Įkraunama...
Įkraunama...

Ką vakar - šiandien gamino taupančios? II

QUOTE(bjaurybe @ 2007 06 26, 09:10)
vakar kepiau vištienos ketvirčius,vakarienei buvo makaronai...Šiandien virsiu šoninę ,bus rūgštynių sriuba,ir patušinsiu svogūnų laiškų su lašinukais prie bulvių ax.gif


o šoninę su kuo ir kaip paskui valgysit?
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2007 06 26, 14:32)
o kaip tai gaminasi? g.gif

ax.gif Isverda sirdys,supjaustau gabaliukais,kepu keptuveje su svogunais.Po to majonezo ir pomidoru padazo ipilu,dar pakepinu ir sumaisau su isvirtais makaronais.Labai paprasta,bet tirai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 26, 17:39)
o šoninę su kuo ir kaip paskui valgysit?


šoninę išvirus suprieskoniavau,papjausčiau ir valgėm su agurkais ir pomidorais.Mums užteko,o likusią palikau tėčiui į darbą.Po pietų su šviežiais lašinukais pakepinau daug,daug svogūnų laiškų(kaimynė davė,nebežinau net ką iš jų padaryti blush2.gif )ir su virtom bulvėm valgėm.Kažkaip gana neblogai suėjo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2007 06 26, 22:02)
šoninę išvirus suprieskoniavau,papjausčiau ir valgėm su agurkais ir pomidorais.Mums užteko,o likusią palikau tėčiui į darbą.Po pietų su šviežiais lašinukais pakepinau daug,daug svogūnų laiškų(kaimynė davė,nebežinau net ką iš jų padaryti blush2.gif )ir su virtom bulvėm valgėm.Kažkaip gana neblogai suėjo mirksiukas.gif



mano vyras megsta keptus svogunu laiskus su kiausiniu thumbup.gif
Atsakyti
šiandien pas mus bulviniai blynai su mėsa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 06 27, 10:27)
mano vyras megsta keptus svogunu laiskus su kiausiniu thumbup.gif


aš irgi mėgstu,man jie tokia sezoninė daržovė ax.gif ,kai prasideda laiškai,aš juos net ir į kotletus ar sriubas,aplamai visur pjaustau,kur ir paprastus pjaustyčiau...ypač gražiai atrodo,kai žuvies kepsniukus kepus su laiškais thumbup.gif
aš šiandien su reikalais buvau išlėkus(mazgei mokyklą sutvarkiau),tai pietums pusfabrikačiai buvo...viriau dešreles prie virtų ryžių ir padariau žalias salotas su rugpieniu ax.gif
vakarienei turbūt kepsiu makaronų varškės apkepą(tipo lazaniją,tik aš išmaišau dažniausiai,o ne sluoksniuoju),vakarienei kepsiu bulkutes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2007 06 27, 13:59)
aš irgi mėgstu,man jie tokia sezoninė daržovė ax.gif ,kai prasideda laiškai,aš juos net ir į kotletus ar sriubas,aplamai visur pjaustau,kur ir paprastus pjaustyčiau...ypač gražiai atrodo,kai žuvies kepsniukus kepus su laiškais thumbup.gif
aš šiandien su reikalais buvau išlėkus(mazgei mokyklą sutvarkiau),tai pietums pusfabrikačiai buvo...viriau dešreles prie virtų ryžių ir padariau žalias salotas su rugpieniu ax.gif
vakarienei turbūt kepsiu makaronų varškės apkepą(tipo lazaniją,tik aš išmaišau dažniausiai,o ne sluoksniuoju),vakarienei kepsiu bulkutes ax.gif



o tu dirbi?nes ziuriu daug laiko praleidi gamindama,prasom placiau papasakot apie tuos zuvies kepsniukus ir makaronu varskes apkepa.o kaip naminiu bandeliu noreciau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 06 27, 14:49)
o tu dirbi?nes ziuriu daug laiko praleidi gamindama,prasom placiau papasakot apie tuos zuvies kepsniukus ir makaronu varskes apkepa.o kaip naminiu bandeliu noreciau wub.gif


dabar atostogose,bet kai ir dirbu daug gaminu,nes šeimyna nemaža,ir jei pirktume gatavą prapultume...vyras mano pirktinio nemėgsta,tai mūsų susitarimu, jis kai gali daugiau daro buities darbų,o aš jau tada kepu pyragus...žinoma būna kai jis dirba,tada tik prabėgom kažką darau....bet stengiuosi ,bent porą kartų dienoje pati viską daryti.....
na,žuvį tai turbūt jau čia dauguma yra darę,atrodo iš forumo aš ir pati tą receptą gavau...nepamenu tik kur perskaičiau,šiek tiek tik pagal save darau gal....žuvies file supjaustau gabaliukais(apie 05,kg),tada 2 kiaušinius įmušu,prieskonių,kokius 4 š. majonezo,daug svogūnų(kas mėgsta),truputį fermentinio sūrio(nebūtina),ir porą š. miltų,išmaišau ir dedu šaukštu į įkaitintą keptuvę 4u.gif ...mums išeina pavalgyt sočiai ir kitą diena tėčiui į darbą dar lieka ax.gif

makaronų apkepas irgi jau kitoks nei orginalas(šitą radau kažkokiam žurnale)....išverdu makaronus(bile kokius,svarbu stambesnius),tada varškės 0,5 kg išsuku gerai su cukrumi ,kokiais dviem kiaušiniais,vanilinu,galima razinų įdėt,ir tada dėti sluoksniais į skardą išteptą sviestu,bet aš dažniausiai tai viską išmaišau ir supilu,ant viršaus užpilu kiaušiniu išplaktu su cukrumi(ten dar barstosi sūris,bet man jis netiko čia schmoll.gif ),kepu irgi iš akies,gal apie pusvalandį,jei netingiu padarau sviesto grietinės su cukrumi padažiuką ax.gif
pataupymui,tai perku kai būna kokia akcija margariną,tai jis man tinka kai reikia skardeles ištepti arba naudoju kepiniams vietoje lydyto sviesto(ne kaži kas,ale per laiką jei didelį margarino perku,labai susitaupo) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lorespa @ 2007 06 26, 17:18)
ax.gif Isverda sirdys,supjaustau gabaliukais,kepu keptuveje su svogunais.Po to majonezo ir pomidoru padazo ipilu,dar pakepinu ir sumaisau su isvirtais makaronais.Labai paprasta,bet tirai skanu thumbup.gif


4u.gif
mes šiandien koldūnus su sultiniu ir grietine valgėme, tokia a la sriubtė, bet labai soti.
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2007 06 27, 15:20)
dabar atostogose,bet kai ir dirbu daug gaminu,nes šeimyna nemaža,ir jei pirktume gatavą prapultume...vyras mano pirktinio nemėgsta,tai mūsų susitarimu, jis kai gali daugiau daro buities darbų,o aš jau tada kepu pyragus...žinoma būna kai jis dirba,tada tik prabėgom kažką darau....bet stengiuosi ,bent porą kartų dienoje pati viską daryti.....
na,žuvį tai turbūt jau čia dauguma yra darę,atrodo iš forumo aš ir pati tą receptą gavau...nepamenu tik kur perskaičiau,šiek tiek tik pagal save darau gal....žuvies file supjaustau gabaliukais(apie 05,kg),tada 2 kiaušinius įmušu,prieskonių,kokius 4 š. majonezo,daug svogūnų(kas mėgsta),truputį fermentinio sūrio(nebūtina),ir porą š. miltų,išmaišau ir dedu šaukštu į įkaitintą keptuvę 4u.gif ...mums išeina pavalgyt sočiai ir kitą diena tėčiui į darbą dar lieka ax.gif

makaronų apkepas irgi jau kitoks nei orginalas(šitą radau kažkokiam žurnale)....išverdu makaronus(bile kokius,svarbu stambesnius),tada varškės 0,5 kg išsuku gerai su cukrumi ,kokiais dviem kiaušiniais,vanilinu,galima razinų įdėt,ir tada dėti sluoksniais į skardą išteptą sviestu,bet aš dažniausiai tai viską išmaišau ir supilu,ant viršaus užpilu kiaušiniu išplaktu su cukrumi(ten dar barstosi sūris,bet man jis netiko čia schmoll.gif ),kepu irgi iš akies,gal apie pusvalandį,jei netingiu padarau sviesto grietinės su cukrumi padažiuką ax.gif
pataupymui,tai perku kai būna kokia akcija margariną,tai jis man tinka kai reikia skardeles ištepti arba naudoju kepiniams vietoje lydyto sviesto(ne kaži kas,ale per laiką jei didelį margarino perku,labai susitaupo) ax.gif



aciu uz reeptus drinks_cheers.gif tai ta zuvis iseina kaip krabai tesloje?as irgi praktiskai viska namie gaminu,nes man tik naminis maistas skanus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 06 27, 22:18)
aciu uz reeptus drinks_cheers.gif tai ta zuvis iseina kaip krabai tesloje?viska namie :


nžn,aš tik krabų lazdeles kepu tešloje,toj kur su alumi,bet jos eina cielos ,o ne pjaustytos g.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2007 06 27, 22:32)
nžn,aš tik krabų lazdeles kepu tešloje,toj kur su alumi,bet jos eina cielos ,o ne pjaustytos g.gif



nu bandysim tavo receptukus vistiek drinks_cheers.gif vakarienei grikiu kose su sveiziu darzoviu salotomis
Atsakyti