Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas, egzemos, alergijos

QUOTE(slyva @ 2010 07 15, 17:51)
del egzemu ne... senokai bedraugavau su gydytojais - vis tiek jie nieko naujo nepasako :/ o kokius tyrimus gali daryti? ka galetu parodyti? kai buvau pas dermatologe nieko nesiule.

oj man tai begalė tyrimu padaryta, tikrino ar ne gribelis, tada kraują ėmė, mėginėlį iš pulinukų.. bet deja nieko..
Atsakyti
Ar darete True testa, jis parodo isorinius alergenus,kuriems galite buti alergiska. True testas dedasi ant nugaros ir yra mokamas, kainuoja apie 80lt.
Atsakyti
Man irgi padeda svietmedzio aliejus (taip vadinamas taukmedis) umiuoju periodu naudoju saltalankiu alieju Viska perku is bio-kosmetika.lt. Bet manau, keikvienu atveju reiktu padaryti true testa ir issiaiskinti ar nera kt alergenu, mano atveju daug ka parode tas testas. Kuri laika naudojau hormoninius tepalus, kai procesas buvo labai aktyvus, o dabar isiverciu ir be ju. Seip pastebejau labai zymu pagerejima kai nuosekliai vartojau zuvu taukus (jie mazina alergijos metu akyviu medziagu kieki, na cia taip populiarai pasakius ) ir nakvisu alieju (del GLA kiekio, kuris taip pat turi teiiama poveiki alergijos mazinime).

QUOTE(ingridzi @ 2010 07 15, 12:42)
Dishidrotine egzema. turiu sita bedele. jos priezastys nera aiskios. Gali sudaryti salygas ir nervai ir mityba. Hormoniniu tepalu as atsisakiau, rankos vienu metu buvo labai ziaurios. tepdavausi taukmedzio sviestu, darausi kremus is naturaliu alieju.

Atsakyti
QUOTE(Jureja @ 2010 07 22, 23:58)
Ar darete True testa, jis parodo isorinius alergenus,kuriems galite buti alergiska. True testas dedasi ant nugaros ir yra mokamas, kainuoja apie 80lt.

ne, tokio nedarė... g.gif
Atsakyti
Seip galite ir pati vaistineje nusipirkti, ir pasidaryti.Aisku, geriau jei nuesite pas alergologa ir jis jums pasakys ar tas testas tikslingas pagal jusu simptomus. Bet vistiek reiks uz ji moketi ir pirkti vaistineje, o po keleto dienu grizti pas gyd ir ji issaiskins rezultatus.

QUOTE(ewe1ina @ 2010 07 23, 13:10)
ne, tokio nedarė...  g.gif

Papildyta:
Beja, jei skaitote angliskai aprasymas apie TRUE testa http://www.truetest....patientinfo.htm paspaudus ant kiekvieno ingrediento duoda pdf su aprasymu, kur tas alergenas buna aplinkoje.
Atsakyti
Sveikos,
pas mane kiek kitoks berimas, bet daktarai irgi sako, kad tai dermatitas, egzema.... venerologiniam vietoj gydymo pasiūlė wc mėnesį neplaut... lotuliukas.gif nu atsiprašau su tokiais siūlymais! o poliklinikoj irgi prirašė advantan, dar kažkokio tepalo, kuris pagal informacinį lapelį visai ne iš tos operos, tablečių nuo alergijos.... rezultato jokio. Blogiausia tai, kad ir MB turi tą pačia problemą, bėrimai jam pasireiškia daug stipriau. Nors namuose jis nei skalbia, nei plauna. Įtarinėjom skalbimo miltelius, ploviklius, maisto produktus, galų gale pakeitėm aplinka, nepadėjo. Paskutiniu metu kažkas užsiminė, kad tai gali būti netipinė niežų forma, kurios atseit joks gydytojas nenori pripažinti g.gif keista kažkaip.... na gal ir galėjom pasigaut kokiam Vilniaus Vichi vandens parke ar viešajam transporte. Vat, o bėrimas toks - mažos balkšvos vandeningos pūslelės, kurių viduryje kartais galima įžiūrėti tašiuką. Niežti, nudrėskus užsideda nedidelis šašiukas, nudžiūsta, nusilupa, o po to vėl atsiranda. Pūslelės kyla po vieną arba grupelėmis ant plaštakų ir pėdų. Ai tiesa, dar tyrėmės nuo grybelio, bet jo nerado. MB pirštukai dar ir raudoni, oda sutrūkusi ir labai sausa. Kremai padeda tik tam kartui. O gal kuri nors iš jūsų esat girdėjusi apie tą netipinę niežų formą? Nes internete rašo tik apie įprastinius. Tiesa vakar išbandėm su jodo tirpalu ieškoti tų niežinių erkučių takų, bet neįžiūrėjom....
Atsakyti
Pagall jusu aprasyma, tai tikrai nemanau, kad galetu buti niezai. Jusu nurodyti simptomai tipiskiausi atopiniam dermatitui. Reiktu ieskoti alergijos... badykit true testa, jei jis nieko naparodys tuomet galim a butu itarti maisto alergija, kuri pasireiskia atopiniu dermatitu. Labai dazna alergija is isores alergenu yra dulkems, kartais buna lonoliniu, o jo dedama i visus kremukus, taip kad kartais vartojamas atseit gydomasis kremukas gali dar daugiau sustiprinti ir pauminti atopini dermatita.

QUOTE(Kirisama @ 2010 07 26, 11:11)
Sveikos,
pas mane kiek kitoks berimas, bet daktarai irgi sako, kad tai dermatitas, egzema.... venerologiniam vietoj gydymo pasiūlė wc mėnesį neplaut...  lotuliukas.gif  nu atsiprašau su tokiais siūlymais! o poliklinikoj irgi prirašė advantan, dar kažkokio tepalo, kuris pagal informacinį lapelį visai ne iš tos operos, tablečių nuo alergijos.... rezultato jokio. Blogiausia tai, kad ir MB turi tą pačia problemą, bėrimai jam pasireiškia daug stipriau. Nors namuose jis nei skalbia, nei plauna. Įtarinėjom skalbimo miltelius, ploviklius, maisto produktus, galų gale pakeitėm aplinka, nepadėjo. Paskutiniu metu kažkas užsiminė, kad tai gali būti netipinė niežų forma, kurios atseit joks gydytojas nenori pripažinti  g.gif  keista kažkaip.... na gal ir galėjom pasigaut kokiam Vilniaus Vichi vandens parke ar viešajam transporte. Vat, o bėrimas toks - mažos balkšvos vandeningos pūslelės, kurių viduryje kartais galima įžiūrėti tašiuką. Niežti, nudrėskus užsideda nedidelis šašiukas, nudžiūsta, nusilupa, o po to vėl atsiranda. Pūslelės kyla po vieną arba grupelėmis ant plaštakų ir pėdų. Ai tiesa, dar tyrėmės nuo grybelio, bet jo nerado. MB pirštukai dar ir raudoni, oda sutrūkusi ir labai sausa. Kremai padeda tik tam kartui. O gal kuri nors iš jūsų esat girdėjusi apie tą netipinę niežų formą? Nes internete rašo tik apie įprastinius. Tiesa vakar išbandėm su jodo tirpalu ieškoti tų niežinių erkučių takų, bet neįžiūrėjom....

Atsakyti
o kur atliekamas tas true testas?
Atsakyti
Seip galite ir pati vaistineje nusipirkti, ir pasidaryti.Aisku, geriau jei nuesite pas alergologa ir jis jums pasakys ar tas testas tikslingas pagal jusu simptomus. Bet vistiek reiks uz ji moketi ir pirkti vaistineje, o po keleto dienu grizti pas gyd ir ji issaiskins rezultatus. Paskaitykite keleta pasisakymu auksciau, ten yra nuoroda su teso aprasymu.

QUOTE(ewe1ina @ 2010 07 28, 23:16)
o kur atliekamas tas true testas?

Atsakyti
sveikos. nustate man atopini dermatita, bandziau gydytis, pasaka be galo...kaip gydytoja pasake-kol nesuzinosiu kam esu alergiska. Dave siuntima i antakalnio ligonine alergologo konsultacijai. Sakykit, gal zinot ar tyrimai kainuoja ir kiek?
Atsakyti
QUOTE(mirgamarga @ 2010 08 05, 14:49)
sveikos. nustate man atopini dermatita, bandziau gydytis, pasaka be galo...kaip gydytoja pasake-kol nesuzinosiu kam esu alergiska. Dave siuntima i antakalnio ligonine alergologo konsultacijai. Sakykit, gal zinot ar tyrimai kainuoja ir kiek?

Mano kūdikiui su siuntimu nieko nekainavo.
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 08 06, 07:37)
Mano kūdikiui su siuntimu nieko nekainavo.

jei is kraujo darys tyrima, tia kainuos 150 lt.
Atsakyti