Zrazai a la Rucelie
per ilgametę patirtį ištobulinau savo receptuką
faršą zrazams darausi pati. prieš maldama mėsą, į kombainą įmetu keletą morkų, svogūniuką, tik tada mėsą metu. gaunasi farše pačiame šiek tiek morkytės ir svogūno, man skanu

dar į faršą įmušu porą kiaušų, dedu nemažai džiūvėsėlių, prieskonių.
Įdarui imu marinuotus grybukus (aš darau su vokietukais...manau ir pievagrybiai žali gal nieko), tik persiverdu juos. susmulkinu mažulyčiais gabaliukais, kepu juos keptuvėje ant aliejaus kartu su burokine tarka sutarkuotomis morkytėmis ir kapotu svogūnu. kepu kol gaunasi vientisa masė. jeigu įdaro per mažai pasigaminu, no problem, iš likusio faršo kepu kotletus. jei per daug įdaro, irgi liuks, paskui tą likusį panaudoju troškinant zrazus.
patys zrazai man gaunasi panašūs į cepelinus. gatavą zrazą prieš kepant aš dar pavolioju džiūvėsėlyje, tada man neišsižioja kepant. apkepti reikia itin stropiai ir iš visų pusių, visaip tą zrazą keptuvėje makaluojant, kad gerai apkeptų.
Troškinimui darau tokį skystimėlį - į vandenį įkrečiu nemažai grietinės, pomidorų padažo (perku tokį su daržovėmis, liuks) ir kas lieka įdaro, irgi labai tinka. dar prieskonių aišku. galima truputį krakmolo įdėt, tada toks tirštesnis bus tas reikalas. nu ir pavirt reikia kokia 15min dar būtinai tuos zrazus, nes bent jau man jie labai dideli gaunasi, tai noriu kar tikrai būtų ne žalia mėsa viduj
skanaus