Sveikos,
Keliavau po Australiją daugiau nei mėnesį. Iki šiol svaigstu, kaip noriu atgal. Buvau vasario-balandžio mėnesiais New South Wales.
Bijantiems ryklių pasakysiu taip: gali ir nuo uodo numirt, tikimybė daug didesnė

Aš maudžiausi kas dieną, kai tik buvau prie vandenyno. Maudynėms skirtos vietos labai gerai ir atidžiai stebimos, jos labai nedidelės, bet ne tiek dėl ryklių, o dėl povandeninių srovių
Surfingas-nuostabiausiais, smagiausias ir visoks kitoks -iausias sportas. Esmė - kad kas nors būtų giliau, nei tu
Žmonės - tikra tiesa ir joks ne gandas, kad be galo draugiški. Aš susipažinau su minimum 300 žmonių (kelionė tokia buvo, nedetalizuosiu). Jie šilti, draugiški, jiems bet kas iš Europos - vienodas, neskirsto, kaip pas mus-britas gerai, lietuvis nusikaltėlis. Į imigrantus DAUGUMA žiūri teigiamai, nes labai trūksta darbo jėgos.
Maistas: britiškas. Man patinka apskritai, tai patiko ir ten. Išmokau gaminti Pavlovą ir žinau, kad pagirioms geriausiai padeda cola
Imigracija: lengviausia, jei turi darbdavį. Tuomet jis pildo paraiškas, įrodo, kaip jam baisiai nuostabiai tavęs reikia ir t.t. Kas norit emigruoti, netingėkit ir pasiskaitykit jų imigracijos puslapį www.immi.gov.au. Ten galėsit pasitikrinti, galbūt tinkate dalyvauti jų naujoje programoje, kurioje skelbiamos trūkstamos specialybės. Išsilaikykit IELTS egzaminą, surinkit pakankamai taškų ir vualia, viza jūsų. Beje, iš vidinių šaltinių girdėjau, kad AUS planuoja kelti imigrantų kvotas-tiesiog neužildo darbo jėgos trūkumo.
Kas ieškot nekvalifikuoto darbo - pasidomėkit darbu anglies kasyklose, alyvuogių ar kitų augalų plantacijose.
Ai, kas ten dėl temperatūros svaigo: tai gruodį gali būti ir +40. Žiūrint, kurioj daly esi. Bet reik prisiminti, kad sezonai pas juo visiškai atvirkštiniai: Vasara Gruodį-Vasarį, žiema - birželį - rugpjūti. Taigi, proto daug nereikia, kad suprastum, kad jų žiemą ten vėsiau, nei +25. Vėlgi, kaip kur: jei Darvine, tai ten niekada žemos temperatūros nebūna. Jei Queenslande - būna ir minusiuko.
Tai kol kas trumpai tiek. Aš emigruoti į ten neplanuoju, per toli. Iš vis emigruot neplanuoju

Bet esu tikra, kad keliausiu ten ne kartą ir ne du. Na, tikiuosi... Nuostabi šalis...