Tuokiantis bažnyčioje, jei nieko nepamiršiu, reikia:
sužadėtinių kursų pažymėjimo (lankiau Gargžduose, 4 susitikimai)
pažymos iš tos bažnyčios, kurioje esi krikštytas (ta pažyma paliudija, kad tikrai buvai krikštytas)
jei nori tuoktis ne toje bažnyčioje, kuriai priklausau, tai reikia pažymos iš tos bažnyčios, kuri pagal parapiją tau priklauso (ten duoda laisvo stovio liudijimą- leidimą tuoktis kitoje parapijoje)
dar berods reikia gimimo liudijimų
bet aš labai neigiamai žiūriu į tokias poras, kurios ten eina dėl gražaus vaizdo, dėl ceremonijos. Santuoka bažnyčioje- tai pažado ištarimas šventoje vietoje, žiūrint vienas kitam į akis. Jei nerūpi, kieno akivaizdoje prisiekti, tai sakyčiau, kad tokiems žmonėms turėtų užtekti Civilinės metrikacijos biuro paslaugų...
nesu davatka ir į bažnyčią nueinu rečiau, nei reikėtų, bet esu tikinti, todėl man svarbu, kad mano priesaika bus prieš Dievą ir prieš žmogų, kurį myliu.
Beje, tema tai apie kursus. Man asmeniškai jie labai patiko

nors nepasakė nieko naujo, bet buvo akimirkų, kurios priversdavo susimąstyti
man irgi svarbu, ne pati ceromonija, o mudvieju pasizadejimas baznyciioje. Kaipper kursus aiskino tai mes vienas kitam suteikiam santuokos sakramenta
Tik mane nervina, kaip ateina zmones i tuos kursus ir nori tik paraso. Nesiklauso ir kikena pastoviai.. vyciau tokius iskart, kol subrestu ir tikrai zinotu ko atejo