Įkraunama...
Įkraunama...

skyrybos

tai vyras ir turės įrodyt, o ne mama.
Atsakyti
na atrodo supratau, dar norejau paklausti 1. jei as turiu gyvenama vieta, nuolatines pajamas, ir normalu darbo grafika (7,30-16,30), negeriu, nerukau ir pas gydytojus vaika vedu tik as ir pan., bet ir vyras turi normalu darbo grafika, negeria, turi nuolatines pajamas (minimumas+vokelis, oficialiai gauna maziau nei as) tik nezinau kaip jam su gyvenama vieta (gyvena ir registruotas pas mane ir mano mama), tačiau skyrybu iniciatore tampu as ir tarkim jam pavyksta irodyti, kad skyrybos ivyksta del mano kaltes, tai kaip su vaiko dalybomis, Jei as skyrybu kaltininke, tai jis turetu daugiau teisiu i vaika? kaip praktikoje buna, ar yra nors menkiausia tikimybe man prarasti vaika?
2. jei abu esam istikimi ir nesmurtaujam, bet man jis tiesiog atsibodo ir as paduodu skyrybom del jo kaltes (del psichologinio smurto), tai ar yra tikimybe, kad teismas nutrauks santuoka del abieju kaltes, o ne del mano kaltes, jei man nepavyktu irodyti, kad vyras mane psichologiskai terorizuoja?

Na nezinau, ar aiskiai paklausiau blush-anim-cl.gif , bet man atsakymai yra labai svarbus, tiek susipainiojau savo santuokoj, kad nebezinau nei kada nei nuo ko tas skyrybas pradeti, juk vaikas dar toks maziukas sad.gif( gaila, jei liktu be mamos arba be tetes, bet mano kaip zmonos kantrybe vis labiau senka...
Atsakyti
nemanau, kad prarastum vaiką. o, kad teismas nutrauktų santuoką, dėl abiejų kaltės gan realu. jei jis pateiks priešieškinį, o tu nesugebėsi įrodyt jo kaltės, tai taip tikriausiai ir bus.
Atsakyti
Laba diena,
Planuojame su vyru skirtis. Tiksliau aš jau nebegalėjau pakęsti jo naktinių gryžinėjimų, nesiskaitymo su manim. Gyvenome mano tėvų bute, kuris registruotas mano tėvo vardu. Jo vardu yra issimokėtinai paimta kompiuteris, skalbianke (kuria man padovanojo), viryklę, šaldytuvą. Bet jis sako, kad aš tau viską paliksiu, nes vaikas su tavim. Bet kita vertus ne kartą man grasino, ir prie mano tėvų akių, kad po skyrybų atims vaiką iš manęs. Sako pranešiu vaikų teisių tarnybai, kad esi nedirbanti ir pan. Nenoriu jos prarasti, nes ji visas mano turtas, ji mano brangenybė. Šiuo metu esu vaiko priežiuros atotogos nuo 1 iki 3 metų. Gauna soc. pašalpa. Jau beveik menuo, kaip gyvenam atskirai, ir net nepaklause, ar vaikas pavalgęs, nesirūpina ir nesirūpino kai gyvenom kartu. Jo mamelė manau padarys viską, kad tik vaikas augtu su tėvu, tiksliau ne su tevu, bet pas jo motina. Zinau, kad pirmenybė teikiama motinai, bet ar as galiu buti tikra, kad is manes mazycio vaikelio neatims teismas? Buvau kartą prieš vyrą pakėlus ranką, bet jis puikiai žino už ką. Abu esam registruoti skirtingose vietose, vaikas aisku su manim.Esu Jis pakankamai uždirba, tad ar galėčiau pilnai prisiteisti islaikymą iki 3 metų. Esu soc. remtina ir gaunu pašalpa. Kokiai atvejais gali atimti is manes vaiką? As labai bijau...ir nenoriu vien tik dėl vaiko taikytis, nes meiles as jam nejauciu.
Atsakyti
Kiek supratau alimentus ateities labui geriau yra prisiteisti, o kaip su turto dalybomis? Jei as sutinku, kad vyras susirinktu viska, kas yra su juo bendrai uzgyventa, bet ne daugiau, gal tada nereikia moketi turto dalybu mokesciu, to turto ivertinti ir panasiai? Na ta prasme ar verta reikalauti puse buitiniu daiktu, puse automobilio pirkto santuokos metu?
Atsakyti
Noriu skirtis,tik labai bijau,kad vurui gali priteisti vaikuti.Mes susituoke 1,4 metu.Turim 11 men. dukryte.Turto bendro neuzgyvenom.Gyvenam pas jo tevus.Jis savo seima nesirupina.mus islaiko jo tevai.As tam bandziau priestarauti,bet jo tevai ne va tai nori mums gero ir kad mes savo pinigus leistume tik sau ir vaikui.Bet viena problema,mano vyras visus savo uzdirbtus pinigus leidzia tik sau,net vaikui nieko neperka,nes pasak jo,mums nieko nereikia.Ant vienos rankos pirstu galiu suskaiciuoti,ka yra vaikui nupirkes.As gaunu soc.parama ir sodros,nes esu isejusi vaiko prieziuros atostogu.Pinigus taupau,kiek ju turiu vyras nezino,nes jei suzinotu,tai visaip stengtusi juos "ismelzti".Jis tai moka.Nepraleidzia progos pauzti su draugais ir draugemis(nors man aiskina,kad per mergas neina,bet ar sveikas vyras gali gyventi be sekso.Gal as ko nors nesuprantu?!),t.y.ir toliau gyvena viengungio gyvenima:alkoholis,draugai,merginos ir melas,vien tik melas.As jau nebeskiriu,kada jis sako tiesa.Tiesa jau ir nebesistengiu.Taip pat yra pakeles pries mane ranka,ir kai buvau nescia taip pat.Manau del to musu dukryte ir gime trimis savaitemis anksciau.Ligonineje gydytojai is karto paklause manes,kas isauke gimdyma,ar nesirgau,ar nebuvau susinervinus.Buvau grizus pas savo tevus jau du kartus ir siaip nusibodo toks gyvenimas.Kai buvau pas savo tevus,nesidomejo nei manim,nei vaiku. Is pradziu mane palaike uosviai,o dabar lazda apsisuko.Dabar sunelis pasidare geras,o as blogiete,kaip anyta pasake:esu pikta ir ziauri zmona ir vyras pas tokia zmona namo nejo ir neis.Taip,as skaitau moralus savo brangiam vyreliui,nes man nusibodo toks gyvenimas ir yra mazas vaikas,kuri reikia auginti.Savo vyrui niekada neitikau,tai buvau per stora,tai dabar per plona,gali verstis per galva,bet vis tiek viskas netinka.Seniai jam siuliau skirtis,bet jis nesutinka.Kai sueis dukrytei metukai,zadu eiti i darba,bet kol dar neisejau,noriu pradeti skyrybu procesa.Labai bijau,nes vyras vis grasina is manes atimti vaikuti.Tai jam pats geriausias kerstas man,nors vaiku nesirupina,tik jo motinele vis lenda su savo pamokymais.Ji dabar groja pirmuoju smuiku.As,pasak vyro,vaiko nepriziuriu,vaikas isbales,i lauka jo nevezu.Po skyrybu gyventi tureciau kur,kuri laika gyvenciau pas savo tevus,darba turiu.Tik va ir iskilo klausimelis.Del darbo kartais tenka namie nebuti 3-4 paras.Zadu samdyti aukle,bet ji vaikuti priziuretu tik diena,o vakare-mano mama.Bet ar teismas atsizvelgs i tai.Vyras dirba normalia darbo diena.Ir mano tevas isgeres megsta patriuksmauti,bet kai mes su dukryte buvom pas mano tevus,jokiu problemu del to nekilo,nes senelis labai myli anukele,su ja uzsiima,zaidzia.Tik nezinau,kaip teisme man reiketu viska irodyti.Kai anksciau buvau prakalbvus apie skyrybas,tai uosviai zadejo mane paremti,bet dabar jie liudytu sunaus naudai,nors anyta yra pati sakiusi,kad su tokiu vyru ji negyventu.
Noreciau konsultacijos,ka man daryti,ar pradeti skyrybu procesa,ar tiesiog gyventi atskirai?!Alimentu as nesiruosi prisiteisti,manau,pati sugebesiu aprupinti save ir savo vaika.




Galite man siusti adresu:jurgitakvar@delfi.lt
Atsakyti
Noriu paklausti, jeigu vyras paeme paskola pries metus(5m) automobilio isigijimui, skirybu atveju ar man priteis ismoketi puse sios sumos,nes as laidavau.
Atsakyti
QUOTE(Naujoke25 @ 2005 01 10, 09:11)
Kiek supratau alimentus ateities labui geriau yra prisiteisti, o kaip su turto dalybomis? Jei as sutinku, kad vyras susirinktu viska, kas yra su juo bendrai uzgyventa, bet ne daugiau, gal tada nereikia moketi turto dalybu mokesciu, to turto ivertinti ir panasiai? Na ta prasme ar verta reikalauti puse buitiniu daiktu, puse automobilio pirkto santuokos metu?


na apie mokesčius yra pakankamai prirašyta šioje temoje, todėl nebesikartosiu, o kas dėl reikalavimo, tai visada verta reikalauti ir kuo daugiau. žinau, kad norisi viską sutvarkyti kaip galima greičiau ir paprasčiau, ir kad skyrybų procesas labai nemalonus, bet visada reikia reikalauti to, kas pravers ir tau ir ypač tavo vaikams. tai yra mano asmeninė nuomonė.
Atsakyti
Indeejai ir Mekai, galiu atsakyt taip, koks būtų teismo sprendimas aš nežinau, tai yra neprognozuojamas dalykas, galiu tik patarti prieš pradedant skyrybų procesą susirasti gerą šios srities specialistą - advokatą, kuris tinkamai įvertintų padėtį pagal turimus įrodymus ir galėtų tinkamai ginti jūsų teises teisme.
Atsakyti
QUOTE(RIKIS @ 2005 01 17, 13:15)
Noriu paklausti, jeigu vyras paeme paskola pries metus(5m) automobilio isigijimui, skirybu atveju ar man priteis ismoketi puse sios sumos,nes as laidavau.



laidavimas reiškia, kad tu mokėsi, jei jis nemokės. skyrybų atvejų priteis manau mokėt pusę skolos, bet ne todėl, kad tu laidavai, o todėl, kad sutuoktiniams, kurių turtas bendras ir prievolės iš šio turto taip pat yra bendros.
Atsakyti