Įkraunama...
Įkraunama...

"Gama" arba "Šiuolaikinės mokyklos centras"

Gal kas zino kokie yra atsilepimai apie mokykla gama, kaip ten aplinka, kokie mokytojai ir seip kas gali papasakoti placiau apie sia mokukla, kiek zinau jinai dabar kazkokia atvira mokykla vadinasi, bet internete informacijos surasti apie ja mazai galima.
Atsakyti
Bijau būti "sugedusiu telefonu" g.gif Trys mano draugės ten leidžia vaikus, viena netgi ten dirba, o aš pati žinau tai tik iš jų kalbų. Bet gal geriau bus toks atsiliepimas, negu nieko.

Mano draugės gan patenkintos atmosfera, saugumu, labai padidėjusu vaiko noru mokytis (vienos vaikas ten buvo pervestas iš kitos mokyklos), prailginta grupe, kur pasirūpinama, kad vaikas padarytu namų darbus, santykiais su mokytojais, klasės vaikų tarpusavio santykiais (tai vidutinio brangumo privati mokykla ir ten leidžia vaikus skirtingų socialinių sluoksnių žmonės), popamokine veikla, projektais, kuriuose dalyvauja vaikai ir pan. Man sakė, kad ten savo vaikus leidžia nemažai menininkų, kurie nėra dailininkai ir nėra muzikai (nes pastarsiesiems arčiau širdies Čiurlionio mok. profilis.)

Kas joms kelia nerimą? Nėra užtikrintos, ar yra pakankamai geras dalykinis paruošimas, ypač tiksliųjų mokslų. Direktorius yra (arba bent jau buvo prieš metus, kai domėjausi) muzikas ir prisibijo stiprių dalykininkų mokytojų.

Bet šiemet jau buvo pirmoji laida, tad NEC puslapyje galima pasižiūrėti statistiką kaip kurie egzaminai buvo laikomi šieoje mokykloje.

Vėlgi kiek žinau, ši mokykla konkuruoja su Jėzuitų gimnazija ir nemažai vaikų nuo 5 kl. bando stoti ten. (Taip pat bandė ir mano draugės sūnus, deja, nesėkmingai).

Gal bus nors kiek naudinga rolleyes.gif
Atsakyti
Gal kas lankote sia mokykla. Ji randasi Zygimantu g. salia Mindaugo tilto.
Atsakyti
Mano viena pazystama ten veda savo vaika ir labai patenkinta. Kai rudeni ten skambinau, suzinojau, kad vaika reikia uzrasyti tik gimus, kitaip pakliuti neimanoma, nes daug norinciuju, o kadangi mokykla privati, nera jokiu priemimo kriteriju - kas pirmesnis, tas ir pakliuna. Zinoma, pirmumo teise turi broliukai ir sesutes, is kuriu beveik ir susidaro pirma klase, bent jau taip man paaiskino.
Atsakyti
gal dar kas nors pasisakytumėte apie šią mokyklą?
Atsakyti
as daug galiu papasakoti, mano sese mazoji ten mokosi: sauni mokykla, valgykla ir maistas puikus, ash savo vaikiuka jau uzrasiau i sita mokykla 2010 metams. vietu dar yra ir nebutina rasyt kaj tik gimsta, bet uz poros metu jau klases sudarytos. bent jau buve abiturijentai ishlaike egzaminus gerai, visi mokosi universitetuose VU, ICM , TVM, riomery. jei ka, parasykit i az wink.gif
Atsakyti
Man yra teke lankytis sioje mokykloje ir stebeti mokytojos pamoka. Atmosfera man be galo patiko. Kiek zinau, dirba striprus pedagogai.
Bet vat idomu, ar ugdymo kokybe atitinka mokesti uz moksla? Beje, koks jis pradinio ir pagrindinio ugdymo pakopose nuo kmitu mokslo metu?
Atsakyti
Niekada nesupratau ir nesuprasiu, kam mėtyt pinigus privačiai mokyklai, jeigu yra nemokamas švietimas Lietuvoje?
Mano pusseserė mokėsi ŠMC, iki kol nepabėgo į Žvėryno gimnaziją.
Pati pusseserė laikė save stropia, gera mokine, nes dienyne buvo vien didžiausi pažymiai. Atėjus į normalią mokyklą suprato, kad pažymiai ten už pinigus mokami.
o ir šiaip. Savo vaiko neleisčiau į privačią, nes ten mokytojai šokinėja aplink vaikus, ir jie užauga biški šiltnamio sąlygom. Atėję į universitetą jie vaikšto kaip ponai prezidentai, visi kiti jiems nelygis, nes jie ponai iš privačių suėję. Nieks tokių nei mėgsta, nei bendrauja su jais.
Aišku, kiekvieno asmeninis pasirinkimas, bet tuos pinigus kuriuos mokat už vaiko pažymius, nes tipo jis 'privačioj' mokos, tai jau geriau tuos pinigus paaukotumėt vaikų namams..
Atsakyti
Esu mokesis Radvilų ir Žygimanto Augusto vidurinėse, bet baigiau būtent Šiuolaikinės Mokyklos Centrą, pabėgęs iš anų mokyklų jaučiausi kaip grįžęs iš karo. Dabar mokausi VU medicinos fakultete, pirmam kurse. Visi mano klasiokai sustojo kur norėjo, aš taip pat. Dabar dažnai sugrįžtu ten, vien tam kad pabendraut su buvusiais mokytojais, mokiniais, pajust tą atmosferą.

Niekada niekur nebūna tobula. Man gal asmeniškai trūko žmogaus kuris šalia stovėtų (su lazda) ir aiškintų kaip svarbu mokytis, bet čia matyt mano motyvacijos reikalas. Iš tikrūjų džiaugiuosi ir žaviuosi visu tuo liberalumu - į kiekvieną žiūrima kaip į mastantį žmogų, kuris pats renkasi ko nori iš gyvenimo, kiek ir kaip jam mokytis. Džiaugiuosi ir kad į pamokų nelankyma žiūrima šiek tiek atlaidžiau, ypač vyresnėse klasėse, kai žmogui reikia koncentruotis ties jam svarbiais dalykais, ties egzaminais. Mokytojas yra kaip draugas ir konsultantas, o ne kaip diktatorius. Vyksta įvairios kultūrinių mainų programos su užsieniu - mes kazkada su klase savaitę gyvenom ir mokėmės olandijoj, paskui savaitei priėmėm olandus mokytis ir gyvent pas mus.

Kalbant apie mokytojus, geriausius prisiminimus sukelia biologijos mokytoja Violeta, lietuvių kalbos mokytoja Nida, technologijų/fotografijos mokytojas Raimis ir etikos/filosofijos mokytojas Gedas. Vien dėl šitų žmonių ten verta mokytis.


Apie mokinius... taip, yra daug turtingų tevų vaikų pilnų tuštybės ir nebežinančių kaip beišsidirbinėt, čia gal minusas tame kad perdaug forsuojama taiki aplinka. Tokia tuštybė daugumoj kitų mokyklų pasibaigia mėlynėm. Čia už bet ką panašaus nori mest iš mokyklos verysad.gif Nors, kita vertus, masė puikių ydomių ir draugiškų asmenybių.

Žodžiu, gauni tai, už ką moki pinigus.
Atsakyti
Siandien ten buvau nuvykusi, norejau daugiau gauti informacijos apie mokykla ir uzrasyti sunu, kuris rudeni eis i pirma klase. Deja, sake, kad vietu jau nera ir klase pilnai sukomplektuota, be to yra gave apie 90 prasymu, o priima tik 20-24. Taciau, nors ir buvo aisku, kad sansu patekti ten nera, pakankamai siltai mus prieme ir papasakojo apie mokykla. Kaip supratau labai jie ten vaiku nespaudzia, jiems svarbiau vaiku laisve, saviraiska, diskusiniai gebejimai. Priimant vaikus jie teikia pirmenybe jau besimokanciu vaikuciu sesutems ar broliukams. O jei nori patekti is salies reikia uzrasyti pries keleta metu. As ten uzrasiau dukryte, kuri i mokykla eis tik 2014 m., taciau jau dabar tiems metams uzrasyta 11 vaiku. Nors asmeniskai ten savo sunaus jei ir butu prieme neleisciau, nes susidariau ispudi, kad ten per daug laisves, o maniskiui truputeli grieztesne tvarka labiau tiktu. O dukrytei bus matyt kai ateis laikas.
Atsakyti
QUOTE(gabria @ 2008 05 18, 12:07)
Niekada nesupratau ir nesuprasiu, kam mėtyt pinigus privačiai mokyklai, jeigu yra nemokamas švietimas Lietuvoje?
Mano pusseserė mokėsi ŠMC, iki kol nepabėgo į Žvėryno gimnaziją.
Pati pusseserė laikė save stropia, gera mokine, nes dienyne buvo vien didžiausi pažymiai. Atėjus į normalią mokyklą suprato, kad pažymiai ten už pinigus mokami.
o ir šiaip. Savo vaiko neleisčiau į privačią, nes ten mokytojai šokinėja aplink vaikus, ir jie užauga biški šiltnamio sąlygom.

Pilnai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
Koks mokestis toje mokykloje? Man sake 500lt menesiui.Ir dar,istojimo mokestis keli tukstanciai. Ar tai tiesa?
Atsakyti