Įkraunama...
Įkraunama...

Skarlatina

QUOTE(cute @ 2008 03 26, 16:47)
Mano dukra susirgo trečią kartą  doh.gif  Vėl ligoninė sad.gif Vėl penicilinas į veną. Vėl per šventes ir ligoninėj žinoma konvejeriu viskas.  Vėl niekas nepaėmė pasėlio iš gerklytės, kad nustatyti bakterijos jautrumą antibijotikui. Daktarei mat neargumentas pasirodė trečias kartas  doh.gif

blink.gif blink.gif blink.gif Bet kodėl?? Gi rašo, kad persirgus šia liga ji daugiau nebepasikartoja, aišku pasitaiko atvejų, kad susergama vėl, bet kad jau trečią kartą suserga šia liga, nieko nebesuprantu unsure.gif Užjaučiu jus console.gif
Na, o mums jau leido gydytoja eiti į darželį, gavusios poliklinikos naują knygą, kurioje visokie pakeitimai dėl ligų, pasirodo dabar užtenka namie prabūti dvi savaites, o ne tris kaip seniau, ir jau galima eiti į kolektyvą, taip kad mes jau skaitomės pasveikusios ir pirmadienį keliaujam į darbukus. Be to, ši liga mums labai lengvai praėjo, tik išgąsčio daugiau buvo, tikiuosi ji nebegrįš, ko linkiu ir kitiems sergantiems ar sirgusiems vaikiukams 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Čiunčia @ 2008 03 27, 17:56)
blink.gif  blink.gif  blink.gif Bet kodėl?? Gi rašo, kad persirgus šia liga ji daugiau nebepasikartoja, aišku pasitaiko atvejų, kad susergama vėl, bet kad jau trečią kartą suserga šia liga, nieko nebesuprantu  unsure.gif Užjaučiu jus console.gif 
Na, o mums jau leido gydytoja eiti į darželį, gavusios poliklinikos naują knygą, kurioje visokie pakeitimai dėl ligų, pasirodo dabar užtenka namie prabūti dvi savaites, o ne tris kaip seniau, ir jau galima eiti į kolektyvą, taip kad mes jau skaitomės pasveikusios ir pirmadienį keliaujam į darbukus. Be to, ši liga mums labai lengvai praėjo, tik išgąsčio daugiau buvo, tikiuosi ji nebegrįš, ko linkiu ir kitiems sergantiems ar sirgusiems vaikiukams  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Vat dėlt to "kodėl" kelias naktis internete sėdėjau, nes iš gyvų daktarų atsakymo negausi. Vieni išvis kraipė galvas ir sakė, kad taip negali būti, ta prasme kažkurį tai kartą diagnozė buvo neteisinga, kiti sakė, kad nesusidarė imunitetas, dėl to vis pasigauna, treti išvis be nuomonės net ir paklausus...
Ką man pavyko rasti anglų kalba interneto platybėse: pasirodo pastaraisiais metais vis dažniau pasitaiko atveju, kai A streptokokas mutuoja ir išsigimsta sad.gif Ir jo neima ne tik penicilinas, bet ir joks kitoks antibiotikas. Mokslininkai vis dar neranda alternatyvaus gydymo. Kalbėjau apie tai su mus antrą kartą gydžiusiu infekcinės vedėju, tai toks jausmas, kad lyg ir girdėjo apie tai, bet kas iš to verysad.gif
O dėl tų dviejų savaičių vietoj trijų tai gera naujiena smile.gif Nors šį kartą man mažiausiai norisi skubėti su daržu.
Eilinį kartą liūdna ne tik dėl mūsų medicinos sistemos, bet ir dėl medikų atmestinio darbo. Nėra blogiau, kai daktaras eina į darbą kaip prie konvejerio gamykloje.
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2008 03 27, 21:17)
Vat dėlt to "kodėl" kelias naktis internete sėdėjau, nes iš gyvų daktarų atsakymo negausi. Vieni išvis kraipė galvas ir sakė, kad taip negali būti, ta prasme kažkurį tai kartą diagnozė buvo neteisinga, kiti sakė, kad nesusidarė imunitetas, dėl to vis pasigauna, treti išvis be nuomonės net ir paklausus...
Ką man pavyko rasti anglų kalba interneto platybėse: pasirodo pastaraisiais metais  vis dažniau pasitaiko atveju, kai A streptokokas mutuoja ir išsigimsta sad.gif Ir jo neima ne tik penicilinas, bet ir joks kitoks antibiotikas. Mokslininkai vis dar neranda alternatyvaus gydymo. Kalbėjau apie tai su mus antrą kartą gydžiusiu infekcinės vedėju, tai toks jausmas, kad lyg ir girdėjo apie tai, bet kas iš to  verysad.gif
O dėl tų dviejų savaičių vietoj trijų tai gera naujiena  smile.gif  Nors šį kartą man mažiausiai norisi skubėti su daržu.
Eilinį kartą liūdna ne tik dėl mūsų medicinos sistemos, bet ir dėl medikų atmestinio darbo. Nėra blogiau, kai daktaras eina į darbą kaip prie konvejerio gamykloje.

Košmaras, tai kiek gi gali tas vaikutis antibiotikais gyvent unsure.gif Ką čia ir beklausti.... jei jau gydytojai abejingai žiūri verysad.gif
Va, dėl darželio tai ir gerai ir nelabai, jaučiu, kad ryt eisiu pas gydytoją, kad pratęstų vis dėlto mums dar pasisedėjimą namie, net nebežinau, bijau, kad vėl koks susas neprikibtų verysad.gif
Sėkmės jums ir stiprybės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Čiunčia: 27 kovo 2008 - 21:40
Sveikos mamos,
Ar teko kuria domėtis t.v. Kawasaki sindromu?
Kiek skaičiau internete, tai šios vaikų ligos simtomai visiškai analogiški skarlatinai (limfmazgiai, ,,avietinis liežuvis", besilupantys delnai/ padai, angina, karščiavimas, bėrimai...), tik tuo atveju gydymas antibiotikais yra absoliučiai neveiksmingas. Bėda ta, kad Lietuvoj negirdėjau, kad koks pediatras/daktaras apie šį sindromą kažką būtų užsiminęs ar bent įtaręs sad.gif. Nors medžiaga apie šį sindromą yra įtraukta į VU med. fakulteto pediatrijos programą ir bent jau naujai iškepti pediatrai turėtų apie tai išmanyti. Deja...
Taigi ligi šiol man neaišku, kuo praeitą gruodį sirgo mano dukra - skralatina (lengva forma, nes buvo tik limfmazgiai padidėję, gerklė raudona, pakarščiavo tris dienas ir ,,avietinis" liežuvis) ar tuo sindromu g.gif Nes nepastebėjau, kad nuo antibiotikų kažkoks žymus pagerėjimas būtų.Tiesiog praėjo po truputį ir tiek. Po mėnesio - vėl tas pats. Bet antrą kartą skarlatinos jau nediagnozavo, nes liežuvis ,,per mažai raudonas" pasirodė schmoll.gif . Vėl gavom antibiotikų schmoll.gif .Praėjo taip, kaip ir pirmą kartą - tiesiog po truputį. O dabar vėl turim anginą. Ir man po viso to visai neaišku, kuo mes čia sergam, ir išvis ar sirgom mes ta skarlatina.
Beje, kaip minėjau, Kawasaki sindromo gydymas visai kitoks, o antibiotikai tokiu atveju tik bereikalingas organizmo nuodijimas.
Tik kas Lietuvoj apie tai išmano? Mūsų pediatrė tik akis išpūtė ir tiek blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganiūkštė: 28 kovo 2008 - 10:21
http://www.sveikaszm...dicina/1042.pdf cia apie ta sindroma jei kas nores paskaityti geriau nesirgti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tulpe: 28 kovo 2008 - 15:39
QUOTE(tulpe @ 2008 03 28, 16:39)
http://www.sveikaszm...dicina/1042.pdf cia apie ta sindroma jei kas nores paskaityti geriau nesirgti

Skaičiau jau seniau. Bet aš deja ne medikė ir profesionalių išvadų daryti negaliu.Tik paspėlioti galima verysad.gif
Atsakyti
Siandien pasidarem kraujo, slapimo tyrimus ir kardiograma. Ryt eisiu pas gydytoja atsakymu ziuret. Taip širdį skauda, kad tik nebūtų komplikacijų. Daržely apvirto, truputį nusibrozdino keliuką, tai dabar sako, kad skauda. O aš bijau, kad nebūtų komplikacija į sanarius
Atsakyti
kraujo ir šlapimo tyrimai parodė, kad truputi leukocitu perdaug, bet po ligos, sakė, dar gali būti
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Kaip jau rašiau mums skarlatina praėjo gana lengvai ir gydytoja sakė, kad retai bepasitaiko sunkių formų. Mes taip pat pasidarėm visus tyrimus, kraujo tik hemoglobinas per mažas, tai kelsim dabar tongue.gif
jurda, nepergyvenk, gi nevisada būna tų komplikacijų 4u.gif Gal nereikia tiek daug apie jas mums prisigalvoti, o tai kai prisiskaitom, vaje vaje.... doh.gif pamenu ir pati pergyvenau, bet dabar, ligai praėjus, stengiuosi apie ją nebegalvot, tikiuosi viskas tekės ramia vaga smile.gif Visoms to linkiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Čiunčia: 03 balandžio 2008 - 19:28
Ačiū, truputį nuraminai.
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2008 04 04, 12:45)
Ačiū, truputį nuraminai.

Nėra už ką 4u.gif
Po skarlatinos sakė labai nusilpsta imunitetas ir nesunku pasigaut kokią ligelę, tai dabar stiprinam imunitetą žuvų taukais, po antibiotikų kurso geriam jogurto kapsules, o dar vitaminai, nežinau ar ne per daug visko, bet tikiuosi geriausio biggrin.gif
Atsakyti
Mums rekomendavo gerti vitaminus Pikovit sirupą. Nenorėčiau, kad taip greit vėl pasigautų kokią bacilą
Atsakyti