Kiaulienos ispjova pesto lukste
Labai skanu, ypac su namie gamintu pesto
Sveikos,
noriu pasiūlyti įdarytas kiaulių širdis
reikės:
kiauliu sirdziu{2vnt}
lašinukų{100g]
morkos{2vnt}
pievagrybiu{150g}
svogunai{2vnt}
raudonos paprikos,
šaukštas majonezo,
aliejaus,
česnako{pora skiltelių}
garstyčių,
prieskonių,{lauro lapelių,kvap. pipirų,druskos,medinių smeigtukų,folijos}
Širdis pamerkti šaltame vandenyjeir laikyti pora-tris valandas.
Nuvalytus pievagrybius,svogūnus,lašinukus,papriką,česnakąsupjaustykite kūbeliais,barstykite prieskoniais,pakepkite.
Kiek vėliau sudėkite ir tarkuotas morkas.
Puode užvirkite širdis,nugriebkite putas,dėkite laurų lapelių,berkite pipirus ir druskos.
Išvirtas ataušusias širdis ,įpjaukite ir prikimškite įdaro,susmaigstykite smeigtukais,aptepkite garstyčių ir majonezo padažu.
Laikykite apie 40min.
Suvyniokite į aliejumi išteptą foliją.
Dėkite į karštą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį
Tiekite su bulvių koše raugintais kopūstais.
Skanaus
noriu pasiūlyti įdarytas kiaulių širdis
reikės:
kiauliu sirdziu{2vnt}
lašinukų{100g]
morkos{2vnt}
pievagrybiu{150g}
svogunai{2vnt}
raudonos paprikos,
šaukštas majonezo,
aliejaus,
česnako{pora skiltelių}
garstyčių,
prieskonių,{lauro lapelių,kvap. pipirų,druskos,medinių smeigtukų,folijos}
Širdis pamerkti šaltame vandenyjeir laikyti pora-tris valandas.
Nuvalytus pievagrybius,svogūnus,lašinukus,papriką,česnakąsupjaustykite kūbeliais,barstykite prieskoniais,pakepkite.
Kiek vėliau sudėkite ir tarkuotas morkas.
Puode užvirkite širdis,nugriebkite putas,dėkite laurų lapelių,berkite pipirus ir druskos.
Išvirtas ataušusias širdis ,įpjaukite ir prikimškite įdaro,susmaigstykite smeigtukais,aptepkite garstyčių ir majonezo padažu.
Laikykite apie 40min.
Suvyniokite į aliejumi išteptą foliją.
Dėkite į karštą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį
Tiekite su bulvių koše raugintais kopūstais.
Skanaus
Nors tema jau apmirus, bet gal kas parasys kaip skaniai iskepti kiaules galva? buciau dekinga
Kiaulienos sprandinės kepsneliai
Kiaulienos sprandinės mėsą supjaustyti apie 1 - 1,5 cm storio gabalėliais. Aš marinavau su česnakine druska, pipiriais ir ant viršaus išspaudziau mažą česnako skiltelę. Kadangi neturejau laiko, tad pamarinavau gal tik penkiolika - dvidešimt minučių. Orkaitę įkaitinau iki 200 laipsnių, kepiau apie 40 min. Kaip praejo apie pusvalandis nuo kepimo pradžios, ant kepsnelių uždėjau tarkuotų morkų su majonezu ir česnaku.
Salia kepsnelių - pjaustyti vakuoti ir žali agurkai, pagardinti krapais ir sumaišyti su grietine - majonezu.
Skanaus!!!
Kiaulienos sprandinės mėsą supjaustyti apie 1 - 1,5 cm storio gabalėliais. Aš marinavau su česnakine druska, pipiriais ir ant viršaus išspaudziau mažą česnako skiltelę. Kadangi neturejau laiko, tad pamarinavau gal tik penkiolika - dvidešimt minučių. Orkaitę įkaitinau iki 200 laipsnių, kepiau apie 40 min. Kaip praejo apie pusvalandis nuo kepimo pradžios, ant kepsnelių uždėjau tarkuotų morkų su majonezu ir česnaku.
Salia kepsnelių - pjaustyti vakuoti ir žali agurkai, pagardinti krapais ir sumaišyti su grietine - majonezu.
Skanaus!!!
Gal kas žinot kokį įdomesnį suktinukų gaminimo būdą? Galvoju kepti orkaitėje, tik nežinau ar dėti tiesiog juos į skardą ar dar kokių riebalų pilti ir prieskonių berti? Gal folija pridengti kepant? Ar geriau pirma keptuvėje aplamai paniruotus apkepti ... Gal kokį įdarą pikantišką žinote?
Papildyta:
Mano močiutė kiaulės galvą išvirdavo, man atrodo pridėdavo dar kokios ir liesesnės mėsos, karką, tada nuimdavo mėsą nuo kaulų . pasmulkindavo truputį ir visą tai sukrėsdavo į kiaulės skarndį, kurį dar pavirdavo bet jau nedaug, na kad pats skarndis išvirtų ir paslegdavo, skanu budavo , o pati esu kepusi pagal šitą receptą, skaniai pavyko tik man tos daržovės skardoje ištižo, pasvilo, tikrai netiko į jokį padažą
Papildyta:
QUOTE(Jurguras @ 2013 01 29, 16:46)
Nors tema jau apmirus, bet gal kas parasys kaip skaniai iskepti kiaules galva? buciau dekinga
Mano močiutė kiaulės galvą išvirdavo, man atrodo pridėdavo dar kokios ir liesesnės mėsos, karką, tada nuimdavo mėsą nuo kaulų . pasmulkindavo truputį ir visą tai sukrėsdavo į kiaulės skarndį, kurį dar pavirdavo bet jau nedaug, na kad pats skarndis išvirtų ir paslegdavo, skanu budavo , o pati esu kepusi pagal šitą receptą, skaniai pavyko tik man tos daržovės skardoje ištižo, pasvilo, tikrai netiko į jokį padažą
QUOTE(latte.. @ 2013 03 04, 20:35)
Atrodo labai skaniai
Turiu gabalą kiaulienos nugarinės su nedideliais šonkauliukasi, ką velykom skanau sugalvoti?