Įkraunama...
Įkraunama...

Visoms: atsargiai!

nenusitraukineti pienuko pats durniausias gydytoju ar kieno cia ismislas protest.gif per sita nesamone as tegalejau savo vaikuciui duoti kas geriausia viena vargana menesiuka... kaip kvaile nereagavau i mamos ir mociutes paliepimus(kurios ismaitino savo vaikus pusmeti ir daugiau) nusitraukt likusi pieneli bash.gif kvailystes kad ka tik gimes kudikelis istrauks reikiama kieki... kiek vietos krutyse padarysim tiek pieno ir prisigamins o jei pienas netures kur gamintis tai ilgainiui vaikui augant kartu su jo poreikiais , tu poreikiu patenkint neiseina arba pienukas isvis uzsikemsa, kaip man cray.gif klausykit geriau jau senu bobuciu patarimu kurios maitino savo vaikus ilgai ir nuobodziai o ne naujai iskeptu daktariuksciu... debilizmas... ir dar taip primygtinai kala i galva kad "nereikia" nutraukinet doh.gif doh.gif doh.gif suprantu kai lelius jau buna 3-4 menesiu ir daug isgeria o kai mazuciukas tai kiek tam zvirbliui tereikia... unsure.gif
net menkam gumbeliui ar sukietejimui atsiradus reikia ji "ismelzt"...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blackie: 07 rugpjūčio 2006 - 21:11
QUOTE(blackie @ 2006 08 07, 21:05)
nenusitraukineti pienuko pats durniausias gydytoju ar kieno cia ismislas protest.gif  per sita nesamone as tegalejau savo vaikuciui duoti kas geriausia viena vargana menesiuka... kaip kvaile nereagavau i mamos ir mociutes paliepimus(kurios ismaitino savo vaikus pusmeti ir daugiau) nusitraukt  likusi pieneli  bash.gif  kvailystes kad ka tik gimes kudikelis istrauks reikiama kieki... kiek vietos krutyse padarysim tiek pieno ir prisigamins o jei pienas netures kur gamintis tai ilgainiui vaikui augant kartu su jo poreikiais , tu poreikiu patenkint neiseina arba pienukas isvis uzsikemsa, kaip man cray.gif  klausykit geriau jau senu bobuciu patarimu kurios maitino savo vaikus ilgai ir nuobodziai  o ne naujai iskeptu daktariuksciu... debilizmas... ir dar taip primygtinai kala i galva kad "nereikia" nutraukinet  doh.gif  doh.gif  doh.gif  suprantu kai lelius jau buna 3-4 menesiu ir daug isgeria o kai mazuciukas tai kiek tam zvirbliui tereikia... unsure.gif
net menkam gumbeliui ar sukietejimui atsiradus reikia ji "ismelzt"...

Nebuk tokia kategoriska. Per sita SAMONE (nenusitraukinejima) sekmingai maitinu vaika jau virs metu. Nenusitraukinejau niekada, isskyrus pora kartu ligonineje, kai sesele padejo nutraukti pieno, nes vaikiukas kuri laika gulejo inkubatoriuje ir buvo per silpnas istraukti pakankama kieki.

Bet daugiau Niekada to nedariau ir sekmingai zindau iki siol. Pieno gaminasi tiek, kiek reikia vaikui - augdamas jis istrauks daugiau, daugiau ir gaminsis, nesvarbu, kad iki tol jo reikejo maziau. Nusitraukinejimas yra reikalingas tik krastutiniais atvejais (laktostaze), bet ir tai tada geriausia, kad tai padarytu profesionalas (krutu masaziste, gydytoja). O atsiradus menkam gumbeliui reikia ji ne ismelzti, bet teisingai prideti kudiki taip, kad jo smakriukas butu po gumbeliu - tada traukimas stipriausias ir per kelis kartus mazius turetu ji istraukti.

Siaip jeigu kam reikia pagalbos del maitinimo krutimi drasiai rasykite AZ, pasistengsiu atsakyti, nes man kazkaip svarbu, kad kuo daugiau mamu galetu maitinti pacios tiek, kiek jos nori. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 07 rugpjūčio 2006 - 23:22
Reiktu konstatuot kad kiekviena krutis skirtinga . Tai kad vienos tinginiukas vaikiukas tkitas darbstuolis . Pas viena pieno daugiau pas kita maziau .
Reikia daryt kaip paciai norisi ir atrodo geriau . Maniske antroji buvo tinginiuke ir pieno mazejo , kai taip pasidare as padariu kita varianta pirmaji piena kur lengvai begdavo nutraukdavau , ir leisdavau jai zyst jau tik likuti . Poto damaitindavau is abvent buteliuko . Po triju dienu pieno zenkliai padaugejo smile.gif
Bet cia kiekvienai savo , oisiklausyt i save reik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2006 08 07, 23:20)
Siaip jeigu kam reikia pagalbos del maitinimo krutimi drasiai rasykite AZ, pasistengsiu atsakyti, nes man kazkaip svarbu, kad kuo daugiau mamu galetu maitinti pacios tiek, kiek jos nori.  4u.gif

Labukas, rasau ne AZ, bet bendrai sioje temoje, nes tikiuosi patarimu sulaukti is kiek galima daugiau mamyciu (jei tik man gales patarti).
Problema tokia. Auginu dukryte (uz keliu dienu jai sukaks menuo). Jau savaite, kaip vargstam visi - as, dukryte ir tevelis tuo paciu biggrin.gif Tikrai nebesuprantu savo vaiko - iki tol su zindymu viskas budavo puikiai, bet pastaraja savaite vakarais (ir kartais net dienos metu) dukryte nenori zisti mano kruties. Buna taip - matau, kad ji isalkusi (bet ne peralkusi, nors kelis kartus yra ir taip buve blush2.gif ), pridedu prie kruties, truputi pazinda, o po to spjauna kruti, verkia. Pasupuoju, nuraminu, vel duodu kruti (kurios ji aktyviai iesko!), vel paciulpia gurksni, vel spjauna, klykia. Po to jau neina nuramint, klykia, kisa i burna pirstukus ir rekia taip, lyg pyktu, kad as jai valgyt neduodu g.gif Tolesnis kruties siulymas nebetenka prasmes - susierzina vien nuo to, kad jai pakisu kruti. Tada pakaitomis su vyru supuojame, nesiojame, raminame, nes kitaip, jauciu, kaimynai mums iskviestu Vaiku teisiu apsaugos tarnyba... Tas jos verkimas tesiasi tol, kol ji pavargsta verkti. Tada guli apatiska, viskam abejinga arba uzmiega. Naktimis nera jokiu problemu del maitinimo - pazinda, soti uzmiega, paguldau i lovele ir miega iki kito maitinimo. Diena dazniausiai irgi viskas gerai, problemos prasideda, kaip minejau, vakare.
Maistas, kuri valgau, yra paprastas, nevalgau nieko astraus, nevartoju nei svogunu, nei cedsnaku ar pan. Nesikvepinu, prausiuosi su bekvapiu dusgeliu. Kai ji nervojasi, kaitalioju krutis - irgi nepadeda, kaitalioju maitinimo padetis - ir sedint, ir gulint - vis tiek nervojasi pajautusi kruti. Viena vakara, kai mazoji eilini karta neeme mano kruties, pati paragavau truputi savo pienuko (galvojau, gal neskanus?) - nieko, saldaus skonio pienelis. Keliskart bandziau nusitraukti ta piena su pientraukiu - is buteliuko ji gere be jokio rekimu. Galvojau, gal visalaik nusitraukineti su pientraukiu ir maitinti is buteliuko, bet atsisakiau tos minties, nes pientraukis pilnai neistraukia pieno is kruties, tad bijau, kad atitinkamai jo prades maziau gamintis verysad.gif Tiesa, turim problemu su pilvuku, bet jau ismokau atskirti pilvo spazmus. Pati galvoju, gal mazylei kada nors zindant is kruties skaudejo pilvuka, todel dabar jai krutis asociuojasi su skausmu??? g.gif Bet kodel tada nakti ji zinda be jokiu problemu?
Gal kuriai nors is jusu buvo panasi situacija, padekit, patarkit, ka daryti, nes as jau emiau bijoti kiekvieno vakaro....
Atsakyti
Aš manau, kad mažiukė gali tiesiog blogai jaustis. Kaškur skaičiau, kad kūdikiui gali vakarais skaudėt galva, ypatingai jeigu gimdymai buvo sunkus ar vaikiukas yra cezariukas. Aš manau, kad su maitinimu yra viskas gerai, ir su pienuku tas pat. Kantrybės jums, jeigu skirsite daug dęmesio mergytei, daug ja nešiosit, viskas su laiku savaime susitvarkys 4u.gif

Svarbiausia nesijaudinti ir nepanikoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2006 08 09, 15:02)
Aš manau, kad mažiukė gali tiesiog blogai jaustis. Kaškur skaičiau, kad kūdikiui gali  vakarais skaudėt galva, ypatingai jeigu gimdymai buvo sunkus ar vaikiukas yra cezariukas. Aš manau, kad su maitinimu yra viskas gerai, ir su pienuku tas pat. Kantrybės jums, jeigu skirsite daug dęmesio mergytei, daug ja nešiosit, viskas su laiku savaime susitvarkys  4u.gif

Svarbiausia nesijaudinti ir nepanikoti ax.gif

Perskaiciau rusiska straipsni, kurio nuoroda radau is jusu, ir kaip pati suprantu, mazyle yra praradusi pasitikejima manimi, kaip mama. Bet neisivaizduoju, kaip toliau reikia ja auginti, nes mazutei galejo daug kas nepatikti - maudynes vakare, nosytes valymas ir pan. Visa sia diena nebuvo jokiu problemu su kruties zindimu, o vat vakare pastebejau, kad kartojasi ta pati situacija, tad nebekankinau kisdama jai i burna kruti, o pasildziau misinelio (pieno, deja, nebespejau nusitraukti verysad.gif ) Dabar mazyle miega ir labai tikiuosi, kad nakti ji vel ims mano kruti. Pati suprantu, kad negerai pasielgiau duodama misinelio, tiesiog pagailo vaiko, nebenorejau jos virkdyti kaip kitais vakarais....
Aciu uz palinkejimus, labai noriu maitinti pati ne tik nakti ir diena, o ir vakare, bet jeigu nieko neiseis, esu pasiruosusi dukryte vakarais maitinti nusitrauktu pienu, kad tik ji gautu visas naudingas medziagas is mano pienuko...
Atsakyti
Labas

Koki būtent straipsnį skaitei?

Teorija yra tokia: ką tik gimęs vaikelis tikisi iš mamos t.t. dalykų - kruties, šilumos, dažno buvimo ant rankų. Jeigu kaško vaikelis nesusilaukia, jis pirma prieštarauja, vėliau prisitaiko, bet lieka vidinis nepasitenkinimas. Taip pat gali paveikti stresas. Kūdikis gali depresuoti, blogai jaustis, kartais visiškai atsisakyti kruties. Norint padėti mažyliui mama turi daryti tai, ko vaikelis iš jos laukiasi, kaip sakant "atstatyti pasitikėjimą". Daug nešioti, daug maitinti, būti visa laika šalia, nepalikti verkti. Viskas būtinai susitvarkys

Jeigu mano mažylis verktų ir neimtų kruties vakarais, aš jį nešiočiau po kambarį, veliau vėl duočiau krūtį... Pagaliau jeigu dienos metu jis valgo dažnai (mano valgė kas viena-dvi val) o vėliau nakti vėl valgys, aš labai nesijaudinčiau jeigu jis vakare ilgiau nepavalgytų. Atsigrėbtų per naktinius maitinimus, kai jausis geriau Ne manau kad buteliukas šio atvėju yra butinas. g.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes,

Rasau pirma karta. Turim atrodo labai panasia problema kaip ir mamyte Gytr. Liepos 27 susilaukem mergytes. Gime nediduke - 3 kg. Siandien mums 2 savaites ir 1 dienele. 12 pirmu paru su mazytes maitinimu nebuvo jokiu bedu. Per si laika mazyte "ataugo" po gimdymo numesta svori. Su teveliu dziaugemes. Taciau kaip tik ta nakti po vizito pas gydytoja ir sverimosi musu valgymo iprociai visiskai pasikeite. Mazyte nebetraukia pienuko i skranduka. Ta pieneli, kuris gerai tekant jai visgi patenka i burnyte, mazoji per burnytes sona ispila. Kruties ji labai iesko, kai pagauna speneli, ciulpia, bet taip kaip soskute, nieko nenurydama. Ieskodama kruties ji labai muistosi, sukioja galvyte, kojytemis duoda, rieciasi. Kelis kartus po 0,5-1,5 valandos tokio zaidimo, man visgi pavyko susitarti su mazute, kad ji pradetu normaliai zisti. Bet tik kelis kartus per 2 paras. Kadangi mazutei nei 1 menesio nera, o ir svoris nedidelis, nesiryzau laikyti ja alkana ir primygtinai siulyti kruti. Pasitarusi su gydytoja ir akusere, pradejau nusitraukineti pienuka ir maitinti Avent buteliuku. Is buteliuko mazyte puikiai valgo! Nesuprantu, kas yra, kokia gi priezastis kruties ignoravimo? Gal cia del pienliges, kurios iki galo dar neissigydem? Bet ji pas mus atsirado gerokai anksciau nei 12 para. O ir is buteliuko ciulpiant mazytei turetu skaudeti. O gal pilvuko diegliukai (beje, kaip juos atskirti?)? Bet velgi, buteliukas gi diegliuku neisgydo? O gal is tiesu vaikas "nebemyli" kruties del mano patirto streso (jo kaip tik 12 para turejau)? Bukit mielos, parasykit daugiau mamyciu. Pasidalinkit savo patirtimi, jei tokios turejote.
Atsakyti
Aš 7 mėn nusitraukunėjau pienuką,nes manoji čiulpdavo gal kokias 2 minutes o paskui žviegdavo.O dabar duodu krutinę ir ji puikiai valgo thumbup.gif
Atsakyti
Aciu labai, Natuke, uz patarimus 4u.gif Nebezinodama, su kuo besitarti, kalbejau ir su savo mama. Ji man uzdave visai paprasta klausima apie dukryte: "O gal tu ja permaitini?" Tiesa sakant, susimasciau g.gif Mamytes, kaip jusu patirtis rodo, ar visalaik tais atvejais, kai vaikas ziopcioja ir kisa pirstukus i burna, jis yra alkanas? Esu zalia mamyte, todel ir klausiu jusu blush2.gif Siandien pagalvojau, gal ji ne alkana buna, o tiesiog iesko nusiraminimo? Sivakar pamaciusi, kad mazyle vel pradeda elgtis kaip ir praejusiais vakarais (darosi nerami, ziopcioja, kazko iesko), nebekisau jai kaip paprastai kruties, o i burna idejau ciulptuka. Patenkinta ciulpe ciuptuka gal kokia valanda, vos tik iskrisdavo ciulptukas, sukinedavo galvyte jo ieskodama, o kai ikisdavom i burnyte ciulptuka, vel patenkinta ciulpe. Paskui pastebejau, kad ciulpdama ji darosi mieguista, jau ruosiasi uzmigti. Atsargiai is burnos istraukiau ciulptuka ir pasiuliau jai kruti. Nepatikesit, kaip dziaugiausi, kai maziuke eme ciulpti kruti ir ciulpe be jokiu verkimu! Matyt, jai reikejo isalkti, o kitais vakarais, as galvodama, kad ji alkana, jai kisdavau kruti, nuo kurios ji susierzindavo ir po to, kai is tikruju isalkdavo, nebenoredavo zisti.
Zinau, kad ciulptukai nera gerai, bet sivakar ciulptukas man pasirode geriausia iseitis ir pasiteisino thumbup.gif . Tikiuosi, kad ir nakti dukryte ims kruti kaip ir iprastai.

Agne11, gal tavo situacija ir nera lygiai tokia pati kaip ir mano, bet gal ir tau pades mano sio vakaro patirtis? Gal ir tavo dukryte nespeja isalkti, todel ir zaidzia su speneliu kaip su soske? O po 0,5 - 1,5 val ji jau isalksta ir todel ima kruti normaliai. Beje, mes irgi savo dukrytei duodavom arba mano nutraukto pieno, arba misinuko is buteliuko (kaip nespedavau nusimelzti), tai irgi gerdavo ( o ka darysi, kai net ciulpti nereikia, o pienas pats i burna bega? biggrin.gif ), bet paskui daug atpylinedavo, matyt, pertempem jai skranduka...
P.S. Pilvuko diegliai pasireiskia tuo, kad vaikas nei is sio to, nei is to staigiai ima verkti, rieciasi, makaluoja kojytemis. Kai spazmas praeina ( tai buna po keliu min.), vaikas ir vel ramus lyg nieko nebutu buve. Ir taip iki kito spazmo. O kai vaikui siaip kas nors nepatinka, bet tai nesusije su pilvo skausmais, tai mazylis verkia istisai. Taip as ir skiriu, kada mano mazylei skauda pilvuka, o kada ne.

Atsakyti
As ti uz pieno nutraukinejima!!! Nesamones gydytojai sneka!!! jau pamoke mene mastitas!!!
Atsakyti
nusitraukinėjimas mastito išvengti nepadėda - o gali ir paskatinti nepanaudojamo pieno gamybą g.gif
mano draugė ir nusitraukinėjo ir pientrauklį mandrą turėjo, ir vis tiek susirgo schmoll.gif
Atsakyti