mano mazyliui kol kas tik 2 men, bet jau tenka primaitint misinuku, savo pienu dar bandysiu maitint bent iki trecio men, o paskui jau ziuresim, manau jau primaitint nuo 4 men , bet ne nezinaujau kad galima ir darzovem nuo tokio laiko, man mama sake kad virdavo kosytes skystas labai , kad galetume pro soske isciuplti, galvojau irgi kazka panasaus bndyt daryt

QUOTE(JovitukasL @ 2008 03 21, 16:51)
mano mazyliui kol kas tik 2 men, bet jau tenka primaitint misinuku, savo pienu dar bandysiu maitint bent iki trecio men, o paskui jau ziuresim, manau jau primaitint nuo 4 men , bet ne nezinaujau kad galima ir darzovem nuo tokio laiko, man mama sake kad virdavo kosytes skystas labai , kad galetume pro soske isciuplti, galvojau irgi kazka panasaus bndyt daryt 

Dėl papildomo maitinimo būtinai konsultuokis su savo gydytoja,žinoma reikia pradėti nuo daržovių tyrelių ir jokiu budu ne pro čiulptuką,reikia mokyt šaukšteliu

pritariu,reikia maitinti sauksteliu.O siaip gali pradeti nuo bulvytes su morkyte,vaisiu tyreliu..obuoliukas su morkyte,obuolys ir bananas,pabandyk keleto rusiu(parduotuvese ju nemzai)
Mums ju 5men,ir jau valgem banano,kartais duodu pagrauzti kietos dideles barankos
laaaaabai megsta
(aisku su prieziura)
Mums ju 5men,ir jau valgem banano,kartais duodu pagrauzti kietos dideles barankos

Mūsų dukrytei dabar 4,5 mėn. Iki 4 mėn. valgėm vien tik MP ir pakakdavo. Svorio priaugdavom pagal normas, nors gal galėtų būti ir daugiau. Į ūgį tai stiebiames sieksniais
Per paskutinį mėnesiuką tai man atrodo, kad mažokai priaugom apie 500 -600g . Dar tik eisim dar pas pediatrą, gal pasvers su geresnėmis svarsyklėmis.
Aš paklausiusi savo mamos (jinai dirba sesele-slaugytoja, pagrinde su vaikučiais), tai ji man patarė jau pradėti primaitinti daržovienėmis (bulvyte, morkyte) ir meginti košytes. Nes pasak jos, mergytė gali pradėti silpti. O ir man pačiai jau atrodo, kad MP mažėja, nes vaikutis prašo valgyt kas 1,5-2 val. kartais nei valandos neiškenčia
o ir žinda labai trumpai.
Nakčiai pavalgo ir miega nuo 23 val. Beje prieš miegą valgyt prašosi du kartus, kas valandelę. Paskui jau 3-4 val. ryto vėl valgom ir gana daug, ilgai. Tada po valandos ar dveju vėl ir taip sukam ratą iki kol einam vakare miegoti.
Tai jau antra dienelė ragaujam po trupiniuką Hipp morkyčių tyrelės . Gal meginsim ir pieniškos košytės nakčiai. Nemanau, kad pakenksiu, ar kad labai skubu,nes nelabai ką dar ir nuryti moka vaikas. Kol išmoksim valgyt ateis ir 6 mėn.
Tada jau galėsim normaliai valgyti.
Tikiuosi, kad MP dar nedings visai, nes taip nenoriu su tais mišiniukais terliotis

Aš paklausiusi savo mamos (jinai dirba sesele-slaugytoja, pagrinde su vaikučiais), tai ji man patarė jau pradėti primaitinti daržovienėmis (bulvyte, morkyte) ir meginti košytes. Nes pasak jos, mergytė gali pradėti silpti. O ir man pačiai jau atrodo, kad MP mažėja, nes vaikutis prašo valgyt kas 1,5-2 val. kartais nei valandos neiškenčia

Nakčiai pavalgo ir miega nuo 23 val. Beje prieš miegą valgyt prašosi du kartus, kas valandelę. Paskui jau 3-4 val. ryto vėl valgom ir gana daug, ilgai. Tada po valandos ar dveju vėl ir taip sukam ratą iki kol einam vakare miegoti.
Tai jau antra dienelė ragaujam po trupiniuką Hipp morkyčių tyrelės . Gal meginsim ir pieniškos košytės nakčiai. Nemanau, kad pakenksiu, ar kad labai skubu,nes nelabai ką dar ir nuryti moka vaikas. Kol išmoksim valgyt ateis ir 6 mėn.

Tikiuosi, kad MP dar nedings visai, nes taip nenoriu su tais mišiniukais terliotis

Labutis mamytėms. Mums irgi tuoj 4 mėnesiukai, pati maitinau tik vieną mėn.,-pasibaigė pienukas
, jau nuo 3 mėn. pradėjau duoti po truputį paragauti banano, tai vaikinukas net čepsėdamas valgė
, bandėme ir obuolio duoti(KMUK patarė gyd. ), bet kai pamačiau leliaus reakciją, tai nusprendžiau, kad dar anksti
. Jau planuojam kitą savaitę skanauti ir daržovienių. Tikėsimės, patiks

QUOTE(smerfetka @ 2008 03 30, 18:19)
Labutis mamytėms. Mums irgi tuoj 4 mėnesiukai, pati maitinau tik vieną mėn.,-pasibaigė pienukas
, jau nuo 3 mėn. pradėjau duoti po truputį paragauti banano, tai vaikinukas net čepsėdamas valgė
, bandėme ir obuolio duoti(KMUK patarė gyd. ), bet kai pamačiau leliaus reakciją, tai nusprendžiau, kad dar anksti
. Jau planuojam kitą savaitę skanauti ir daržovienių. Tikėsimės, patiks 

norejau paklausti o obuoliukas laisvina vidurius?
mes nuo 4 men pradejom kruopu kose Sinlac alergiskiem vaikams, bet tik del to, kad labai kieti viduriukai buvo, nesitustindavo po savaite ir daugiau, dabar valgom kas ryta ja pusryciams ir viskas ok su kakuciu
vaisiu tyreles vartojam po labai nedaug irgi del tu paciu priezasciu
o darzoves ragausim nuo kokiu 5 men
mmm jo....

o darzoves ragausim nuo kokiu 5 men

QUOTE(rensta @ 2008 03 19, 10:43)
Sveikos mamytės,
mano sūneliui 4 mėn ir 9 dienos. Jis pagrinde vlgo MP, bet nuo3 mėn. yra ragavęs visko, ir jogurto, varškytės, ir tyrelių vaisinių ir daržovių, daviau ir sriubos iš bendro puodo, ir dar daug ko ir nieko netsitiko, kas jam patinka valgo su mielu noru, o jei nepatinka tai išspjauna. O gydytojai kai nueinam nesakau ką mes valgom
mano sūneliui 4 mėn ir 9 dienos. Jis pagrinde vlgo MP, bet nuo3 mėn. yra ragavęs visko, ir jogurto, varškytės, ir tyrelių vaisinių ir daržovių, daviau ir sriubos iš bendro puodo, ir dar daug ko ir nieko netsitiko, kas jam patinka valgo su mielu noru, o jei nepatinka tai išspjauna. O gydytojai kai nueinam nesakau ką mes valgom
mmm jo....

QUOTE(rensta @ 2008 03 19, 11:43)
Sveikos mamytės,
Vaje vaje!!!

Na, musu dukrytes irgi panasus laikas, bet tik MP dar valgom. Gal tik kokiu 5,5 men. pradesim valgyti kosytes. Pradesim nuo morkytes

Mano dukrytei 4 su puse menesio jai misinuko nepakanka o tyreles ar ka pati padarau raukosi spjaudo
nezinau gal as nemoku ar nezinau ka ir kaip duoti
ployz patarkite

[quote=mylimuke,2008 04 02, 23:48]
Ir gerai, kad spjaudo, nes vaikus reikia nuo 6mėn primaitint.
Iš ko sprendi, kad nepakanka mišinuko?
Jei tikrai nepakanka, duok dažniau- kam iškart pulti prie tyrelių?
[/quo
Na gyditoja sake kad pradeti davinet tyreles
o dukryte pavalgius toliau verkia ima ciulpti rankas ir taip iki kito maitinimo
o pamaciusi buteliuka ispucia akis ir vel verkia
nu tai daktare ir pasake primaitinti
Ir gerai, kad spjaudo, nes vaikus reikia nuo 6mėn primaitint.
Iš ko sprendi, kad nepakanka mišinuko?
Jei tikrai nepakanka, duok dažniau- kam iškart pulti prie tyrelių?
[/quo
Na gyditoja sake kad pradeti davinet tyreles

Prie kito maisto reik pratinti po truputi-prie naujo skonio gali priprasti ir po keliu savaiciu
Ir daug ka reikia daryti kai reikia-bet yra kaip yra

Ir daug ka reikia daryti kai reikia-bet yra kaip yra