Sveikutės,
Turėjau tokia problemą. Išbridau, dabar stengiuos neleisti jai grįžti. Sveikimas buvo skausmingas, bet vertėjo. Taip pat pažistu moterį, kuri visiems nuoširdžiai dalijo gyvenimo džiaugsmą, kol nesusirgo pačia juodžiausia depresija, tegali gulėt lovoj ir žiūrėt į lubas. Ji buvo nerealiai stipri ir labai savimi rūpinosi, bet deja... Jei truks pokalbio, galit rašyt į A.Ž. Žinau, kaip kartais reikia, kad suprantantis žmogus išgirstu.
Ir nepamirškit - dėl gripo niekas savęs nekaltina, nesigraužkit, kad sergat.
Sveiki ar sveikos. esu viena is tu, kuri po zingsneli brenda is derpresijos. stengiuosi rasti ivairiausiu budu susigrazinti normalu gyvenima, nors kartais atrodo, kad dedu viena zingsni i prieki ir du atgal. Visai neseniai lankiau relaksacini masaza, labai patiko, o masaziste patare pasidometi autogeninemis treniruotemis - saviitaiga, streso iveikimas, na manau mintis nebloga, tik kol kas niekur nerandu siu grupiniu uzsiemimu, gal kas nors zinot ir galit padet...Buciau dekinga. O siaip tai visom noreciau palinket - mylekit save, nesedekit namuose ir neverkit, nerimas ateina, bet turi praeit. mes stiprios- iveiksime ir tai
dekui uz palinkejimus, bet labai sunku save kontroliuoti, kai esi tokioj busenoj

Kad sunku kontroliuoti zinau puikiai, mane net nupurtydavo nuo tu pasakymu - susiimk, nepasiduok, esi jauna... Noredavosi net per veida uzvaziuoti karksiantiems. Na manau tai imanoma suprasti tik pabuvus panasioj situacijoj, ar busenoj. Galiu pasidalinti tik tokiomis savo mintimis, kad paciu kritiskiausiu momentu as norejau zinoti, kad tai tikrai baigsis, kad yra daugybe panasius sunkumus kencianciu zmoniu, kad jiems skauda fiziskai ir depresija, tai nera paprasciausiai bloga nuotaika..savanaudiska, bet labai reikalinga informacija kencianciam zmogui. Praejo nemazai laiko kol nustojau pati verkti ir noreti buti tamsiame kambaryje vienui viena. dar noriu pridurti, kad turiu nuostabia seima, bet turejo praeiti tam tikras laiko tarpas kol namiskiai suprato, kad jie niekuo deti, kad mano liga yra tik mano psichikos silpnumas ir , kad man reikia laiko. Siuo momentu dar nesijauciu stipri, todel lankau psichologo konsultacijas ( ji sako, kad su manimi juodai daug darbo), kartais nueinu i baseina, masaza ir va dabar skaitau knyga apie autogenines treniruotes, tik bijau, kad visgi visa tai yra lasas juroj, ir kad nerimo saknys daug daug gilesnes. Bandau rasti megsatmu veiklu, kad ir auginti geliu daigus, ar leistis i ilgus pasivaiksciojimus ( pries 3 men. deka depresijos vos uzlipau laiptais i antra auksta). Todel dar karta noriu pasakyti - TAI PRAEIS, o kad nesikartotu reikia turbut tik tiketi savimi, savo buvimu sioje zemeje, juk gyvybe mums duota ne siaip sau, ir greiciausiai, kiekvienas skausmas vidinis ar isorinis yra mums skirtas tam , kad mes dar labiau subrestume,m suaugtume......SEKMES VISOMS

QUOTE(Dujokaukee @ 2007 02 28, 10:06)
Sveikos. Aš taipogi "sėdžiu ant vaistų" jau bene metus ir dar teks bent porą metų į priekį, kad gydymas būtų sėkmingas. Pas mane padidėjęs jautrumas jau nuo vaikystės. O šiaip veikiausiai sergu todėl, kad esu durna, nes nemoku savęs kontroliuoti. O ir šiaip... nuobodi istorija...
nesi tu durna, nesakyk taip ant savęs......
nuo to viskas ir prasideda, pasakyk aš protinga tai bus pirmas žingsnis
Keista
Realiai tai man klausimas kyla kas yra depresija?
nu vat teip kas atsakys?
Nu liudna nelinksma wtf?
Jei saves negali priversti kazka keisti, kazkur eiti, kazka daryti - tai taves niekas neprivers.
O siaip bet kokie vaistai slopina cheminius junginius kurie sukelia taip pavadinkime jausmu gama.
Tad visgi as pasilieku prie nuomones, kad reiketu ne vaistus ryti o pas psichologa lankytis ir zinoma jei pinigine leidzia genu susileisti
doze aisku kazin ar visi gali skristi i USA ir dar tukstancius moketi uz ampole, kuri pakoreguotu trukstomu chormonu gamyba.
Realiai tai man klausimas kyla kas yra depresija?

Nu liudna nelinksma wtf?
Jei saves negali priversti kazka keisti, kazkur eiti, kazka daryti - tai taves niekas neprivers.
O siaip bet kokie vaistai slopina cheminius junginius kurie sukelia taip pavadinkime jausmu gama.

Tad visgi as pasilieku prie nuomones, kad reiketu ne vaistus ryti o pas psichologa lankytis ir zinoma jei pinigine leidzia genu susileisti

QUOTE(nohobo @ 2007 03 05, 19:16)
Keista
1. Realiai tai man klausimas kyla kas yra depresija?
Nu liudna nelinksma wtf?
2. Tad visgi as pasilieku prie nuomones, kad reiketu ne vaistus ryti o pas psichologa lankytis ir zinoma jei pinigine leidzia genu susileisti
doze aisku kazin ar visi gali skristi i USA ir dar tukstancius moketi uz ampole, kuri pakoreguotu trukstomu chormonu gamyba.
1. Realiai tai man klausimas kyla kas yra depresija?
Nu liudna nelinksma wtf?

2. Tad visgi as pasilieku prie nuomones, kad reiketu ne vaistus ryti o pas psichologa lankytis ir zinoma jei pinigine leidzia genu susileisti

sėsk, už rašybą - du.
o neuromediatorių gamybą pakoreguoja ir antidepresantai, pone profesoriau

nesutinku, bet kokie cheminiai papildomi junginiai koreguoja bet kokius neuroninius tinklus, kurie yra atsakingi uz tam tikru ipulsu persiuntima ismegenis - chormonu gaminima.
Tad jei tu varotoji vaistus vienaip ar kitaip yra daromos modifikacijos nepagal evoliucijos desni, tai yra organizma priema ir padaroma zala nepataisomai. Ka reiskia genu koregacija, tai reiskia kad atstatomos zonos kurios yra pazeisdos del atraumos ar neisivysciusios kaip turetu buti.
Tad pone profesoria sesk du uz zinias.
Dar nemaciau ne vieno cheminio junginio kuris sugebetu taisyti dnr, maciau kurie modifikuoja ar keicia trukstamas zonas, bet jokiu budu ju neatstato. Taip tu gali gerti papildomus chemikalus, kad dirptinai sukelti tam tikru smegenu sriciu veikluma - kad jos pasigamintu reikiamus chormonus, bet tai nepataiso dnr klaidos - del kurios visa tai ir vyksta. Jug vaistus gerdama - kazkodel koju pirstu neatsiaugini.
Tad jei tu varotoji vaistus vienaip ar kitaip yra daromos modifikacijos nepagal evoliucijos desni, tai yra organizma priema ir padaroma zala nepataisomai. Ka reiskia genu koregacija, tai reiskia kad atstatomos zonos kurios yra pazeisdos del atraumos ar neisivysciusios kaip turetu buti.
Dar nemaciau ne vieno cheminio junginio kuris sugebetu taisyti dnr, maciau kurie modifikuoja ar keicia trukstamas zonas, bet jokiu budu ju neatstato. Taip tu gali gerti papildomus chemikalus, kad dirptinai sukelti tam tikru smegenu sriciu veikluma - kad jos pasigamintu reikiamus chormonus, bet tai nepataiso dnr klaidos - del kurios visa tai ir vyksta. Jug vaistus gerdama - kazkodel koju pirstu neatsiaugini.
QUOTE(nohobo @ 2007 03 05, 20:15)
bet tai nepataiso dnr klaidos - del kurios visa tai ir vyksta. Jug vaistus gerdama - kazkodel koju pirstu neatsiaugini.
tai sakai pakeitei nuomonę?

Genų inžinerija, kaip ir gydymas kamieninėmis ląstelėmis ES uždrausta. Manau neveltui. nes neištirta. dėl JAV nežinau. bet nemanau kad depresija šiuo metodu gydoma. nes depresijos atsiradimo prielaidų yra labai daug. o gal ir priežasčių.

QUOTE(nohobo @ 2007 03 05, 21:15)
nesutinku, bet kokie cheminiai papildomi junginiai koreguoja bet kokius neuroninius tinklus, kurie yra atsakingi uz tam tikru ipulsu persiuntima ismegenis - chormonu gaminima.
Pirma:išsilavinę žmonės tiek klaidų nedaro;
Antra:perskaičiau pasisakymą kelis kartus ir nieko nesupratau;
Trečia:iš kur ištraukei,kad depresija yra DNR"klaida".

Azalija> Nuomones nepakeiciau, depresija bet kuriuo atveju yra chormonu ar chormoniniu (taip vadinamu jausmu gamos) trukumo padarinys.
Paskutiniai komentatoriai ar del jusu neisprusimo tureciau kodel dnr klaida yra bet kokios ligos priezastis aiskintis?
Pirma rastingumas nenusako zmogaus intelekto ar isprusimo lygio. Jei taip galvojate tai man labai graudu ziureti i jus. Nes ir manjakas zudikas ar bet kuris gatves sukcius gali buti rastingas, bet intelektu nepasizimeti.
Va Azalija kuo puikiausiai gaudo mano minti ka noriu pasakyti, zinoma gal musu nuomones tam tikroje vietoje susikerta ir gal as noreciau, kad butu mano virsus. Bet jin kazkodel gal ir nevisiskai, bet puikiai supranta ka noriu pasakyti. Nors savo minciu destiti korektiskai ir nemoku.
Beto jei nemoku darmai lietuviskai rasyti nors ir esu lietuvis, tai nereiskias, kad nemoku rasyti apskritai. Puikiai galiu rasyti uzsienio kalbomis
jei tik jums patogiau prasom.
Azalija> ES ir taip kaip bailiai sedi ir nieko, kas praktiskai ne ju neisileidzia. O deretu nors medicinos technologinis vystimasis paspartetu. O tai ir privise visokiu zoleliu megeju pilna dabar.
Paskutiniai komentatoriai ar del jusu neisprusimo tureciau kodel dnr klaida yra bet kokios ligos priezastis aiskintis?
Pirma rastingumas nenusako zmogaus intelekto ar isprusimo lygio. Jei taip galvojate tai man labai graudu ziureti i jus. Nes ir manjakas zudikas ar bet kuris gatves sukcius gali buti rastingas, bet intelektu nepasizimeti.
Va Azalija kuo puikiausiai gaudo mano minti ka noriu pasakyti, zinoma gal musu nuomones tam tikroje vietoje susikerta ir gal as noreciau, kad butu mano virsus. Bet jin kazkodel gal ir nevisiskai, bet puikiai supranta ka noriu pasakyti. Nors savo minciu destiti korektiskai ir nemoku.
Beto jei nemoku darmai lietuviskai rasyti nors ir esu lietuvis, tai nereiskias, kad nemoku rasyti apskritai. Puikiai galiu rasyti uzsienio kalbomis

Azalija> ES ir taip kaip bailiai sedi ir nieko, kas praktiskai ne ju neisileidzia. O deretu nors medicinos technologinis vystimasis paspartetu. O tai ir privise visokiu zoleliu megeju pilna dabar.
QUOTE(nohobo @ 2007 03 05, 21:04)
1. Azalija> Nuomones nepakeiciau, depresija bet kuriuo atveju yra chormonu ar chormoniniu (taip vadinamu jausmu gamos) trukumo padarinys.
2. Pirma rastingumas nenusako zmogaus intelekto ar isprusimo lygio. Jei taip galvojate tai man labai graudu ziureti i jus. Nes ir manjakas zudikas ar bet kuris gatves sukcius gali buti rastingas, bet intelektu nepasizimeti.
3.Azalija> ES ir taip kaip bailiai sedi ir nieko, kas praktiskai ne ju neisileidzia. O deretu nors medicinos technologinis vystimasis paspartetu. O tai ir privise visokiu zoleliu megeju pilna dabar.
2. Pirma rastingumas nenusako zmogaus intelekto ar isprusimo lygio. Jei taip galvojate tai man labai graudu ziureti i jus. Nes ir manjakas zudikas ar bet kuris gatves sukcius gali buti rastingas, bet intelektu nepasizimeti.
3.Azalija> ES ir taip kaip bailiai sedi ir nieko, kas praktiskai ne ju neisileidzia. O deretu nors medicinos technologinis vystimasis paspartetu. O tai ir privise visokiu zoleliu megeju pilna dabar.
1. nebūtinai. labai gražiai akademiškai apibrėžia ligos.lt
Kaip ir visi psichikos sutrikimai, depresijai būdinga tiek biologinė, tiek ir psichologinė dimensijos
Depresijos priežastys.
1. Biologinės priežastys
* Biologinių aminų apykaitos sutrikimai
* Neuroendokrininės reguliacijos sutrikimai
* Kitos neurocheminės priežastys
* Genetiniai faktoriai
* Somatinės ligos
2. Psichosocialinės priežastys
* Gyvenimo įvykiai ir stresai
* Premorbidiniai asmenybės bruožai
* Psichoanalitiniai faktoriai
* Išmoktas bejėgiškumas
* Kognityviniai faktoriai
Depresijos priežastys.
1. Biologinės priežastys
* Biologinių aminų apykaitos sutrikimai
* Neuroendokrininės reguliacijos sutrikimai
* Kitos neurocheminės priežastys
* Genetiniai faktoriai
* Somatinės ligos
2. Psichosocialinės priežastys
* Gyvenimo įvykiai ir stresai
* Premorbidiniai asmenybės bruožai
* Psichoanalitiniai faktoriai
* Išmoktas bejėgiškumas
* Kognityviniai faktoriai
2. nusako. dėl nusikaltėlių - painioji IQ ir EQ.
3. Medicinoje atsargumas yra sveikintinas dalykas, nes žmogus - ne bandomasis triušis. ir juolab, kai depresijos priežastys nevienalytės, tokios technologijos kaip genų inžinerija - pavojingas reikalas.
Taip, esu prieš JAV bandymus su genais, genetiškai modifikuotą maistą ir kt "naujoves". būtent tas, kurių teigiamumas neišbandytas bent jau per tris kartas.