Įkraunama...
Įkraunama...

Paskaitos prieš vestuves

Sveika. Kad galima būtų tuoktis bažnyčioje yra privalomi visi sakramentai kaip ir minėjai. Aišku, jei paklausia kunigas ar visi sakramentai priimti, galima palinksėt galva kad visi, bet čia jau sąžinės reikalas... schmoll.gif Kai vienas iš sutuoktinių netikintis, ir turi nori priimti katalikų tikėjimą, prieš santuoką galima pasiruošti priimti visus sakramentus. Jei noro tam nėra, tada jau nežinau g.gif Šiaip į visus šiuos rūpimus klausimus išsamiai atsakytų kunigas. Mes jau buvom susitarti dėl datos (bet pasirodo jiems prieš 3mėn kreiptis yra per anksti biggrin.gif ), tai davė tokią anketą, dar deja neįsigilinau, bet viena akim mačiau kažkokį klausimą kai vienas iš sutuoktinių yra kito tikėjimo. Tai mano manymu, jei abu laisva valia eina į vieno iš sutuoktinių bažnyčią, tai santuoką kunigai palaimina, na gal ne tą santuokos sakramentą suteikia, o tik palaimina kažkaip bendram gyvenimui. nzn, čia jau pamastymai smile.gif
Atsakyti
dermavone arba santuokos sakramentas yra neprivalomas ta tikrai zinau, anksciau buvo man atrodo pries 2 metus pakeite jau. Krisktas ir pirma komunija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liaga @ 2009 04 17, 18:35)
dermavone arba santuokos sakramentas yra neprivalomas
Krisktas  ir pirma komunija  smile.gif

Santuokos sakramentui neprivalomas santuokos sakramentas? ar as cia kazko nepagaunu?
Siaip mes buvom pas klebona sausio men., ir jis klause ar esam prieme sutvirtinimo sakramenta, kadangi mano brangusis nebuvo, tai klebonas sake kad tada iki santuokos reikes "susitvirtint" wink.gif Tai nzn, ar jis cia nenorejo parodyt kad dzin, ar is tikro yra privaloma, ar kaip kas nori taip tas daro?
Atsakyti
ten ne santuokos o sutvirtinimo ne tiap parasiau smile.gif o kad klebonai reikalauja tai taip, bet tai yra neprivaloma ne visi zino biggrin.gif as tuokiausi 2008 ir jokio sutvirtinimo man nereikejo
Atsakyti
Labai daug kas priklauso nuo pacio kunigo ko jis reikalauja ir kokie jo nusistatymai. Mes pas kunigeli ejom uzirasyti, jis liepe mums atnesti kriksto liudijimo dokumentu, laisvo stovio pazyma is parapijos, kurioje buvome krikstyti, ir dalinai uzpeldildeme priesantuokine anketa. Daugiau liepe mums lankyti seimos kursus, buvome ir juose, per dvi valandas jos isklauseme ir gavome pazyma, kuria ryt nesime kunigui ir galutinai uzpildysime ta anketa. Kursams priklauso 8 susitikimai, bet priklauso nuo rajono. Vieni draugai ejo keturis kartus, bet tie kursai labai idomus bent man asmeniskai smile.gif
Atsakyti
Tuokiantis bažnyčioje, jei nieko nepamiršiu, reikia:
sužadėtinių kursų pažymėjimo (lankiau Gargžduose, 4 susitikimai)
pažymos iš tos bažnyčios, kurioje esi krikštytas (ta pažyma paliudija, kad tikrai buvai krikštytas)
jei nori tuoktis ne toje bažnyčioje, kuriai priklausau, tai reikia pažymos iš tos bažnyčios, kuri pagal parapiją tau priklauso (ten duoda laisvo stovio liudijimą- leidimą tuoktis kitoje parapijoje)
dar berods reikia gimimo liudijimų

bet aš labai neigiamai žiūriu į tokias poras, kurios ten eina dėl gražaus vaizdo, dėl ceremonijos. Santuoka bažnyčioje- tai pažado ištarimas šventoje vietoje, žiūrint vienas kitam į akis. Jei nerūpi, kieno akivaizdoje prisiekti, tai sakyčiau, kad tokiems žmonėms turėtų užtekti Civilinės metrikacijos biuro paslaugų...
nesu davatka ir į bažnyčią nueinu rečiau, nei reikėtų, bet esu tikinti, todėl man svarbu, kad mano priesaika bus prieš Dievą ir prieš žmogų, kurį myliu.

Beje, tema tai apie kursus. Man asmeniškai jie labai patiko ax.gif nors nepasakė nieko naujo, bet buvo akimirkų, kurios priversdavo susimąstyti ax.gif
Atsakyti
šiandien nuėjome i vabžnyčią suderinti paskutinių reikalų ir pristatėme laisvo stovio pažymas, bei krikšto liudijimo dokumentus ir daugiau nieko nebereikėjo. Pabaigėme pildyti anketą ir viskas, pakalbėjome kokios norime ceremonijos, kaip dėl bažnyčios papuošimo ir viskas. O kursai tai tikrai labai šaunūs ir pasakė labai daug įdomių minčių, kurios privertė susimąstyti, kai kurias buvom žinoję, nieko ten baisaus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruzava @ 2009 04 28, 09:24)
Tuokiantis bažnyčioje, jei nieko nepamiršiu, reikia:
sužadėtinių kursų pažymėjimo (lankiau Gargžduose, 4 susitikimai)
pažymos iš tos bažnyčios, kurioje esi krikštytas (ta pažyma paliudija, kad tikrai buvai krikštytas)
jei nori tuoktis ne toje bažnyčioje, kuriai priklausau, tai reikia pažymos iš tos bažnyčios, kuri pagal parapiją tau priklauso (ten duoda laisvo stovio liudijimą- leidimą tuoktis kitoje parapijoje)
dar berods reikia gimimo liudijimų

bet aš labai neigiamai žiūriu į tokias poras, kurios ten eina dėl gražaus vaizdo, dėl ceremonijos. Santuoka bažnyčioje- tai pažado ištarimas šventoje vietoje, žiūrint vienas kitam į akis. Jei nerūpi, kieno akivaizdoje prisiekti, tai sakyčiau, kad tokiems žmonėms turėtų užtekti Civilinės metrikacijos biuro paslaugų...
nesu davatka ir į bažnyčią  nueinu rečiau, nei reikėtų, bet esu tikinti, todėl man svarbu, kad mano priesaika bus prieš Dievą ir prieš žmogų, kurį myliu.
Beje, tema tai apie kursus. Man asmeniškai jie labai patiko  ax.gif nors nepasakė nieko naujo, bet buvo akimirkų, kurios priversdavo susimąstyti  ax.gif

pritariu tau drinks_cheers.gif
man irgi svarbu, ne pati ceromonija, o mudvieju pasizadejimas baznyciioje. Kaipper kursus aiskino tai mes vienas kitam suteikiam santuokos sakramenta wub.gif

Tik mane nervina, kaip ateina zmones i tuos kursus ir nori tik paraso. Nesiklauso ir kikena pastoviai.. vyciau tokius iskart, kol subrestu ir tikrai zinotu ko atejo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja_vilma @ 2009 04 29, 09:41)

Tik mane nervina, kaip ateina zmones i tuos kursus ir nori tik paraso. Nesiklauso ir kikena pastoviai.. vyciau tokius iskart, kol subrestu ir tikrai zinotu ko atejo  verysad.gif

Pritariu drinks_cheers.gif mes kai lankem, tai vienakart uz manes atsisedo tokia pana, kuri ne tik kad atejo gerokai pavelavus, bet ir paskui visa paskaita burbejo: "kas cia per sekta, ka jie cia nusisneka...", jau nekalbu apie keiksmazodzius blink.gif doh.gif tai taip norejosi atsisukt ir paklaust: mergina, tai ka tu cia veiki?... kam tau ta santuoka baznycioj, jei nesuvoki jos prasmes ir rimtumo?... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(daivuta @ 2009 04 29, 10:31)
Pritariu  drinks_cheers.gif mes kai lankem, tai vienakart uz manes atsisedo tokia pana, kuri ne tik kad atejo gerokai pavelavus, bet ir paskui visa paskaita burbejo: "kas cia per sekta, ka jie cia nusisneka...", jau nekalbu apie keiksmazodzius  blink.gif  doh.gif tai taip norejosi atsisukt ir paklaust: mergina, tai ka tu cia veiki?... kam tau ta santuoka baznycioj, jei nesuvoki jos prasmes ir rimtumo?... doh.gif

mes du kartus buvom ir vis papuldavo i gala atsisesti... tai abu kartus visi xi xa xa pastoviai ir nesamones sneka. Man tai idomu, bet per tokius nieko nesigirdi... uzia kaip biciu avilys.
O iseje dar dergiasi. Vietoj destytoju nepasirasyciau ir liepciau ateit kaip subres
As pasipiktinusi zmonemis blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja_vilma: 29 balandžio 2009 - 15:02
QUOTE(Maja_vilma @ 2009 04 29, 16:01)
mes du kartus buvom ir vis papuldavo i gala atsisesti... tai abu kartus visi xi xa xa pastoviai ir nesamones sneka. Man tai idomu, bet per tokius nieko nesigirdi... uzia kaip biciu avilys.
O iseje dar dergiasi. Vietoj destytoju nepasirasyciau ir liepciau ateit kaip subres
As pasipiktinusi zmonemis  blink.gif

O dar stebimasi, kodle tiek daug skyrybu ... ogi todel, kad tuokiasi tam reikalui nesubrende zmones, nesvarbu, ar tai butu tik CMB, ar baznycia blink.gif
Atsakyti
Tikrai i baznycia pradeti tvarkytis reikalu reikia pries kokius keturis penkis menesius kad viskas butu ramiai ir nepaskubomis... Pirmiausia reikia abieju sutuoktiniu leidimo tuoktis kitoje parapijoje jei santuoka norite kad vyktu ne jusu parapijoj, tuomet kriksto israso is tos parapijos kurioje buvote pakrikstyti. atnesus sias pazymas yra pildomi dokumentai santuokai iregistruoti, ten reikia atsakyti nemazai klausimu tarp kuriu yra tokie kaip ar esate prieme komunija ir ar esate padermavotas. Tuomet pradedami lankyti kursai, man asmeniskai Kaune reikejo isklausyti 12 paskaitu, man labai patiko tikrai labai daug isminties ir protingu minciu pasake. didelis aciu uz puikias paskaitas ir kantrybe Alvydui Rakauskui ir Antanui Šalaševičiui thumbup.gif smile.gif Tikrai nesigailiu kad reikejo tiek daug paskaiteliu aplankyti daznai pareje namo tai aptardavom ir dar padiskutuodavom ax.gif Taip pat manau kad tas paskaitas butinai turi lankyti abu suzadetiniai del to ir patariu visus reikalus pradeti tvarkytis kuo anksciau kad susiderinti ir abiem nueiti smile.gif
as patarciau nesituokti baznycioje jei vienas is sutuoktiniu to nenori ar netiki dievu, jei nori susituokti baznycioje tik del to kad negalesi krikstyti tai tikrai netiesa nes krikstyti gali ir nesusituoke zmones ar issiskyre, taigi labai gerai apgalvokit si savo zingsni nueikit pas gera kuniga ir pasitarkite aptarkite visa tai, o gal pradekit lankyti kursus ir ten rasite atsakyma nes ten nemazai apie tai kalbejo... Sekmes jums besiruosiant sventei wub.gif thumbup.gif
Atsakyti