Kaip jau viena forumietė ir rašė, hemoglobinas gali būti sumažėjęs dėl įvairių priežasčiu: geležies stokos, vit.B12, folio r. ir dar daug. Nuo to priklausytų ir mityba ar, jei reikalingas, gydymas. Dažniausiai vaikų amžiuje vyrauja geležies stoka.
Geležies gausu raudonoje mėsoje (jautienoje, veršienoje. Daugiausia yra veršienoj, tik ji brangoka), kepenyse, kai kuriose žaliose daržovėse, ypač špinatuose, riešutuose, pupose, javainiuose ir kiaušinių tryniuose. Taip jos yra ir minėtose burokėlių sultyse, vyšniose ir Hematogene

B12 yra mėsoje, paukštienoje, žuvyje, kiaušiniuose bei pieno produktuose.
Folio rūgšties daug daržovėse, ypač žalios spalvos ir ankštinėse.
Taigi produktų gausa tikrai nemaža, o vaikams manau skaniausia - Hematogenas