Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas, egzemos, alergijos

QUOTE(ausru @ 2010 12 27, 15:23)
Gal kuri matet per TV3 issipildymo akcija berniuko Tomo atveji? Baisu, ka daktarai su vaiku padare - negana to, kad nuo hormonu oda jau matosi neatstatomai pazeista, bet dar ir sutriko vaiko augimas  unsure.gif . As eilini karta pakraupus musu gydytoju kompetencija ir tevu protu - kaip galima leisti daktarams nuvaryti vaika iki tokios bukles, jeigu mato, kad tie hormonai akivaizdziai nepadeda?  Kai pagalvoji tai ne ad dievo rykste, o tūpi tevai  g.gif

o ką jiems daryti, paprastiems kaimo žmogučiams... JIEMS gi mokytojas, kunigas ir gydytojas - dievai.
Atsakyti
QUOTE(meskius_0417 @ 2010 12 27, 15:35)
o ką jiems daryti, paprastiems kaimo žmogučiams... JIEMS gi mokytojas, kunigas ir gydytojas - dievai.

Visa lietuviu tauta is to paties kaimo (placiaja zodzio reiksme) smile.gif . Jeigu zmogus nori sviestis, gyvenamoji vieta nera kliutis. O be to, tai apstu gyvenanciu mieste, kuriems atrodo visi savisvietos kanalai prieinami, bet .... irnesakyk.gif

"Nuo pat kūdikystės su sunkių ligų našta
Dvylikamečio Zarasų rajono gyventojo Tomuko ligos prasidėjo dar kūdikystėje. Mažylis dažnai sirgo kvėpavimo takų ligomis, jam ant kūnelio pradėjo rastis dėmės. Netrukus paaiškėjo, jog vaikučiui atopinis dermatitas (arba egzema) – odos uždegimas, kuriam būdingas nuolat savo vietą ir formą keičiantis, labai niežtintis bėrimas. Su šia liga berniukas gyvena iki šiol. Prie ir taip nemenko sveikatos negalavimo prisidėjo dar ir bronchinė astma bei alerginis rinitas.

Tomo mama Tatjana pasakoja, jog vaiko būklė itin bloga: visas kūnelis nusėtas dideliais, pūlingais šašais. Berniukas dažnai negali miegoti naktimis, kasosi, yra irzlus. Odą reikia nuolat tepti įvairiais tepalais, todėl ir drabužėliai greitai susitepa. Berniukas gali dėvėti tik medvilnę, tačiau moteris teišgali pirkti tik dėvėtus drabužėlius.

Tomukui nešti savo ligą be galo sunkus ne tik fizinis, bet ir psichologinis išbandymas. Dėl nuolat naudojamų hormoninių tepalų nustojęs augti ir esantis pats mažiausias klasėje, berniukas kitų vaikų yra atstumtas, vadinamas raupsuotu. Vaikas vis dažniau pradeda kalbėti, jog jam nusibodo gyventi, nes neturi nė minutėlės ramybės. Dėl savo psichologinės būklės Tomas lankosi pas savanoriškai konsultuojančią psichologę. Tam, jog vaikas nurimtų, galėtų pamiegoti, geria raminamuosius vaistus.

Berniuko mama pasakoja, jog vienintelė jų viltis, jog Tomuko liga pasitrauks ar bent jau susilpnės – dar gan nauji vaistai „Xolair“, kuriuos reikia suleisti kas 3 savaites. Viena šio preparato ampulė kainuoja apie 1700 litų ir dėl brangumo Valstybinės ligonių kasos nekompensuojama. Šiuos vaistus Tomuikui pavyko išbandyti, nes dvi ampules jiems dovanojo farmacijos įmonė, o dar kelios buvo įsigytos iš savivaldybės bei Neįgaliųjų fondo skirtų pinigėlių. Tačiau, nors vaikui ir šiek tiek pagerėjo, kelių dozių tam, jog būtų matomi ryškūs pokyčiai, neužtenka. Reikia nuolatinio gydymo, kuris gali užtrukti pusę ar net vienerius metus.

Šeima be Tomuko dar turi dvi mokyklinio amžiaus dukras. Namuose šioks toks ūkelis. Vyras dirba policininku. Šeimai saviems poreikiams dažnai trūksta pinigėlių, o ką jau kalbėti apie Tomuko priežiūrą. Kas trečią savaitę Moteris veža vaiką pas docentę Jolantą Kudzytę į Kauno medicinos universiteto klinikas, o šios kelionės metu pirmyn ir atgal sukankama apie 800 kilometrų. Vien tepalams, kurie gaminami vaistinėse, moteris kas mėnesį išleidžia apie 400 litų. Taip pat brangios ir higienos priemonės, skalbimo milteliai, nesukeliantys alergijos.

Tatjana prisipažįsta, jog norėdami pagerinti sūnaus gyvenimo sąlygas, šeima iš banko pasiėmė paskolą. Kadangi ilgai kankino namuose įsiveisęs pelėsis, buvo sutvarkytas berniuko kambarys, įstatyti plastikiniai langai, tačiau tai padėjo tik trumpam. Pelėsis vėl atsirado, jo išnaikinimui reikėtų efektyvesnių priemonių, kondicionavimo sistemos.

Docentė Jolanta Kudzytė, gydanti Tomą, pasakoja, jog taip reikalingo vaikui vaisto pirminė indikacija yra astmos gydymui, o kadangi ją bei egzemą sukelia alergenai, „Xolair“ efektyviai taikomas bet kokios alergijos gydymui. Nors gydytoja sakosi negalinti pasakyti, jog vaistai Tomui leis visiškai išgyti, tačiau jau po trečios suvartotos ampulės ji matanti teigiamus rezultatus. Gydytoja tikina, jog vaikui sveikti būtina užtikrinti geras gyvenimo sąlygas. Namuose negali būti pelėsio, drėgmės, nes kitaip gydymas galėtų pasunkėti. Anot jos, tokiems vaikams, kaip Tomukas, reikalinga saulė ir šiluma bei sausas arba šaltas oras. Gijimo procesui padėtų ir pabūvimas prie Negyvosios ar bent jau vasarą Lietuvoje prie Baltijos jūros. "
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 27 gruodžio 2010 - 16:42
QUOTE(ausru @ 2010 12 27, 15:23)
Gal kuri matet per TV3 issipildymo akcija berniuko Tomo atveji? Baisu, ka daktarai su vaiku padare - negana to, kad nuo hormonu oda jau matosi neatstatomai pazeista, bet dar ir sutriko vaiko augimas  unsure.gif . As eilini karta pakraupus musu gydytoju kompetencija ir tevu protu - kaip galima leisti daktarams nuvaryti vaika iki tokios bukles, jeigu mato, kad tie hormonai akivaizdziai nepadeda?  Kai pagalvoji tai ne ad dievo rykste, o tūpi tevai g.gif

koks keistas atsiliepimas, o kai paskaičiau paryškintus žodžius pamaniau, kad taip gali kalbėti tik toks pat tūpas (citata iš jūsų posto) žmogus. Jeigu kažką kalbate, kalbėkite atsakingai. Man tėvai nepasirodė visiškai tūpi, medikai taip pat. Būtų įdomu sužinoti, kokia jūsų patirtis susiduriant su šia ,,alergine triada"- BA, AD ir alerginiu rinitu, jeigu šitaip kalbate.

Aš asmeniškai įdėmiai klausiausi Tomo istorijos, giminaitė kaip tik dirba skyriuje, kuriame dažnai guli šis berniukas, tikrai nėra taip, kaip čia kalbate. Šlykštu net skaityti, nes tikriausiai net neįsivaizduojate, ką reiškia sirgti tokiomis ligomis.
Atsakyti
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 12 27, 16:43)
koks keistas atsiliepimas, o kai paskaičiau paryškintus žodžius pamaniau, kad taip gali kalbėti tik toks pat tūpas (citata iš jūsų posto) žmogus. Jeigu kažką kalbate, kalbėkite atsakingai. Man tėvai nepasirodė visiškai tūpi, medikai taip pat. Būtų įdomu sužinoti, kokia jūsų patirtis susiduriant su šia ,,alergine triada"- BA, AD ir alerginiu rinitu, jeigu šitaip kalbate.

Aš asmeniškai įdėmiai klausiausi Tomo istorijos, giminaitė kaip tik dirba skyriuje, kuriame dažnai guli šis berniukas, tikrai nėra taip, kaip čia kalbate. Šlykštu net skaityti, nes tikriausiai net neįsivaizduojate, ką reiškia sirgti tokiomis ligomis.

Jeigu slykstu, tai neskaitykite smile.gif. Mano patirtis deja, labai didele kas liecia tokias ligas. Esu pervaziavusi skersai isilgai visa Lietuva ir isklausiusi tokiu vadinamu "profesoriu" nuomones kaip Kudzyte ir dar didesniu poniu, anot kuriu mano vaikas "be hormonu kaip masina be benzino - nevaziuos". O vat ir vaziuoja - absoliuciai be jokiu hormonu, be jokiu antihistamininiu, be jokiu sintetiniu priemoniu, kurias turejau 6 kartus tepti ant savo vaiko kunelio, pagal musiskiu tupu gydytoju nurodymus. Cia slykstu ne tai, ka as parasiau, cia slykstu ka musu farmacinininku nupirkti gydytojai daro su musu vaikais. O dar slyksciau, kad tevai tai leidzia daryti su savo vaiku - paciu brangiausiu savo turtu - nesuvokiu kaip taip galima, kad ir kaip besistengciau.

Isvis, tai nematau tikslo cia su jumis diskutuoti - cia jusu patirtis nelygi manajai, kad galetume testi diskusija. Jums slykstu, ka parasiau, nes tiesiog niekada nesuprasite koks apima jausmas, pamacius per televizija tooki vaika - taip ir dar blogiau butu atrodes ir mano vaikas, jeigu laiku nebuciau nutraukusi sarlatanisko gydymo. Labai, labai skaudu del to vaiko - kaip del savo paties, bet tevu ne tik kad negaila - dar syki pasikartosiu - tureti tokius tevus, kurie sitaip leido griauti vaiko organizma yra tikru tikriausia bausme.

O tie naujieji brangieji vaistai - dar vienas pinigu ismetimas i bala. Aklesnis uz akla tas, kuris galvoja, kad cheminiais preparatais pavyks uzgniauzti is organizmo ivairiausiomis formomis besiverziancius tersalus.
TV3 Issipildymo akcija - labai grazus reiskinys kaip po toks, ten tikrai buvo vaikuciu, kuriems parama isties labai reikalinga, bet Tomuko atveju, deja, pinigai bus panaudoti netikslingai - eilini karta pasipelnys farmacijos kampanijos.
Jeigu norite padeti tam vaikui, geriau per ta savo giminaite perduokite tevams, kad pasidometu kas tai yra Vokietijoje taikoma AHIT terapija - jiems butent jos ir reikia, o ne eilinio antihistamino, kad ir uz 1700Lt . Kazin jie bent jau persiskaite, koks yra tu Xolair salutinis poveikis? Ka dar tam vaikuciui teks patirti, be to, kad jau augimas sustojo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 27 gruodžio 2010 - 17:30
Aš tik noriu pasakyti, kad kalbėti reikia atsakingai, jeigu tikrai galite įrodyti, kad tie medikai papirkti farmacijų firmų, tai turite teisę taip kalbėti, bet neįžeidžiamai- nebūkim nekultūra ir mužikai unsure.gif

Deja (o kaip norėčiau pasakyti kitaip) mano patirtis su tomis ligomis tokia pat didelė kaip ir Jūsų blush2.gif jau ne tik LT išvažinėjau, bet ir kitas šalis. Sutinku, kad hormonai nėra tinkamiausias būdas gydyti, man priimtinesnis holistinis požiūris, tačiau norėčiau pažymėti, jog yra įvairių šių ligų formų, sudėtingumo laipsnių, šalutinių predisponuojančių veiksnių ir homeopatija/fitoterapija/liaudies medicina ne visada padeda. Tomuko atvejo neapsiimu komentuoti, nes tikrai nežinau tikslios informacijos, tačiau labai skaudu, kad jo tėvus vadinate tokiais žodžiais, gal tėvai nėra plačiai mediciniškai apsišvietę, bet vaikui nori viso ko geriausio (kuris tėvas geidžia blogo savo vaikui??? nekalbu apie degradavusius rolleyes.gif . Jūsų paskutinė pastraipa teisinga- ne teiskite tėvus, o patarkite, kas Juma trukdo susirasti per tv vaiko mamos tel.nr ar emailo adresą ir paskambinti/parašyti- pasidalinti patirtimi. Visi oj greiti kaltinti ir švaistytis tuščiais žodžiais.

p.s labai džiaugiuosi, kad Jūsų vaikeliui gerai be hormonų- tai superinis pasiekimas, dieve duok ir toliau taip 4u.gif mano sirgimo AD ir lydinčiom ligom stažas- 30 metų beveik ir aš užjaučiu visus, kurie turi patirti tas kančias- pamačiusi tą berniuką stačiai apsiverkioau, nes aš tokia buvau vaikystėje- tai tiesiog pragaras ir nuo to, kad vadinsime tėvus vienaip ar kitaip- tam vaikeliui geriau nepasidarys cool.gif
QUOTE(ausru @ 2010 12 27, 17:17)
Cia slykstu ne tai, ka as parasiau, cia slykstu ka musu farmacinininku nupirkti gydytojai daro su musu vaikais. O dar slyksciau, kad tevai tai leidzia daryti su savo vaiku - paciu brangiausiu savo turtu - nesuvokiu kaip taip galima, kad ir kaip besistengciau.

tai tada neteisingai sudėliojote nežinomuosiu į lygtį- ne tėvais reikia šlykštėtis, o medikais, nes jie ir apgaudinėja, kaip jūs rašote cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 27 gruodžio 2010 - 17:49
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 12 27, 17:45)
Aš tik noriu pasakyti, kad kalbėti reikia atsakingai, jeigu tikrai galite įrodyti, kad tie medikai papirkti farmacijų firmų, tai turite teisę taip kalbėti, bet neįžeidžiamai- nebūkim nekultūra ir mužikai unsure.gif

Deja (o kaip norėčiau pasakyti kitaip) mano patirtis su tomis ligomis tokia pat didelė kaip ir Jūsų blush2.gif jau ne tik LT išvažinėjau, bet ir kitas šalis. Sutinku, kad hormonai nėra tinkamiausias būdas gydyti, man priimtinesnis holistinis požiūris, tačiau norėčiau pažymėti, jog yra įvairių šių ligų formų, sudėtingumo laipsnių, šalutinių predisponuojančių veiksnių ir homeopatija/fitoterapija/liaudies medicina ne visada padeda. Tomuko atvejo neapsiimu komentuoti, nes tikrai nežinau tikslios informacijos, tačiau labai skaudu, kad jo tėvus vadinate tokiais žodžiais, gal tėvai nėra plačiai mediciniškai apsišvietę, bet vaikui nori viso ko geriausio (kuris tėvas geidžia blogo savo vaikui??? nekalbu apie degradavusius rolleyes.gif . Jūsų paskutinė pastraipa teisinga- ne teiskite tėvus, o patarkite, kas Juma trukdo susirasti per tv vaiko mamos tel.nr ar emailo adresą ir paskambinti/parašyti- pasidalinti patirtimi. Visi oj greiti kaltinti ir švaistytis tuščiais žodžiais.

p.s labai džiaugiuosi, kad Jūsų vaikeliui gerai be hormonų- tai superinis pasiekimas, dieve duok ir toliau taip 4u.gif mano sirgimo AD ir lydinčiom ligom stažas- 30 metų beveik ir aš užjaučiu visus, kurie turi patirti tas kančias- pamačiusi tą berniuką stačiai apsiverkioau, nes aš tokia buvau vaikystėje- tai tiesiog pragaras ir nuo to, kad vadinsime tėvus vienaip ar kitaip- tam vaikeliui geriau nepasidarys cool.gif

tai tada neteisingai sudėliojote nežinomuosiu į lygtį- ne tėvais reikia šlykštėtis, o medikais, nes jie ir apgaudinėja, kaip jūs rašote cool.gif

Oj, sorry, ka tik apsiziurejau, kad as biski ne i ta tema pataikiau biggrin.gif - jus suerzines mano postas turejo buti atopiku vaiku temeleje doh.gif . Galvoju, ko cia taip arsiai i mano posta sureagavo, nes ten tai mamos jau prie mano stiliaus pripratusios lotuliukas.gif
Bet kuriuo atveju, jums tai iseis i nauda, nes galbut suzinojote kai ka is manes naujo mirksiukas.gif

O Tomuko mamos telefono man nepavyko gauti - prie kiekv tv3 laidos yra nurodytas tel, kuriuo skambinti, bet prie Issipildymo akcijos, yra tik tie trumpi telefonai, kuriais skambinama norint paaukoti. As jiems galeciau labai daug padeti tiesiog pasidalindama informacija, bet nzn kaip sukontaktuoti g.gif
Atsakyti
Mielosios, pasipasakokit - kaip jus slepiate berimus, paraudimus ant veido? Kiek bandziau tonaliniu kremu ir pan. visi dziovina ir greit pradeda luptis verysad.gif O ir be ju kartais net laaabai nekoks vaizdelis... O dabar dirbu darba, kur nuolat tenka bendraut su zmonemis, tad turiu atitinkamai atrodyt, HELP 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Wild Cherry @ 2011 01 18, 23:04)
Mielosios, pasipasakokit - kaip jus slepiate berimus, paraudimus ant veido?  Kiek bandziau tonaliniu kremu ir pan. visi dziovina ir greit pradeda luptis  verysad.gif  O ir be ju kartais net laaabai nekoks vaizdelis... O dabar dirbu darba, kur nuolat tenka bendraut su zmonemis, tad turiu atitinkamai atrodyt, HELP  4u.gif

reikia pirkti spec.sausai odai, pvz as naudoju skysta pudra shiseido firmos, tai nedziovina
Atsakyti
QUOTE(Vover@ @ 2011 01 18, 22:40)
reikia pirkti spec.sausai odai, pvz as naudoju skysta pudra shiseido firmos, tai nedziovina

O gal galit pasakyt kur perkat ir kokia mazdaug kainyte? Aciu 4u.gif
Atsakyti
Labas, merginos, 4u.gif
Jungiuosi ir aš į jūsų būrį. AD turiu nuo mažų dienų (nuo 6mėn. amžiaus)
Tai irgi, kiek nebandyta tepalų, kur tik nevažinėta..
Šiuo metu man vėl stiprus ligos paūmėjimas. Labiausiai kenčia rankos. Plaštakų išorinė dalis ir jų šonai, taip pat ties riešais. Nepakenčiamas niežėjimas, sudirgimas, paraudimai, šlapiavimai, luobos užsidėjimas, žodžiu baisų sad.gif . Ir veidas paraudo, supleiskanojo..
Tai keliavau prieš porą dienų pas gydytoją. Išrašė geriamų antibiotikų ir tepaliuką su antibiotikų. Taip pat kremų odos drėkinimui. (dar Elocon, vėlesniam naudojimui) Anksčiau ši komplektacija įveikdavo paūmėjimą, tad labai laukiu to pagerėjimo.
Sakau ar čia metų laikas taip mane veikia. Prieš du metus, taip pat vasari, buvo pablogėjimas.
Tada Kairiūkščio g. ligoninėj pagulėjau, vaistais ir šviesa gydė. (nepamenu kaip ta švietimo lempom procedūra vadinasi doh.gif )

Atsakyti
Gal kas bandet Emu taukus?
Atsakyti
QUOTE(Bombonciuke @ 2011 02 05, 14:55)
Gal kas bandet Emu taukus?

As esu bandzius - nepastebejau kazkokio ypatingo efekto schmoll.gif Nors aprasymuose tai laaabai jau graziai apie ji paraso...
Atsakyti