Įkraunama...
Įkraunama...

Namų tvarkymas

QUOTE(Liu @ 2005 01 12, 13:43)
Gražus avataras Bohema  wink_3.gif
O jei apie temą, tai tikėjausi rasti nors vieną postą apie tai, kad nors viena kviečiasi namų tvarkytoją. Nes aš per visą užimtumą pradėjau svarstyti tokią galimybę (tikiuosi daugiau laiko skirti sau ir vyriškiui:).

Ir aš apie tai svarstau. Tiksliau - pratino prie šios mities savo vyrą iš lėto. Nes jis apie tai net girdėti nenorėjo.
Bet dabar taip po truputį jau lyg ir įkalbu, kad kviesti namų tvarkytoją vonios, virtuvės, svetainės ir koridoriaus tvarkymui. Į vyro požiūriu šventą vietą - miegamąjį - jos neįleisiu. Ir rūbų tvarkyti jai nepatikėsiu. Tai lyg ir susigyvena vyras su tuo.
O dabar pas mus bardakas totalus. Man labai blogai, nes man sunku gyventi betvarkėje. Bet kai aš visą laisvą laiką skiriu tvarkymui - tai blogai visiems kitiems (vyrui ir vaikams), nes tada pikta, kai vaikai viską verčia, pikta, kai vyra prie kompo ką nors valgyti bando ir kontroliuoju visus. Ech, sunku, kai tai, kas man atrodo betvarkė, vyro požiūriu dar yra ideali tvarka. Kol jis buvo vienas dar spėdavau viską palaikyti tvarkoje, bet kai yra du vaikai, norint kad būtų tokia tvarka, kuri man tinka, reikia visą dieną nieko daugiau neveikti, tik tvarkyti. Tai ir mečiau tą beprasmišką užsiėmimą, tiksliau atidėjau iki tol, kol vaikai paaugs.
Atsakyti
Na, pas mane ji netvarko nieko, kas yra spintose, stalciuose etc. Daiktus i vietas susidedu pati, skalbinius tvarkau taip pat pati.
Pas mus namu tvarkytojos paieskos iniciatorius buvo mano vyras wink_3.gif, nes as pastoviai "engdavau" ji, kad padetu man susitvarkyti, o jam tvarkymuisi skirti puse savaitgalio visai nesinorejo.
Manau, kad laika galima ir daug prasmingiau praleisti soske.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabriele: 13 sausio 2005 - 11:18
Liu, aciu biggrin.gif
Del tvarkytojos tai pas mus atpuola toks varijantas.. Ne viena nesutiktu tvarkyti, nes namie - anyta.. O ji pas mus zmogus su "fokusais"
Atsakyti
Sveiki, aš skaičiau ir raudau iš gėdos, visos mamytės tokios darbštuolės , viską suspėja, o aš tikra tinginė- samdau moterį , kad ateitų namus tvarkyti. Kaifas nerealus, grįžti iš darbo namo, kambariai tvarkingi , švara kvepia, rūbai sulyginti.Atsimenu , kai su vyru šeštadienio rytą risdavomės iš lovų ir eidavom tvarkyti kambarių, aš jau penktadienio vakare negalėdavau užmigti, nes žinojau, kad švariai švariai sutvarkyti man kambarių neužteks jėgų, o ir šeštadienis sugadintas.Tad sakau, mamytės, jei tik turit galimybę, nevarkit, samdykit namų tvarkytoją, atrasit daug kitų įdomesnių dalykų thumbup.gif
Atsakyti
aš darau taip: vieną dieną - pora kamb, kitą dieną - porą kamb ir tt, nors grėgnu skurliu kiekvieną dieną perbėgu, nes 2.gif yra.
neapsikraunu daiktais, šveičiu lauk kas nereikalinga ir negaudau kiekvienos dulkės. O geriausiai tai vyras vieną sykį pasakė: sako, ką , svečių ateis, kad grindis plauni megalol.gif
Atsakyti
As merginos tai samdau labai fain moteriske.Pas mane visas namas nu jei apeiciau visa tai turbut nepasikelciau dvi paras ir dar pikta buciau.Ji pas mane dirba viena kart savaiteje tai kaip ir savaitgalis lieka laisvas.O paskui dar kada su skuduriuku per grindis pereinu ir uztenka.Bet vonia du tuoletai 5 kambariai ir rubu lyginimas tai jau palieku jai.Knisasi ji visa diena.Bet jei reikia sutvarko ir spintas ir virtuves spinteles ir orkaite isveicia ir grindu plyteles.Na aisku reiketu kad pora kart savaiteje ateitu, bet kad neisgalim.
Pradzioj man ta mano "namu darkytoja" ziauriai nepatiko, nu nepatiko nors tu ka.O dabar thumbup.gif .Pripratau prie zmogaus ir mano mazoji prie jos prisiriso.Sako: "vaikeli, jei tau reikes kada mazja paziuret sakyk, man pas tave but malonumas".Na ji viena, jos vaikai ir anukai kitam mieste, o pas mane namas kiemas. Bet as cia jau ne i tema. blush2.gif
Atsakyti
Nežinau, aš turbūt negalėčiau leisti svetimam žmogui tvarkytis mano namuose g.gif Kartais vyro motina, kai svečiuose būna dega noru padėt , bet negaliu aš kad kažkas lįstų į mano "reikalus", o be to paskui kol rasi kas kur padėta, tai iš vis šakes.Namų tvarkymas - tai mano darbas, ir nemėgstu kai netgi vyras lenda su savo pagalba schmoll.gif
Atsakyti
Violetik, tai kad ta namu tvarkytoja viska sudeda ten kur reikia.Pirmus kartus buna sunkiau, kol ipranta, o paskui gi zmogus nekvailas deda viska ten kur priklauso.Ir dar matai kai vietos daug tai net visos dienos neuztenka kad viska sutvarkyt.Taip kad geriau tai atlieka kitas zmogus,o as pati sau skirsiu ta diena arba vaikams.
Nors lyginimo neatsisakau, man tai kaip nusiraminimas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gabriele @ 2005 01 12, 20:00)
As samdau namu tvarkytoja viena kart per savaite wink_3.gif Nemanau, kad brangiai kainuoja - moku 35 Lt uz karta. Is pradziu buvo kazkaip nejauku, bet dabar yra super, kada zinau, kad ir savaitgaliai laisvi, ir namai svarus. Aisku kasdienine betvarke susitvarkau pati tongue.gif

O kokia tavo buto kvadratura? Ka ji uz 35 Lt. patvarko? Baisiai idomu, nes zadu pati samdyti. Ar tu buni namuose, kai ji tvarko, ar ji turi raktus?
Atsakyti
Savo namuose, seiminike esu as.

Ir man juos puoseleti ir priziureti vienas malonumas.
Daznai tai darome kartu su saviskiu, tai lyg koks zaidimas kuris uzsibaigia.... smile.gif
Atsakyti
As pritariu tom kurios samdosi pagalbininkes! Zinau Kaune labai gera imone, kuri tikrai pigiai ir labai kokybiskai dirba! Jei kam reikes galiu duoti kontaktus
Man isplove kilimine danga 15 kv tik uz 50 lt! likau labai patenkinta biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mamose @ 2005 02 16, 08:30)
O kokia tavo buto kvadratura? Ka ji uz 35 Lt. patvarko? Baisiai idomu, nes zadu pati samdyti. Ar tu buni namuose, kai ji tvarko, ar ji turi raktus?

Mamose, mes gyvenam name, tvarkomo ploto susidaro apie 130kv. Tvarkytojos darbas:
Grindų plovimas/ siurbimas
2 WC valymas
Kriauklių plovimas
Vonios valymas
Sanitarinių prietaisų valymas
Dulkių šluostymas
Kilimų valymas
Skalbyklos plovimas
Radiatorių valymas
Veidrodžių valymas
Virykles valymas
Langų vidaus ir išorės (šiltu metų laiku) valymas
Terasos; Balkono plovimas ir turėklų valymas
Židinio valymas
Šiukšlių kibiro ir konteinerio išplovimas

Na, atrodo viskas doh.gif blush2.gif
Dazniausiai bunu su dukra namuose, tik kitam aukste, nei tvarkoma. Bet buna, kad ir i parduotuve, poliklinika isvaziuoju, i lauka iseinam.
Nera namuose pas mus tokiu daiktu, kuriuos galima butu paimti, o mes nepastebetume. Pinigu nelaikom tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabriele: 23 vasario 2005 - 11:57