TAigi pripratę tie marokiečiai prie turistų. Viską padarys, kad tik ilgiau pabūtum, kad tik ką nors nupirktum.... Aš tai vis prisidengus vaikščiojau, bet po 20 dienų įsidrąsinau - turėjau sijoną tokį po keliais ilgio, ėmiau nešiot ir nieko, ir basutes turėjau ir jas taipogi nešiojau. Ale. MAčiau aš tam Agadire tooookių turisčių, kad olialia, tų "dirty looks" tai net Mb ant prikolo mėtė - jei šortai, tai sulindę į užpakalį, sijono nesimato iš po diržo ir t.t. Tai tokiu atveju, manau, ne vienam žvilgsnis atsikreipia. Aišku, ne paie Pelytę čia kalbėjau, gink die, tiesiog, mačiau aš ten tokių dalykų. Kitas dalykas. Reikia apsiskaityt kur keliaujama. Žinot, ką palaidi plaukai reiškia, atidengtos pėdos ir t.t. Aš ir iki išvažiuodama, ir dabar, esu už tai, kad net tolerantiškų žmonių reikėtų neprovokuoti. Sutikau ten moterį (ar merginą, nežinau, kaip pavadint - mano amžiaus, jauna), juodai nuo galvos iki kojų apsirengus, galvos apdangalas pėdas dengia. Su broliu buvo, pakalbėjom truputį. Brolis baiginėja aukštąjį mokslą, sesei neleidžia. Sakytum, ir šiuolaikiški žmonės (berberai tai ir skaityt nemoka, iš dykumos atėję), ir kartu labai aiškias tradicijas ir įsitikinimus ginantys. Taip ir apie aprangą ir turistus.
Žodžiu, mes su MB sakėm, kad būtinai ten grįšime. Bet su vaikais or ne liepos mėnesį