Įkraunama...
Įkraunama...

Sodros vykdomos išmokos: pensija, kompensacijos,

QUOTE(eeglele @ 2007 03 02, 13:38)
sveiki. gal kas esate susidure ar zinote kur kreiptis delseno zmogaus rupybos domumentu sutvarkmo ir ivairiu niuansu tuo klausimu?


Rūpyba nustatomo teismo keliu, pirma reikia kreiptis į savo apylinkės teismą, kad būtų nustatyta rūpyba.
Atsakyti
Sveikos, gal ir ne i tema bet idomu gal kas zinio.
Trakų rajone jei sukako 75 metai , zmogus turi invaliduma tai mokama globa jo artimiesiems kurie gyvena su juo zmonai , vaikams ir t.t.600 Lt kaip globejui ir + 50 Lt uz transporta, kaip kaime nes reik vazuot i vaistine, poliklinika. Zinau kad dokumentus tvarko poliklinikoj,paskui socialinis. Man tiesiog įdomu ar Vilniaus mieste tai galioja, ar tai tik Traku rajonui? Gal kas zino apie tai ?
Atsakyti
Labas rytas. Neradau tokios temos, todėl atidariau naują. Žinau, kad moka močiutei našlės pensiją už mirusį vyrą (mano dieduką), tai dabar galvoju, gal ir mamai tokia pensija priklauso g.gif . Kokiomis sąlygomis ją moka? Mano mama jau 20 metų našlė, bet dar ne pensininkė, tai gal jai dar nepriklauso. Dar girdėjau, kad pensija priklauso net ir tada, kai santuoka prieš mirtį buvo nutraukta, kažin tai tiesa? Ačiū.
Atsakyti
Noreciau paklausti,per kiek laiko nuo biuletenio pateikimo sodrai yra sumokami pinigeliai g.gif ? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rennate @ 2007 05 01, 12:02)
Noreciau paklausti,per kiek laiko nuo biuletenio pateikimo sodrai yra sumokami pinigeliai  g.gif ? Aciu  4u.gif


Ligos pašalpa skiriama per 10 darbo dienų nuo prašymo skirti šią pašalpą su visais reikiamais dokumentais gavimo Sodros teritoriniame skyriuje dienos ir per 5 darbo dienas pervedama į pareiškėjo asmeninę sąskaitą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BITUTIS @ 2007 05 01, 16:04)
Ligos pašalpa skiriama per 10 darbo dienų nuo prašymo skirti šią pašalpą su visais reikiamais dokumentais gavimo Sodros teritoriniame skyriuje dienos ir per 5 darbo dienas pervedama į pareiškėjo asmeninę sąskaitą. smile.gif

Per 5 dienas g.gif O as jau laukiu kokias 3sav.... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rennate @ 2007 05 01, 15:26)
Per 5 dienas  g.gif  O as jau laukiu kokias 3sav.... blink.gif


per 5 nuo tada kai paskiria, o skiria dar 10 darbo dienu, tai realiai taip ir iseina, kad 3 savaites, o kadabgi buvo daug iseiginiu tai ir daugiau iseis mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas galėtų informuoti tokiu klausimu?
Jeigu iš darbo atleistas žmogus, pvz kitą dieną dėl ligos pasiima nedarbingumo lapelį, ar bus apmokėtos tos dienos? Ar kai žmogus tampa bedarbiu, tai nuo sekančios dienos praranda soc. garantijas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(viltuke @ 2007 05 29, 14:10)
Gal kas galėtų informuoti tokiu klausimu?
Jeigu iš darbo atleistas žmogus, pvz kitą dieną dėl ligos pasiima nedarbingumo lapelį, ar bus apmokėtos tos dienos? Ar kai žmogus tampa bedarbiu, tai nuo sekančios dienos praranda soc. garantijas?  g.gif


18. Ligos pašalpa skiriama ir mokama, jeigu teisė ją gauti atsirado darbo laikotarpiu, įskaitant bandomąjį laikotarpį ir atleidimo iš darbo dieną.

Jeigu asmens laikinasis nedarbingumas, prasidėjęs draudimo laikotarpiu, tęsiasi po atleidimo iš darbo, ligos pašalpa mokama tik dėl tos ligos ar traumos, dėl kurių jis tapo nedarbingas iki atleidimo iš darbo.

Jeigu apdraustojo asmens laikinasis nedarbingumas dėl šeimos nario slaugos, prasidėjęs draudimo laikotarpiu, tęsiasi ir po apdraustojo atleidimo iš darbo, ligos pašalpa mokama tik dėl tos ligos ar traumos, dėl kurių jo slaugomas šeimos narys tapo nedarbingas iki apdraustojo asmens atleidimo iš darbo.

Dėl garantijų tai sveikatos draudimas (galima pas gydytoj1 lankytis ir pan.)
pagal LR Sveikatos draudimo įstatymą asmenys, už kuriuos mokamos privalomojo sveikatos draudimo įmokos, ir asmenys, mokantys privalomojo sveikatos draudimo įmokas, laikomi apdraustaisiais nuo tos dienos, kurią už juos buvo pradėtos mokėti arba jie pradėjo mokėti šias įmokas. Asmenys, apdraustaisiais laikomi dar vieną mėnesį po to, kai už juos nustota mokėti ar kai jie nustoja mokėti nustatyto dydžio įmokas, jeigu šios įmokos prieš tai buvo mokėtos paskutinius 3 mėnesius.
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 05 29, 16:36)

aciuks.gif
Atsakyti
Sveiki. Bandysiu visų pirma aiskiai papasakoti situaciją, tada įvardysiu klausimą.
Mano dviejų vaikų tėvas mirė prieš 9 men. Prieš 15metų jis buvo vedęs, su pirma zmona susilaukė dukters,prieš 10 metų išsiskyrė (neoficialiai).Jo pirmoji zmona pradėjo gyventi su kitos tautybes vyru ir su juo susilaukė dukters, kuriai suteikė buvusio vyro pavardę ir tėvystę (nes dokumentaliai jie dar buvo neišsiskyrę). Kai mes pradėjome su tuo vyru gyventi kartu (vedę nebuvom,susilaukėm dviejų vaikų),jis dokumentaliai išsisikyrė su savo buvusia žmona. Alimentus priteisė mokėti vienai mergaitei (tai, kurios jie kartu susilaukė), o dėl kitos mergaitės (kuri gimė gyvenant su kitos tautybės vyru) buvo isduotas pareiškimas ,kuriame juodu ant balto parašyta,kad jo buvusi žmona atsisako alimentų antrai dukrai,nes ji yra kito vyro dukra. Dabar, kai jis mirė, buvo paskirta našlaicių pensija mano vaikams, tai pirmai jų dukrai,ir tai mergaitei, kuri yra ne jo.Pagal pavardę jai priklauso ta našlaičių pensija, bet kaip ir minejau yra toks dokumentas,kur įvardyta kieno ta mergaitė.Klausymas kyla toks: ar teisingai šiai mergaitei paskirta našlaičių pensija, ir ar neturėtų tuo pasirūpinti sodra? Aš bandžiau sodroje paaiškinti situaciją, bet ten gavau atsakymą kad jiems neįdomu.



p.s. Labai stengiausi aiškiai papasakoti situaciją,tikiuosi man pavyko.Iš anksto dėkoju už atsakymus.
Atsakyti
Bet juridiškai mergaitė tai turi to tėvo pavardę ir ji įstatymiškai yra jo dukra, ir be to nuginčyti tėvystę turėjo pats tėvas (dar būdamas gyvas), bet jis to nepadarė, nors ir tiksliai žinojo, kad vaikas ne jo. Tai jis kaip ir pripažino tėvystę (nebūtinai gi vaikas turi būti gimęs iš biologinio tėvo). Kad nuginčyti tėvystę - reiktų kreiptis į teismą.
O kuom čia dėta Sodra? Pagal juridinius dokumentus, tai mergaitė turi tėvo pavardę, tai nenuginčyta ir kokiu pagrindu ji gali nemokėti, tėvystę tai nuginčija teismas, bet tam reikia įrodymų, tai dabar Sodra turi kreiptis į teismą, kad tai nuginčytų, o kokio pagrindu? Kaip ji tai įrodys? ir abejoju ar Sodrai iš vis įdomu. Jeigu pats tėvas būdamas gyvas nenuginčijo tėvystės, tai tikrai teismas atsižvelgtų į šį faktą, vadinosi jis pripažino tėvystę.
Atsakyti