Įkraunama...
Įkraunama...

Per sklypa einantys elektros laidai

QUOTE(narvid @ 2011 04 14, 14:20)
o problema pradėjus projektuotis, pasidarėm topo nuotrauka paaiškėjo kad viena net nekliudo sklypo o kita per viduri užstatimo zonos. pasak arhitekto keisti užstatimo zona sunkus atvejis, reik iškelinėti el kabeli.

QUOTE(narvid @ 2011 04 14, 17:14)
čia lietuva.
pridedu topo ir detalaus nuotraukas gal kas aiškiau bus. sklypas

Peržiūrėjau - nu jooo, čia lietuva, lietūs lyja doh.gif
Šioje situacijoje aš rinkčiausi iš esmės kur man patogiau turėti namą (pagal naują toponuotrauką, užstatymo zoną galima kelti link gatvės arba į gilumą nejudinant to kabelio). Šiaip sklypas yra pailgas ir statant namą toliau nuo gatvės daug vietos užims įvažiavimas (ir kaina bus nemaža jo įrengimo). Iš kitos pusės - gatvė yra pietinėje pusėje, gal namo zonavimas per vidurį priekį paliekant "poilsiui", o užnamį "daržui" ir visai neblogas.
Aišku, verta prieš priimant sprendimą iš principo pasitikrinti, kokia būtų maždaug kaina ir trukmė detalaus plano keitimo ir kabelio iškėlimo ir ar tai tinka.
Atsakyti
QUOTE(Pauliuss @ 2011 04 15, 10:45)
Is to kaip nupasakojot ir ka pamaciau, nieko cia labai matyt ir neprigalvosi. Reik pasidaryt iskelimo projekta ir tiek jeigu norit pasididint sklypo uzstatymo teritorija.
O kaip tie projektai daromi, cia jau jusu nusamdyto architekto kompetencijos reikalas. As cia tikrai visos proceduros neaprasynesiu biggrin.gif

tas ir domina ar reikia projektu, su kuo derinti. ir iš vis kodel aš turėčiau jei kabelis kaimino mano nuosavybėje. gal tesiok pareiklalauti iš kaimyno kad savo turta pasiimtu iš mano sklypo. ar kreiptus į tinklus kad iki skaitliuko jam tinklai normalu įvadą atvestu, nes čia kiek suprantu vos ne savavališkai atsivedes prieš n. metų (gal kaškada tai buvo normalų)
dabar laukiu iš lestos tikslesnės info del kabelio. kas ir kaip ten.
Atsakyti
QUOTE(narvid @ 2011 04 15, 12:22)
tas ir domina ar reikia projektu, su kuo derinti. ir iš vis kodel aš turėčiau jei kabelis kaimino mano nuosavybėje. gal tesiok pareiklalauti iš kaimyno kad savo turta pasiimtu iš mano sklypo. ar kreiptus į tinklus kad iki skaitliuko jam tinklai normalu įvadą atvestu, nes čia kiek suprantu vos ne savavališkai atsivedes prieš n. metų (gal kaškada tai buvo normalų)
dabar laukiu iš lestos tikslesnės info del kabelio. kas ir kaip ten.

Jei kabelis eina iki kaimyno skaitliuko, tai greičiausiai jis ne kaimyno, o LESTO. Standartinės nuosavybės ribos yra "iki skaitliuko" - LESTO, "už skaitliuko" - savininko. Tam tikrais išskirtiniais atvejais surašo kitokį nuosavybės ribų aktą. Mums surašė kitokį, aš pasirašiau, bet jei LESTO nuosavybės ribų akto su savininko parašu neturi, tai galioja standartinis.
Kadangi detaliajam plane kabeliai pažymėti (neteisingoje vietoje, bet bet vis tiek yra), jūsų sklypo registracijos dokumentuose bus registruoti elektros kabelio apsaugos servitutas. Kadangi servitutas yra, manau pareikalauti nieko neišeis.
Atsakyti
sveiki
ledus lyg jau pajudinom. Nuvykom į LESTO, aiškintis dėl kabelio iškelymo iš sklypo. Direktorėlis vartė, vartė detalų planą, topo nuotrauką, tada atsivertė savo el. linijų planus. Pasakė kad tas laidas yra ryšininkų o ne jų. tipo ko čia ieški nieko nepametusi. Po to sumąstė pažiūrėti, pasikvietė pavaldinį ir liepė važiuoti, pažiūrėti "pagal faktą". Nu nuvažiavom, pradėjo tikrinti....laksto po sklypą ...aš tai nieko nesuprantu ar jis ten ką randa ar ne...ten kur pažymėta detaliajam plane lyg jam pypsi, kad el. kabelis. O aukščiau, kurį reikia iškelti, jam kaip ir rodo kad yra kabelis, bet ne elektros tinklų. Sako: turbūt ryšių kabelis, kreipkis pas juos.
Skambinom tiems kurie darė topo, tie sako: tikrai ,ten el. kabelis. tada nuvarėm pas kaimynus. Tie sako kad prieš 8 metus vedė jiems el., po to parodė kaip vesta, būtent ten kaip rodo topo nuotrauka.
Nuvarau į teo, klausiu ar tas kabelis ne jūsų, inžineriokas pažiūrėjas į topo pasako , kad tikrai ne jų... prašau kad nuvažiuotumėm patikrinti. Nuvažiavus jie randa savo kabelį ten kur yra pažymėta topo. O tas kur neaišku kieno, patikrina, jiems rodo kad el. kabelis.
Tada nuvarau vėl į lesto. Laimė, direktoriukas gėrė kavą pas inžinerius, sakau: kad teo ten rado el. kabelį. Iškart nesutinka, bet pajuokavus, kad teks kastuvo pagalba aiškintis savininką. vienas inžineriokas sako: nesižudyk, o parodyk savo dokumentus...susitikrina su turima info savo kompe...ir randa ten el. kabelį, doh.gif net ir pas save.
"trys dienos lakstymo", vien dėl to kad iškart ne ant to inžinieriaus pataikėm verysad.gif

pažadėjo mums nuo to kabelio el. pajunkt, o kaimynam naujai pravest. po poros dienų paskabino, nuvaževom pas sekretore pasirašėm sutarti už 15kw sumokėjom 603lt..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo narvid: 23 balandžio 2011 - 20:31