Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas (PKS)

QUOTE(Aile @ 2007 07 13, 14:37)
Sako kad moterys kurios turi PKS yra budingas vyrisko tipo plaukuotumas. Na pas mane tu plauku nemazai, bet nepasakyciau kad augtu usai ar kitaip vyriskai zeltu. Esu macius ir labiau apzelusiu moteru bet kurios ir nutukusios ir moters nuo vyro neatpazystamos ir susilaukia vaiku.  blink.gif

Aile, nebūtinai visoms būna ryškiai išreikšti išoriniai PKS požymiai, todėl ir būtina tikrinti hormonus, stebėti echoskopiškai.
Atsakyti
As turedama PKS pirma karta pastojau po 2 men. nutraukus KT, bet nesekmingai, o antra karta is karto nutraukus KT. Labai tikiuosi, kad sis nestumas pasibaigs jau gerai. Siuo metu 10 savaite baiginesi. Kitos savaites pradzioje turetu prasideti 11. Skaiciuoju, ne tik savaites ar dienas, bet net valandas, kad tik viskas gerai butu.

Kartais policistiniu kiausidziu vaizda uztusuoja KT. Bet praejus truputi laiko, vaizdas vel atsinaujina. Man po KT irgi sake, kad nieko nesimato, viskas normoj, o kai nuejau po poros menesiu, jau buvo karoliukai. O gal tau tiesiog nesimato ir tiek. Sunku ka pasakyti.

Labai linkiu, kuo lengviau ir greiciau ne tik pastoti, bet ir laimingai isnesioti.

Mane labai stipriai pykina, kartais dienom is lovos neturiu jegu atsikelti. Sia savaite tik vakar pusdienis lengvesnis buvo. O siaip visos dienos labai sunkios. Blogiausia, kad naktim pykinimas nepraeina ir daznai negaliu visai uzmigti. Labai nuvargusi esu, svorio numeciau, bet tikiuosi, kad zirniukui viskas OK. Pirmadieni einam i poliklinika, tikimes isgirsti tik geras naujienas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aile @ 2007 07 13, 11:59)
Man idomu kaip gydytoja galejo nepastebet man PK. Idomu kaip  g.gif Ar gali but kad balnadi dar nebuvo PK o birzeli jau atsirado spontaniskai. Man biski nesuvokiama kaip balandi kai dare echo deagnozeje salta ir ramia galva uzrase kiausidese pakitimu nera,  g.gif 

Mergytes nezinau, man kazkas rimtai su hormonais. Labai auga svoris nors praktikai badauju (svoris dar po kolkas normalus). Tiek mazai gyvenime nesu valgiusi. Visi kolegos kaltina kad vaikstau kaip gyvas lavonas visa perbalus.

Labai noriu tyket kad tai laikinas sutrikimas. Labai laukiu kol galesiu kraujuka issitirti.

sėkmės tau 4u.gif

QUOTE(nainen @ 2007 07 13, 14:49)
As turedama PKS pirma karta pastojau po 2 men. nutraukus KT, bet nesekmingai, o antra karta is karto nutraukus KT. Labai tikiuosi, kad sis nestumas pasibaigs jau gerai. Siuo metu 10 savaite baiginesi. Kitos savaites pradzioje turetu prasideti 11. Skaiciuoju, ne tik savaites ar dienas, bet net valandas, kad tik viskas gerai butu.

Kartais policistiniu kiausidziu vaizda uztusuoja KT. Bet praejus truputi laiko, vaizdas vel atsinaujina. Man po KT irgi sake, kad nieko nesimato, viskas normoj, o kai nuejau po poros menesiu, jau buvo karoliukai. O gal tau tiesiog nesimato ir tiek. Sunku ka pasakyti.

Labai linkiu, kuo lengviau ir greiciau ne tik pastoti, bet ir laimingai isnesioti.

Mane labai stipriai pykina, kartais dienom is lovos neturiu jegu atsikelti. Sia savaite tik vakar pusdienis lengvesnis buvo. O siaip visos dienos labai sunkios. Blogiausia, kad naktim pykinimas nepraeina ir daznai negaliu visai uzmigti. Labai nuvargusi esu, svorio numeciau, bet tikiuosi, kad zirniukui viskas OK. Pirmadieni einam i poliklinika, tikimes isgirsti tik geras naujienas  smile.gif

tikrai viskas bus gerai wub.gif
Atsakyti
Radau labai idomu straipsni:
http://www.medicine....e...m&strid=866
Atsakyti
Sveikos esamos ir busimos mamytes as esu naujoke ir noreciau su jumis bendrauti blush2.gif Nepastoju 7 metai verysad.gif turejau 5 cistu operacijas o dabar rado ir policistini sindroma nnebezinau ka daryti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aile @ 2007 07 17, 22:41)

aha man jau endokrinologe sake, kad taip galima isgydyti...tik dar turiu tyrimus pasidartyt...
Atsakyti
QUOTE(Rikute @ 2007 07 22, 22:59)
Sveikos esamos ir busimos mamytes as esu naujoke ir noreciau su jumis bendrauti blush2.gif Nepastoju 7 metai verysad.gif turejau 5 cistu operacijas o dabar rado ir policistini sindroma nnebezinau ka daryti unsure.gif

Sveika prisijungus.

Siaip tokiu atveju turi nuodugniai istirti ir pasakyti del ko tos cistos vystosi. Kiek skaiciau informacijos tai priezasciu gali buti begale.
Papildyta:
QUOTE(Laukiu @ 2007 07 23, 11:58)
aha man jau endokrinologe sake, kad taip galima isgydyti...tik dar turiu tyrimus pasidartyt...

As taip pat laukiu jau tyrimu rezultatu. Turetu ketvirtadieni pasakyt. Labai ilgesingai laikas eina
Atsakyti
O koks pas jus menesiniu ciklas? kas kiek dienu kartojasi mmm, jei negeriat KT?
Atsakyti
QUOTE(išprotėjus @ 2007 08 04, 17:03)

paprastai su pks yra ilgas ciklas. Man tai 45 dienos. Bet jau kelis menesius is eiles geriu duphastona tad ciklas 28-33 dienos.
Atsakyti
O jus ka nors jauciat? pvz skausma koki nors? g.gif
Atsakyti
QUOTE(išprotėjus @ 2007 08 04, 17:40)
O jus ka nors jauciat? pvz skausma koki nors?  g.gif

Skausmo tai nejauciu bent jau as. Tik blogi kraujo tirimai. Tad reiks stimuliuotis tam kad pastociau.
Atsakyti
QUOTE(išprotėjus @ 2007 08 04, 17:03)

pas mane tai iš viso jų nėra be vaistų blink.gif ir nieko neskauda, nieko nieko nesijaučia. matyt todėl, kad niekas nevyksta paprastai.
Atsakyti