g.gif mano akimis buvo daug daugiau vertesnių dėmesio objektų nei šie blush2.gif kad ir salos ar archipelagai... bet kiekvienas renkasi pagal savo pomėgius, tik tas namas tikrai nepadarė tokio įspūdžio, kaip nuotraukoje, na, nebent pataikius tada, kai stiprus vėjas, o tiltas jau nieko, nieko smile.gif

QUOTE(rama.sab @ 2011 07 16, 19:55)
Manau, kad tikrai pratęsite savo kelionę, kai atvyksite į Luaros slėnį. Mes ten praleidome 10 dienų ir dar buvo maža.

Aš kaifavau Bretanėj wub.gif Vat ten per dieną vos 50-100 km tenuvažiuodavom blush2.gif o Luaros slėnis man jau nebebuvo toks įspūdingas, juolab, kad daugelio pilių net pro tvorą nepamatysi doh.gif o kainos tai... Lankėm visas, kurios pažymėtos žemėlapyje mėlunai, kaip paveldas, bet po kokių aštuonių jau visos vienodos pasidarė ir buvo važiavimas tik dėl pliuso... galbūt istorijos žinovams, meno, sodų mėgėjams būtų kitas įspūdis, o aš tik džiaugiuosi, kad apsilankymui pasirinkau niekur nereklamuotą pilį ir neprašoviau thumbup.gif o šiaip tai paprastam keliautojui pakaktų aplankyti kokias tris ir pakaktų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2011 07 23, 19:43)
o Luaros slėnis man jau nebebuvo toks įspūdingas, juolab, kad daugelio pilių net pro tvorą nepamatysi doh.gif o kainos tai...

Man kainos irgi pasirode.. I Damu pili ar kazkaip panasiai (nepamenu prancuzisko pavadinimo) nejom tik del kainos, nes.. pagailejom. Siaip aplankem tik Villandry sodus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gabazzz @ 2011 07 24, 13:17)
Man kainos irgi pasirode.. I Damu pili ar kazkaip panasiai (nepamenu prancuzisko pavadinimo) nejom tik del kainos, nes.. pagailejom. Siaip aplankem tik Villandry sodus  smile.gif

Pigiausios buvo po 7-8 eurus, bet čia tik jei sodai, jei su pilimi, tai jau virš 10 eurų ramiai. Mes ėjom po 11 eur, tai 80 Lt dviem žmonėm, o jei šeima... ir jei ne į vieną pilį... tiesa, yra ten šeimyninių bilietų, bet kainos nelabai kuo skiriasi. Na, džiaugiusoi tik tuo, kad pilis buvo įdomi, ypač požemiai, autentiška, be jokių išpustymų, o dar ir degustacija vyno nemokamai tongue.gif
Atsakyti