Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaulienos patiekalai

QUOTE(Lotose @ 2005 01 04, 20:44)
Labai aciu tau Sita uz recepta.Esu kazkada dariusi bet be bulviu,tesla dariau kaip ceburekams(su soda),labai jau sudziuve gavosi.Ryt pameginsiu tavo receptuka.





su citrina reikia truputi apšlakstyti ir jie suminkštėją ir uždengiu dar su lėkšte thumbup.gif o šiaip tai čia su soda yra tikras čičinskų receptas
Atsakyti
QUOTE(picolo @ 2004 12 20, 15:47)
O as panasiai darau, bet kitaip.Paimu kiaulienos nugarine, pamusu, pabarstau prieskoniais, tada dedu ant folijos i bletele, ant mesos dedu ziedais pjaustyta svoguna, majonezo, tarkuoto fermentinio surio ir pasaunu i orkaite, skonis superinis smile.gif  smile.gif  smile.gif


Issikepiau ir as ta kiaulienos nugarine su svogunais ir majonezu.Bet mesa tooooooooooookia kieta gavosi,jog neimanoma sukramtyt buvo cry.gif Rodos ir citrina paslaksciau ir kepiau neilgai(o gal ilgai?20/25min.)net nezinau g.gif Patarkit man neismaneliai,kaip issikepti kepsniuka taip,kad jis butu minkstas ir sultingas! blush2.gif
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matrioshka: 07 balandžio 2005 - 14:35
Zrazai a la Rucelie biggrin.gif
per ilgametę patirtį ištobulinau savo receptuką biggrin.gif
faršą zrazams darausi pati. prieš maldama mėsą, į kombainą įmetu keletą morkų, svogūniuką, tik tada mėsą metu. gaunasi farše pačiame šiek tiek morkytės ir svogūno, man skanu tongue.gif dar į faršą įmušu porą kiaušų, dedu nemažai džiūvėsėlių, prieskonių.
Įdarui imu marinuotus grybukus (aš darau su vokietukais...manau ir pievagrybiai žali gal nieko), tik persiverdu juos. susmulkinu mažulyčiais gabaliukais, kepu juos keptuvėje ant aliejaus kartu su burokine tarka sutarkuotomis morkytėmis ir kapotu svogūnu. kepu kol gaunasi vientisa masė. jeigu įdaro per mažai pasigaminu, no problem, iš likusio faršo kepu kotletus. jei per daug įdaro, irgi liuks, paskui tą likusį panaudoju troškinant zrazus.
patys zrazai man gaunasi panašūs į cepelinus. gatavą zrazą prieš kepant aš dar pavolioju džiūvėsėlyje, tada man neišsižioja kepant. apkepti reikia itin stropiai ir iš visų pusių, visaip tą zrazą keptuvėje makaluojant, kad gerai apkeptų.
Troškinimui darau tokį skystimėlį - į vandenį įkrečiu nemažai grietinės, pomidorų padažo (perku tokį su daržovėmis, liuks) ir kas lieka įdaro, irgi labai tinka. dar prieskonių aišku. galima truputį krakmolo įdėt, tada toks tirštesnis bus tas reikalas. nu ir pavirt reikia kokia 15min dar būtinai tuos zrazus, nes bent jau man jie labai dideli gaunasi, tai noriu kar tikrai būtų ne žalia mėsa viduj tongue.gif
skanaus biggrin.gif
Atsakyti
prašau patarimo kaip paruošti gerą, skanų eskalopą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2005 04 02, 10:29)
As tai tokius kumio gabalus paprasčiausiai pritrinu prieskoniais, odelę peiliuku supjaustau "tinkliuku" nenulupdama nuo mėsos ir kepu tol, kol paskrunda įpylusi į kepimo skardą šlakelį vandens. Paprasta, skanu ir visai gražiai atrodo  ax.gif


Ar didelius mėsos gabalus reikia kepti folijoje suvyniotus? paprastai blekoje iskepa, nesudziuna?
Atsakyti
orkaitėje kepu sprandinę. 1,5 kg gabalą itrinu druska su prieskoniais (būtinai mairūnu), palaikau ne šaldytuve apie 1 val. kepu 200 laipsnių temper. orkaitėje kartu su bulvėmis apie 1.5 valandos. kepu specialiame maišelyje, o kai mėsa iškepa, apkepu išėmus iš maišelio.
Atsakyti
Mergužėlės patarkite ką skanaus pasigaminti iš keulienos šoninės? Jau taip nusibodo plovas arba kepta su svogųnais schmoll.gif Norisi ko nors naujo ir skanaus g.gif
Atsakyti
Iš kiaulienos šoninės:

1. Supjaustyti apie 3cm storio gabalėliais, pamarinuoti "Santa Marijos" marinate kepsniams (yra įvairių skonių), kepti orkaitėje kartu su bulvėmis - laaabai skanu.

2. Supjaustyti riekelėmis, pabarstyti druska ir kariu, pavolioti miltuose ir kepti keptuvėje aliejuje. Galima naudoti ir kitus prieskonius, bet man karis tinka labiausiai. Valgyti su virtom bulvėm ir šviežiom daržovėm.

3. jei šoninės mažai, galima ją panaudoti kepant bulves. Mėsą supjaustyti mažomis riekelėmis, pabarstyti druska ir pipirais, apkepti aliejuje. Dėti supjaustytas bulves, išmaišyti ir kepti įprastai, kaip mėgstate. Tiesiog bulvės būna skanesnės, kai kepa su trupučiu mėsos. Aš dar dedu smulkintų svogūnų ir česnako.

4. išvirti sriubą, o mėsą panaudoti įdarams - blynelių, žemaičių blynų ar pan.

Na, nieko ypatingo, bet gal kas nors patiks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Smilga* @ 2005 08 24, 15:57)
Iš kiaulienos šoninės:

1. Supjaustyti apie 3cm storio gabalėliais, pamarinuoti "Santa Marijos" marinate kepsniams (yra įvairių skonių), kepti orkaitėje kartu su bulvėmis - laaabai skanu.

2. Supjaustyti riekelėmis, pabarstyti druska ir kariu, pavolioti miltuose ir kepti keptuvėje aliejuje. Galima naudoti ir kitus prieskonius, bet man karis tinka labiausiai. Valgyti su virtom bulvėm ir šviežiom daržovėm.

3. jei šoninės mažai, galima ją panaudoti kepant bulves. Mėsą supjaustyti mažomis riekelėmis, pabarstyti druska ir pipirais, apkepti aliejuje. Dėti supjaustytas bulves, išmaišyti ir kepti įprastai, kaip mėgstate. Tiesiog bulvės būna skanesnės, kai kepa su trupučiu mėsos. Aš dar dedu smulkintų svogūnų ir česnako.

4. išvirti sriubą, o mėsą panaudoti įdarams - blynelių, žemaičių blynų ar pan.

Na, nieko ypatingo, bet gal kas nors patiks  4u.gif



Oi kaip ačiūūūūū thumbup.gif vis kas nors naujo, tik dabar jau sekančiam kartui biggrin.gif
Vakar padariau, kaip mano vyras išsireiškė "šiupinį" - visko daug vienam puode biggrin.gif
Žodžiu supjausčiau šoninę nedideliais gabalėliais, apkepinau, išgriebiau į puodą ir užpylusi vandeniu bei pridėjusi prieskonių užkaičiau. Tada į likusius nuo šoninės riebaliukus sudėjau 1 pokelį vištienos kepenėliu, supjaustytą morką ir svogūną, bei supjaustytus pievagrybius. Viską gerai sukepinau, sudėjau į puodą su šonine ir dar patroškinau apie 20 min. Tada 1 bankė konservuotų pupeliu su pomidorais + šaukštas pomidorų padažo. Užvirė ir išjungiau. Valgėm su virtom apkeptom bulvėm ir šviežiom daržovėm thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kiaulieną plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos pjaustytų svogūnų; tada ant svogūnų dėti griežinėliais pjaustytus bulvius. Ir viską aptepti majonezu, sumaišytu su kiaušiniais (3 kiaušiniai, 4 šaukštai majonezo) ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 35 min. (Aš kepu 2 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200.
Atsakyti
QUOTE(M_T @ 2005 10 18, 21:57)
Kiaulieną plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos pjaustytų svogūnų; tada ant svogūnų dėti griežinėliais pjaustytus bulvius. Ir viską aptepti majonezu, sumaišytu su kiaušiniais (3 kiaušiniai, 4 šaukštai majonezo) ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 35 min. (Aš kepu 2 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200.


Skanaus!

Atsakyti
mmm, kaip skaniai atrodo smile.gif
Atsakyti