Norėčiau sužinoti, kaip jūs tvarkote namus, gal turite kokių nors gudrybių, kaip per trumpesnį laiką greičiau viską padaryti. Šį mėnesį turiu dirbti visus šeštadienius, todėl vienintelė laisva diena lieka sekmadienį, kai visiškai nesinori užsiimti namų ruoša... Bandžiau tvarkytis darbo dienų vakarais, bet irgi ne išeitis, nes parėjus nelabai kyla rankos ką nors reikšmingo nuveikti (o dulkių siurblio nenoriu jungti, kad kaimynai nesinervintų, kad vakare triukšmauju...). O kur dar kasdieniai valgymai, indų plovimai, skalbimai retkarčiais (dar neturime skalbyklės, taigi tenka skalbtis rankomis...).
Taigi gal pasidalinsite patirtimi?

na, pasidalinsiu 
ash indus plaunu rytais priesh darba. Ju buna pilna kriaukle per diena prisikaupusi, o priesh darba ipratau kazhkaip ir nebejauciu, kad cia kazhkoks nemalonus darbas.
o kai tvarkausi kambarius - tai pradedu nuo vonios plovimo - tada ish svetaines daiktus, kurie netvarkingai padeti sunesu i miegamaji. O kadangi miegamasis mazas ir visi daiktai vienojj kruvoj - tai greitai juos isrusiuoju ir sudedu i vietas.
Siurbia mano vyras - chia jam paskirtas darbas ir jam jis visai patinka.
Su skalbimu - tai nezinau, ka patarti.
O siaip kadangi tik 2 kambariai pas mus - tai tas tvarkymasis nera kazhin koks grandiozinis.

ash indus plaunu rytais priesh darba. Ju buna pilna kriaukle per diena prisikaupusi, o priesh darba ipratau kazhkaip ir nebejauciu, kad cia kazhkoks nemalonus darbas.
o kai tvarkausi kambarius - tai pradedu nuo vonios plovimo - tada ish svetaines daiktus, kurie netvarkingai padeti sunesu i miegamaji. O kadangi miegamasis mazas ir visi daiktai vienojj kruvoj - tai greitai juos isrusiuoju ir sudedu i vietas.
Siurbia mano vyras - chia jam paskirtas darbas ir jam jis visai patinka.
Su skalbimu - tai nezinau, ka patarti.
O siaip kadangi tik 2 kambariai pas mus - tai tas tvarkymasis nera kazhin koks grandiozinis.
As pradedu tvarkytis vis nuo kito kambario, tai nuo vonios, tai nuo virtuves, tai nuo miegamojo...
. O gudrybe tame, kad dazhniausiai paskutiniajam labai mazhai lieka upo, tai ji sutvarkau labai greit ( aisku, ir ne itin puikiai). Tuomet nebuna vieno kazhkurio labai uzhmirshto kampelio
.
Dar labai greit apsitvarkau, kai laukiu sveciu... tik sublizga viskas, nes ner tada, ko laukt, reikia greit suktis ir energijos atsiranda

Dar labai greit apsitvarkau, kai laukiu sveciu... tik sublizga viskas, nes ner tada, ko laukt, reikia greit suktis ir energijos atsiranda

as tai kaip vovere, visur ir visada suspeju.

Labas,
Na o aš tai tvarkau visus kambarius iš karto. Pirmiausia visur pasilaistau gėles, paskui visur dulkes nusivalau (pas mus bute nėra kilimų tai siurbliavimas atkrenta:)), o galiausiai išsiplaunu kambarius. paskutinę tvarkau vonią ir tualetą. O indų plauti kaip ir beveik nebereikia, nes man patapus
, vyras nupirko indaplovę
Na o aš tai tvarkau visus kambarius iš karto. Pirmiausia visur pasilaistau gėles, paskui visur dulkes nusivalau (pas mus bute nėra kilimų tai siurbliavimas atkrenta:)), o galiausiai išsiplaunu kambarius. paskutinę tvarkau vonią ir tualetą. O indų plauti kaip ir beveik nebereikia, nes man patapus

pasisakysiu ir as
prisipazinsiu- esu netvarkinga
ir jauciuosi del to kalta
na, nedave man dievas tvarkingumo, uztat dave ka kita
manes negasdina indu plovimas, siurbliavimas
taciau nekenciu spintu tvarkymo
o siaip toks nedidelis netvarkingumas tiesiog uzkoduotas mano prigimtyje
as sugebu viska sujaukti....nors ir susitvarkau, po 15 min vel netvarka
zinokit kiek vargau, bet vis tas pats ir tas pats
taigi daug tvarkymosi tenka mano vyrui
be to pas mus dabar tik vienas kambarelis
be ttuo dar blogiau, nes daiktu daug ir nera vietos jiems visiems sukisti

prisipazinsiu- esu netvarkinga

manes negasdina indu plovimas, siurbliavimas

o siaip toks nedidelis netvarkingumas tiesiog uzkoduotas mano prigimtyje

zinokit kiek vargau, bet vis tas pats ir tas pats

taigi daug tvarkymosi tenka mano vyrui

be to pas mus dabar tik vienas kambarelis

nu as tai greitai tvarkytis nemoku, bent jau taip,kad viskas tikrai butu svaru ir grazu :)jei viskas apversta, o kazkas turi uzeiti, tai greit tik daiktus sudelioju, pasluoju, kur labai daug dulkiu, nubraukiu ir viskas.
as matai is tikro labai svara megstu, bet tokia, kad jau viskas viskas sutvarkyta butu - tai pastoviai ilgai kuiciuosi - viska blizginu, kiekviena kampa atitraukiu, kiekvieba smulkmena tvarkau - aisku, tai uzsima daug laiko. bet jei negaliu taip tvarkytis, tai geriau isvis nesitvarkau
tai pas mane buna arba labai viskas ciki, arba visur betvarke stovi iki kol turiu laisvo laiko smulkmeeniskam tvarkymui 
o del indu - as nemegstu, kai indai stovi neplauti, tai susiplaunu juos iskart po valgio. ir labai greitai. beje, man patinka indus plaut - kaip kokia meditacija
as matai is tikro labai svara megstu, bet tokia, kad jau viskas viskas sutvarkyta butu - tai pastoviai ilgai kuiciuosi - viska blizginu, kiekviena kampa atitraukiu, kiekvieba smulkmena tvarkau - aisku, tai uzsima daug laiko. bet jei negaliu taip tvarkytis, tai geriau isvis nesitvarkau

o del indu - as nemegstu, kai indai stovi neplauti, tai susiplaunu juos iskart po valgio. ir labai greitai. beje, man patinka indus plaut - kaip kokia meditacija

as tai tvarka megstu. Patinka kai kiekvienas daiktas savo vietoje, bet taip nebuna, nes namie du vaikai auga, nors jas irgi tvarkos mokinu jau nuo mazens. Bet dabar namie idealios tvarkos nera, nes kraustomes greitai i savo buta, tai stovi maisai, dezes ivairios, ir taip nebesinori nieko tvarkytis. Indus megstu susiplauti is karto po valgio. Skalbai tai viska automatas. Bet jei jau kas nors pasiskambina ir nori i svecius, ir jei netvarka namie, tai namai sublizga labai greitai.
ot velnias,kaip nemegstu tvarkytis 
nezinau,kodel,bet man netvarka nekliudo.aisku,nemegstu,kai negali praeit pro daiktus,bet siaip...
indus isplaunu,kada uzplaukia.kadangi naujam bute neseniai,tai ir leksciu dar neprisikaupe,tai nelabai daug ju plaut reikia.kambarius issisiurbiu greit,o va su dulkem...cia tai problema.nusluostau dazniausiai ten,kur matos.visa kita palieku ikvepimo vakarui,kai uzeis nenumaldomas noras tvarkytis.bet buna taip retai,nes as net geles paliet pamirstu...
siaubas,daba pamaciau,kokia as baisi seimininke
gerai,kad vyras ne pedantas-jau seniai butu mane metes arba negyvai uzgrauzes

nezinau,kodel,bet man netvarka nekliudo.aisku,nemegstu,kai negali praeit pro daiktus,bet siaip...
indus isplaunu,kada uzplaukia.kadangi naujam bute neseniai,tai ir leksciu dar neprisikaupe,tai nelabai daug ju plaut reikia.kambarius issisiurbiu greit,o va su dulkem...cia tai problema.nusluostau dazniausiai ten,kur matos.visa kita palieku ikvepimo vakarui,kai uzeis nenumaldomas noras tvarkytis.bet buna taip retai,nes as net geles paliet pamirstu...
siaubas,daba pamaciau,kokia as baisi seimininke

Mes tvarkomes karta per savaite. Ir dazniausiai sekmadieniais, nes 6dieniais mano vyras driba, tai po darbo nelabai norisi... Zinoma, jei laukiam sveciu, tai ir paprastom dienom pasitvarkom, bet minimaliai. O savaitgali tavrkomes ABU- as tvarkau virtuve ir vonia, o jis- kambari (kol kas gyvenam vieno kambario bute) ir WC. Dar jis valo dulkes ir siurbliuoja, o as jau grindis plaunu. Indus visada plaunu as, o jis visada isnesa siuksles. Skalbia skalbimo masina
Kai darbai padalinti, tai ir to tvarkymosi ne tiek daug lieka, ir laiko maziau uzima

Kai darbai padalinti, tai ir to tvarkymosi ne tiek daug lieka, ir laiko maziau uzima

namus tvarkau as o juos sujaukia vyras vaikas ir suo..cia ne todel kad buciau tvarkymosi fanate bet kazkam is seimos vis tiek reikia TAI daryti, siaip tai ir poziuris i tvarka pas mus su vyru skiriasi (man cia dar nuo tu laiku like kai su tevais gyvenau nes mano mama pedantiskai tvarkinga, ko nepasakyciau apie anyta) tad ir konfliktuojam
bet po to ir vel tvarkausi viena ech