Įkraunama...
Įkraunama...

Rožinė dedervinė

Rožinė dedervinė – tai ūminė odos liga, pasireiškianti rožinės spalvos pleiskanojančiomis, apvaliomis ar ovaliomis dėmėmis.

Rožinės dedervinės priežastis nėra aiški. Dažnai susergama po peršalimo, virusinės ar bakterinės infekcijos. Manoma, kad rožinę dedervinę sukelia kažkoks virusas.
Serga suaugę žmonės, dažniau 15-40 metų moterys. Ligai būdingas sezoniškumas – rudens ar pavasario metu.

Simptomai:
# Bėrimas
# Niežulys
# Apvali rožinės spalvos dėmė, apsupta mažesnių dėmių
# Rožinė dėmė ant liemens
# Bėrimas, forma primenantis eglės šaką
# Išbertas liemuo, pilvas, kaklas

Susirgus rožine dedervine, iš pradžių ant liemens atsiranda viena vadinamoji 'motininė“ dėmė. Ji būna 2-5 cm dydžio, rožinės spalvos, apvalaina, pleiskanojanti. Po kelių dienų ar savaičių atsiranda daugiau panašių, tik mažesnių 'dukterinių“ dėmių. Kai kurios dėmės tampa panašios į medalioną: centras įdumba, pagelsta, susiraukšlėja, o aplink lieka pakilęs rausvas volelis.
Dažniausiai bėrimų atsiranda liemens, pilvo, kaklo srityje, rečiau – veide ar galūnėse.
Ant liemens dėmės išsidėsto labai būdingai – pagal šonkaulių kryptį ir primena kalėdinę eglutę. Išbėrimo vietoje odos niežėjimas nėra stiprus.

Liga trunka 3-6 savaites, kartais užsitęsia iki 3-4 mėnesių. Net negydant bėrimai išnyksta savaime, be pėdsakų (laikinai bėrimų vietoje gali likti rudų ar baltų dėmių).

Tai va. Kai kurie simptomai sutampa, kai kurių nerasta. Buvau pas kelis gydytojus- vieningos nuomonės nėra: vieni sako, kad tai peršalimo ir organizmo nusilpimo pasekmė- dedervinė, kiti gulasi kryžiumi ir teigia, kad tai negali būti dedervinė unsure.gif
Ką daryt, kuo tikėt? Nes atsinaujinantys bėrimai ant veido veda iš proto doh.gif
Gal kas esat susidūrę su šia problema?
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 02 19, 11:22)
Ką daryt, kuo tikėt? Nes atsinaujinantys bėrimai ant veido veda iš proto  doh.gif 
Gal kas esat susidūrę su šia problema?

Man sitas dziaugsmas buvo pries kokius 3 metus ax.gif Neaisku nuo ko ir kaip. Zidinys buvo ant kaklo. Gydytoju israsyti vaistai nieko nepadejo. Sakyciau netgi blogiau pasidare doh.gif Padejo toks taukazoles ar tai kaulazoles tepalas. Issitepdavau juo vakare kakla, uzsirisdavau kazka silto ir taip miegodavau. Na is siaip reikedavo kuo maziau liesti, labai atsargiai praustis, nes visokie trynimai, vanduo tik suerzindavo. Visa ta dziaugsma turejau gal 3 menesius verysad.gif Daugiau ne karto (tfu tfu tfu 3 kartus per kairi peti) neatsinaujino.
Atsakyti
Nu va, man vaistai irgi niekuo nepadeda doh.gif
O tik ant kaklo būdavo išbėrimai, ar ir kitur? Nes man pirmiausiai atsirado ant nugaros juosmens srityje (gal čia ta vadinama motininė?), paskui ant pilvo ir ant kaklo. O galiausiai- ant veido doh.gif

Taukažolė ir kaulažolė- tas pats mirksiukas.gif Iš kur pirkai to tepalo?
Atsakyti
Man motinine buvo ant kaklo. Pradzioje atrode kaip kazkoks spuogas, bet paskui pradejo plestis, aplinkui irgi atsirado demiu. Po to dar atsirado ant pilvo ir ant ranku. Bet tikrai zymiai maziau nei ant kaklo. Ant juosmens ir veido nebuvo schmoll.gif
O tepala pirkau vaistineje. Cia Mr.Thaiss'o. Toks zalias, bonkuteje. Jis man vienintelis ir padejo. Nes nuo gydytoju prirasytu vaistu (vienus net dariausi specialiai pagal recepta) demes tik didejo, daresi dar raudonesnes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Spyrga @ 2007 02 19, 12:29)
-Man motinine buvo ant kaklo.
- O tepala pirkau vaistineje. Cia Mr.Thaiss'o. Toks zalias, bonkuteje.

- Keista, motininė paprastai būna juosmens srityje.
- Kokia apytikslė kaina? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 02 19, 13:30)
- Keista, motininė paprastai būna juosmens srityje.
- Kokia apytikslė kaina?  unsure.gif

Aga, keista g.gif Zinau, kad dazniausiai buna ant liemens, juosmens 4u.gif
O tas tepalas atrodo taip:
user posted image

Va dar radau apie ji sioki toki aprasyma:

Naudojimas
* tarpslankstelinio disko išvarža,
* nugaros skausmai,
* sumušimai,
* sunkiai gyjančios žaizdos,
* odos uždegimai,
* egzemos,
* kulnų trūkinėjimas (odos sausumas).

Naudojimo būdas
Įtrinti ir kruopščiai masažuoti kelis kartus per dieną. Nakčiai užtepti
storą tepalo sluoksnį ir pridengti servetėle.

Kaina, kaip suprantu, apie 16 Lt

Atsakyti
Ir man prieš savaitę diagnozavo rožinę dedervinę verysad.gif ir išrašė gydytoja tepaliuko, kurį reikėjo vaistinėj gamintis, ir kaip jūs abi ir minėjot, nė trupučio negyja, o tik plinta ir raudonesnės tos dėmės darosi doh.gif
Nežinau ką ir bedaryt verysad.gif išberta nugara, krūtine, pilvas, kaklas, bikini siritis ir veidas išbertas! blink.gif (kas ir baisiausia)...ir plaukuota galvos dalis išberta, bet ten tai taip įdomiai, nežinia ar ta dederinė ar dar kas, žinau tik kad ne žvynelinė, nes visai kitaip būdavo...Visa galva raudona, ir pleiskanų labai daug. O išplito čia taip per savaitę ir vis dar plinta...
Kad svarbiausia šita gydytoja pasitikėjau labai, žvynelinę man išgydė, bet matyt šį kartą su vaistais prašovė g.gif Skambinsiu ryt ir žiūrėsiu ką sakys, jei nieko nepasakys gero, bėgsiu pirkt šito jūsų rekomenduoto tepaliuko smile.gif

O tiesa, apie tas motinines..tai man jos yra net dvi! Ant nugaros ir ant krūtinės, nors ta pirmoji ir didžiausia tai ant nugaros..

Nu bet yra tu ligų visokių, jau sakau, kas kas, bet jau odos man atsparios tai Dievulis pagailėjo... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dinkee @ 2007 02 23, 00:18)
išberta nugara, krūtine, pilvas, kaklas, bikini siritis ir veidas išbertas! blink.gif (kas ir baisiausia)...ir plaukuota galvos dalis išberta,
O išplito čia taip per savaitę ir vis dar plinta...

na man taip greitai ir taip baisiai neplito g.gif
o tas mano minetas tepaliukas man paciai padejo. ar ir kitiems padetu, tikrai nezinau g.gif jei isbandysit, parasykit atsiliepimus. butu idomu suzinoti 4u.gif
laikykis, dinkee 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(dinkee @ 2007 02 23, 00:18)
O tiesa, apie tas motinines..tai man jos yra net dvi! Ant nugaros ir ant krūtinės, nors ta pirmoji ir didžiausia tai ant nugaros..

Taip, ir man taip buvo. tris kartus spjaunu per kairį petį, atrodo jau praeina... Tik pastebėjau, kad labai reikia saugotis skersvėjų, pašalimo- tada vėl viena kita dėmelė lenda į viršų (gydytoja ir akcentavo, kad viena iš priežasčių- peršalimo ligos, susilpnėjęs imunintetas) ir kartas nuo karto pastiprint imunitetą
Atsakyti
Turejau ta "dziaugsma" pries 4 metus. Gerai, kad ta beda istiko ziema ir nebuvo demiu ant veido, tai niekas nepastebejo, o tai butu kaip nuo maro bege biggrin.gif
Gydytojas sake, kad tokia liga sergama paprastai tik 1 karta gyvenime ir labai maza tikimybe, kad vel kada tai pasikartos.
Man buvo israsytos tabletes (nepamenu kokios) ir tepaliukas. Nepadejo niekas. Demes vis dauginosi... dauginosi... verysad.gif Ir taip 5 savaites. O isberimas sakyciau daugiau nei 2 men. laikesi, paskui pamazu pradejo dingti.
Galiu nuraminti tik tuo, jog praeina ir savaime. Maza paguoda, bet reikia susitaikyti ir laukti.
Atsakyti
Man taip pat prieš 4 metus buvo ši problemėlė. Iš pradžių maniau, kad tai grybelis, kad apkrėtė koks šuo ar katė (nes mokiausi vet akademijoje). Bet nuėjus pas gydytojus, pasakė apie rožinę dedervinę. Motininė buvo ant pilvo. Tepiau tepaliuku, kurį pagamino vaistinėje, toks baltos spalvos. Praėjo po kelių mėnesių, o kitais metais vėl buvo pasikartojusi, bet ne taip ryškiai. Man sakė, kad jei organizmas stiprus, ši liga "nepuola", taigi patariu nesinervinti ir gerai maitintis. Sėkmės!
Atsakyti
Sveikos smile.gif ma gydydoja diagnozavo šią ligą taip pat, bet kai paskaitau, tai sutampoa tik vienas kitas simptomas unsure.gif Prasidėjo viska stuo, kad rugpjūčio mėnesį pastebėjau pažastyje raudoną pleiskanojančiais kraštais dėmelę. Ją niežtėjo, bet aš jso stengiausisi neliesti. tada po savaitės antra šalia jos atsirado mažesnė, ir trečia visai mažytė. Nuėjau pas gydytoją, tai ji nustatė, kad čia greičiausiai rožinė dedervinė, nes daugiau jai niekas į galvą nešovė.. Liepė tepti cutivate tepaliuku, ir tipo praeis labai greit. Nu ir ką-tuoj metai, o man niekas nepraeina. Kažkas baisaus-pažasty liko pigmentinės dėmės po tų raudonų dėmių, ant peties atsirado toks pats spuogelis prieš mėnesį, kurį taip pat niežti ir jau jis virto ruda pigmentine dėme. Nežinau, ką daryt doh.gif Bijau, kad dar kur nors neatsirasų. Ryt eisiu pas gydytoją ir prašysiu, kad mane ištirtų nuodugniai, nes prisikaičiau internete apei odo vėžį ir man jau baisu, kad yra sutapimų.. doh.gif jetus, kaip baisu.. verysad.gif

P.S. bet man nebuvo jokių eglės šakelės formos bėrimų, tik tos kelios dėmės pažasty ir ant peties..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cica:): 06 birželio 2007 - 23:48