
vot ir aš parašysiu kaip darau baltus šaltibarščius - ne šaltibarščius.....į kefyrą arba rūgpienį sudedu žolių kokių tik turiu,tinka ir ridikėliai,agurkai,pomidorai,krapai(gali būti ir džiovinti),svogūnų laiškai,netgi smulkiai pjaustytos salotos ar petruškos,ir tada druskytė...su bulvėm labai skanu

...o kai šeimynai pabosta taip,tada darau šaltieną,viskas tas pats,tik i kefyrą pabaigoje įpilu tirpintos želatinos,tiek kad sustengtų,nežinau ,darau iš akies,panašiai gal šaukščiukas sausos ant puslitrio

...kai sustengsta būna balta šaltiena

...šiaip tai tik vienas man nepatinkantis dalykas,kad ant smūgio jau nebus,reikia kažkiek ankščiau padaryt,kad sustengtų
Papildyta:šiandien dar liko kopūstų sriubos,o ką antro padaryt nežinau...turiu likusių nuo vakar bulvių ir dar šaldytos tešlos....gal dar kažką iki vakarienės sumąstysiu...yr idėjų?