Įkraunama...
Įkraunama...

skyrybos

QUOTE(hobo @ 2004 12 15, 14:10)
vaikas renkasi pats. VTAT tik ziūri, kad jo pasirinkimas nepažeistų jo interesų.


tai as ir parasiau - atstovauja vaiko interesus, o ne vaika tongue.gif
Atsakyti

Gal is patirties gali pasakyti kokiais atvejais vyro salygos buvo geresnes?
Ar gali buti kad salygu gerumas tai didesnis atlyginimas? Sugebejimas samdyti aukle? As pati mazaja greiciausiai galeciau tik i darzeli vesti.

Siaubas kaip cia viskas sudetinga darosi sad.gif
Atsakyti
silva kaip pavyzdį galiu pasakyt, kad jei mano buvęs užsinorėtų vaiko sau, tai jis jį ir gautų. nes, jo atlyginimas 12 kartų didesnis negu mano, nuosavas namas, masinos, ir t.t. zodziu sąlygos prabangios, o vaikui 5 metai ir tėvo jam labai truksta. jis aisku išreikštų norą būt su tėvu. aš labai daug dirbu, namuose būnu mazai, tai irgi + tėvui, kuris dirba 8 val. o savo dukrai iš kitos santuokos, netgi yra nupirkęs žirgą.
nebent įrodyciau, kad vaika jis visą gyvenimą ignoruoja ir jam jis visiskai nereikalingas, vienintelė priežastis dėl kurios nori jį pasiimti, tai kad labai gaila alimentus moket.
manau mintį pagavai.
Atsakyti
Dar viena klausimeli turiu
Mano vardu yra UAB'o akciju užrašyta fiktyviai, nors iš tikrųjų jos mano tevų. Vyras grasina, kad tas akcijas dalinsim per puse, o aš akcijų pardavimo be jo sutikimo negaliu padaryti.
Ar tip yra iš tikrųjų?
Atsakyti
priklausomai nuo to kokiu būdu tu tas akcijas įgyjai. ar pirkai, ar dovanojo?
Atsakyti
Nei pirkau nei dovanojo. Steigiant imone viska dare tevai, tik as parasiukus dejau ir dabar esu akcininke.
Atsakyti
negaliu tiksliai atsakyt. kada tai buvo iki santuokos? pagal viską tikriausiai formaliai įnešėte steigiamąjį įnašą? arba pirkote akcijų bent jau formaliai. nes kitaip neįsivaizduoju.
Atsakyti
TAi viskas vyko mano santuokos metu ir mano tevai dokumentuose uab'o nefigurauoja.
TRuputi civilini kodeksa pavarciau ir kaip suprantu tikrai jis gali pretenduoti i dali akciju sad.gif
Atsakyti
iš to ką pasakei, manau, kad gali. sad.gif
Atsakyti
paaiskinkite truputi del skyrybu, kai skirtis nori vienas is sutuoktiniu. Vaikai jau yra suauge. Yra bendras turtas. Vienas is sutuoktiniu nori skirtis del smurto seimoje ( turi ir abdukcijas), bet antrasis nesutinka.
Kaip viskas turetu vykti - ar tikrai teismui reiketu iskart sumoketi 10 % turto vertes.
Atsakyti
Ieškinys dėl santuokos nutraukimo dėl sutuoktinio kaltės apmokestinamas 100,- lt suma. Jeigu ieškinyje prašoma padalinti bendrai užgyventą turtą, prie 100,- lt sumos pridedama:

1) jei reikalaujama priteisti turto, kurio vertė nesiekia vieno šimto tūkstančių litų - 3 procentai nuo turto vertės, bet ne mažiau kaip 50 lt;
2) jei reikalaujamo priteisti turto vertė nuo 100.000,- lt iki 300.000,- lt - trys tūkstančiai litų plius 2 procentai nuo reikalaujamo turto vertės, viršijančios 100.000,- lt;
3) nuo didesnės kaip 300.000,- lt vertės - septyni tūkstančiai litų plius 1 procentas nuo ieškinio sumos, viršijančios 300.000,- lt.
Atsakyti
Sveiki, as prisijungiau prie forumo neseniai, bet manau cia galiu rasti tai ko man reikia - informacijos.
Norejau teisininkes paklausti, nes pati nieko nenutuokiu apie tuos dalykus. Mano situacija butu tokia:
Mano busimas vyras buvo vedes ir turi vaikuciu. Po skyrybu jie pasidalino turta,bet taip jau gavosi, kad jai (buvusiai zmonai)buvo per maza.Tam kad aprupinti savo vaikus ir atgauti ramybe nuo buvusios zmonos, jis atidave viska-absoliuciai(o pirkta buvo per puse). Dabar vaikai aprupinti tiek alimentais, tiek gyvenamu bustu.
Mes planuojam pirktis buta kartu. Bet as bijau. Kaip butu musu turtas dalinamas ir kas priklausytu jo vaikams(gal net buvusiai zmonai) musu skyrybu ar (neduok Dieve!) jo mirties atveju.
Pavyzdziui kokias pretenzijas ji galetu pareiksti jei tarkim ji parduotu buta, kuri paliko vyras ir vel aiskintu,akd vaikai neturi kur gyventi.
Buta zadame pirkti per puse.
Gal galetumete patarti kaip tureciau elgtis,kad nelikciau basa,jo buvusios zmonos intrigu deka.
Is anksto dekoju,man tai labai svarbu!
Atsakyti